*Bu yıl da geçen sene olduğu gibi yasakların gölgesinde bir bayram geçirdik. Ancak yine dışarı çıkmak isteyen, bir bahanesini buldu. Akrabalar markette buluştu, bayramlaştı…

*Batman’ın il oluşunun 31’nci yıldönümünde 90’lı yıllardaki yöneticiler, petrol şehrine olan özlemlerini yenilediler. Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ın ‘İl’ için imza kampanyası düzenlediği 90 öncesinde petrol kentinin nüfusu 200 bin idi…

KORONA GÖLGESİNDE BAYRAM
Bir Ramazan-ı Şerif Bayramını daha geride kaldı...
Bu yıl da geçen sene olduğu gibi yasakların gölgesinde bir bayram geçirdik. Ancak yine dışarı çıkmak isteyen bir bahanesini buldu. Akrabalar markette buluştu, bayramlaştı. Ne yazık ki bazı çevreler, Korona’yı hiçe saydı. Komşularla bayramlaşıldı.
Bu yasakların kaybedeni çocuklar oldu. Evde hazırlanan harçlıklar çekmecede kaldı. Mahallenin çocukları “Çikolata, şeker yerine harçlık alsak olmaz mı?” diye pazarlık yaptı.
Ekranlarda seyretmediğimiz dizi kalmadı. Eski gelenek-görenekler unutuldu...

KADEMELİ NORMALLEŞME DÖNEMİ...
Bugün yeniden kademeli normalleşme dönemi başlıyor. Bu tam kapatılamayan, ‘18 günlük tam kapatma’ sonrasında rakamlar düştü. Haziran’a kadar kademeli normalleşme sonrasında her şey serbest olacak. Yeni normalleşme sürecine bugün ‘merhaba’ diyoruz.

BİZDEN...
Batman Çağdaş, petrol şehrinin 31’nci yıl dönümünde Çağdaş Web TV’de örnek bir programa imza attı. Şehrin ilk Valisi’nden son Valisi’ne, ilçe döneminin tanıklarından dönemin yöneticilerine dek birçok konuk, Çağdaş WebTV’de petrol şehrinin dününü anlattı.

Gündemin çabuk değiştiği memlekette kaliteli yayıncılık yapmak kolay değil. Yerel gündemi size sunmaya çalışıyoruz. Batman Çağdaş’ın canlı yayınları farkındalık oluşturmaya devam ediyor ve gündem belirliyor.

Batman Çağdaş haber sitesi ve Web TV yayınları alışkanlığınız oldu. Her dakika yeni haberlerle bir tık yakınınızdayız. Şehrin ‘haber kaynağı’ olan bu yayın organı kaliteli yayınlarını ve gündemin sıcak maddelerini sizlere ulaştırmaya devam edecek.

BATMAN’IN İLK KONUTLARI
1955’te ‘Belde’, 1957 Yılında ‘İlçe’ ve 1990’da ‘İl’ olan Batman’ın ilk konutları TPAO lojmanlarıdır.

Halen yıllara meydan okuyan o lojmanlarda bir zamanlar oturan petrolcülerin çoğu aramızda yok.

Aslında o ilk yapılar, Batman’ın bir yerde tarihi eser niteliğindedir.

1955 Yılında yapılan o ilk lojmanlar yıllara meydan okuyor.

80 Yıllık DDY Garı,

TPAO Sitesi ve İluh Tepesi, Batman’ın ilk harcıdır.

İyi ki Batman’ın kara altını var.

Nice yıllara Batman…