*Bazı sorunlarla boğuşsa bile Batman, bize göre Türkiye’nin en güzel şehri. Kara altını, tarihi Hasankeyf’i ve çevresi akarsularıyla çevrili Batman’ın başka bir benzeri yok…

*Şehir hastanesi, Tıp fakültesi ve Araştırma-İhtisas hastanesi her ne kadar olmazsa da Batman ‘sağlık turizmi’nin en ideal şehri. Buraya tedaviye gelen Irak ve Suriyeliler itiraf ediyor; ‘Özel hastaneleriyle Batman’ın benzeri yok…”

FARKLI BİR ŞEHİR BATMAN

Yakında ‘Büyükşehir’ statüsü alması beklenilen ‘Petrol’ şehrine şayet Tıp fakültesi, Şehir hastanesi ve Araştırma-İhtisas hastanesi kazandırılırsa, sağlık turizminde hedef büyütecek bir başka benzeri şehir olmayacak Batman’ın.

Her ne kadar bazı alanlarda istenilen yatırımı görmese de özel sektörün yeni yatırım projeleriyle hayat verdiği bir şehir Batman.

Son yıllarda sığınmacılarla birlikte en fazla göçün yaşandığı şehir Batman’ın bir benzeri yok.

Bu şehir her şeyiyle farklı bir şehir.

Bir benzeri yok Batman’ın.

Batman bir petrol şehri.

Petrolün başkentinde petrol sektörleri küçülse de, bu şehir görenleri kendine aşık eden bir kent.

Bu şehirde yaşadığımız için kendimizi ayrıcalıklı hissediyoruz.

Bu şehirde bir bayramı daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan bayramının herkese mutluluk getirmesini diliyoruz.

YILLAR ÖNCESİNDEN BİR BAYRAM…

Yıl 1987.

Batman’da iz bırakan Kaymakam merhum Aydın Arslan, yerel basının dostuydu.

Batman Çağdaş’ın kurucusu ağabeyimiz merhum Enver Arslan’ın meslek yaşamının büyük bölümün geçtiği eski Tekel caddesi; şimdiki Gülistan caddesinde esnaf sayısı iki elin parmak sayısı kadardı.

Kaymakamlık binası, gazetenin iki sokak ötesindeydi.

Batman Çağdaş’ın özel bayram sayısını hazırlamak için eski SSK hastanesinde görev yapan Dr. Fırat Kızılkaya ve ağabeyimiz Enver Arslan’la, Kaymakam Aydın Arslan’ın makamındaydık.

Dr. Kızılkaya, Batman’dan ayrıldıktan sonra Konya-Kulu’da iki dönem Belediye Başkanlığı yaptı. Şimdi ne yapıyor, bilmiyorum.

El dizgisi, klişe ve ilkel baskı makinesi vb. gibi ekipmanla o dönemde yerel medyada iyi şeyler üretmeye çalışıyorduk.

Batman Çağdaş’ın ilk ‘özel bayram’ sayısı okurdan büyük beğeni almıştı. Dönemin Kaymakamı Arslan, Batman’ın ofset gazeteye gereksinimi olduğunu söylemişti o özel sayıda.

Ramazan bayramı sonrasında Kaymakam Aydın Arslan’la birlikte Batman Çağdaş ‘futbol turnuvası’ düzenlemişti. O turnuva mükemmel geçmişti.

Zor bir işi başarmıştık.

Gazetenin kadrosunda yıllar önce çalışanların çoğu şimdi aramızda yok. Kimi göçtü bu dünyadan. Kimi ise bürokrat, yönetici oldu ama dün olduğu gibi bugün de ‘Batman Çağdaş’ var.

Bu gazetenin emektarlarını, dünün yöneticilerini uzun zamandır göremedik.

Hayatta olanların ve tüm okurlarımızın bayramını kutluyor, nice bayramlar diliyorum…