*500 Yatak kapasiteli Batman’ın sağlık yatırımının ihale aşamasında olması, kuşkusuz Batmanlıların beklentilerini de bir nebze olsun yerine getirecek…

*Keşke AVM’lerin açılması için karar alırken de daha önce de olduğu gibi Bilim Kurulu’nun görüşleri dikkate alınsaydı…

GÖZLER YENİ HASTANE İHALESİNDE

Sağlık alanında maalesef son yıllarda arzu edilen düzeyde olmayan Batman’a, yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin önümüzdeki günlerde açılacak olması ve 500 yatak kapasiteli yeni hastanenin bu yıl ki yatırım programında olması, sağlıkta arzu edilen yatırımların bir bölümünü hayata geçirmiş olacak.

Evet defalarca yazdık, çizdik, Batman’ın sağlık yatırımında geride kaldığını.

Hastanede yatak kapasitesinde de geride kalan Batman, maalesef hastaların bir kısmını büyük illere göndermek zorunda kalıyordu.

Korona virüs salgını nedeniyle sağlık yatırımlarının ne kadar önemli olduğunun farkına varıldı ve iktidarın önemli yatırımlardan birinin de sağlığa yönelik yatırımları olduğunu büyük bir çoğunluğu hem fikir. İstanbul’da açılan yeni şehir hastanesi korona virüs tedavisi için adeta ilaç oldu.

Kabuğuna sığmayan Batman’da da Tıp Fakültesi’nin olmaması da kuşkusuz büyük bir eksiklikti ama 500 yatak kapasiteli yeni hastane bir yer de o açığı kapatmış olacak.

Önümüzdeki süreçte yeni hastane Araştırma ve İhtisas Hastanesi’nin altyapı olacak.

Son yıllarda Batman’ın sağlık yatırımlarının hızlandırılmasında büyük katkısı olan başta Vali Hulusi Şahin, olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler.

Bugünlerde proje ihalesinin gerçekleşmesi beklenilen 500 yatak kapasiteli hastanenin temelinin atılmasıyla artık bu şehirden başka illere hastalar gitmek zorunda kalmayacak.

Defalarca yazdık, çizdik. En azından ilgililer harekete geçti.

Bu yatırım 5-6 yıl önce planlanıyordu. Göz açıp kapayana kadar geçen bu zaman içerisinde eğer hastanenin temeli atılmış olsaydı, inanın şu günlerde açılışını konuşmuş olacaktık.

Yine de rötarlıda olsa hastanenin proje ve yatırım programına alınmasında emeği geçenlere bir kez daha teşekkürler...

AVM’LER

Korona salgınıyla mücadelede Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı en doğru işlerinden biri Türkiye’nin alanında en iyi hocaları bir araya getirip bir bilim kurulu oluşturmasıydı. Baştan beri Bilim Kurulu’nun önerileri biraz gecikmeli de olsa uygulandı. Ve virüsün yayılımı kısmen önlenmiş oldu. Ancak son dönemde Bilim Kurulu yerine ekonomi yöneticilerinin görüşleri ağır bastı ve AVM’ler, berberler, kuaförler ve güzellik salonlarının açılması yönünde karar alındı. Bilim Kurulu üyeleri katıldıkları programlarda AVM’lerin açılmasına şiddetle karşı çıkıyor.

Bunun salgını yeniden büyüteceğini söylüyorlar.

Berberler, kuaförlerin ve güzellik salonlarının açılmasının AVM’ler kadar sakıncalı bulmuyorlar.

Keşke AVM’lerin açılması için karar alırken de daha önce olduğu gibi Bilim Kurulu’nun görüşleri dikkate alınsaydı.

Futbolda da aynı tartışmalar sürüyor. Tüm liglerin Haziran’ın ortasında oynatılacağına dair Futbol Federasyonu’nun karar vermesi de yine ayrı bir tartışma konusu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uyarıyor: “Sorumluluk Futbol Federasyonunda.”

Umarız, kontrollü sosyal hayat dönemine uyum sağlarız…