**Batman’ın yeni stadının protokolünün imzalandığı tarih 28 Nisan 2011’di. O tarihin üzerinde 6 yıl geçti. Tüm şehirlerden önce imzalandığı halde Güney Raman çevre yolundaki stat henüz tamamlanmış değil...

**16 Mayıs şehir stadı karşılığında TOKİ tarafından yapılan stadın kesin teslim edileceği bir tarih yok. Batman’dan sonra yapımına başlanılan Afyonkarahisar, Erzurum, Eskişehir, Malatya ve Sakarya statları teslim edildi. Batman stadının ise bu yıl bitmesi zor...

GECİKEN STAD
12 Dönümlük arazi üzerinde inşa edilen Batman’ın yeni stad inşaatı bir hayli gecikti.
28 Nisan 2011 tarihinde dönemin Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı protokol, Türkiye Petrolleri stadında imzalanmıştı. Batman stadının protokolü yapıldığında Erzurum, Afyonkarahisar, Eskişehir, Malatya ve Sakarya statları henüz proje aşamasındaydı.
İki yıl içinde teslim edileceği açıklanan stat için en son geçtiğimiz Mayıs ayında teslim edileceği açıklanmıştı. Ancak henüz zeminine çim serilmedi. 15 Bin kişilik stadın koltukları da monte edilmedi.
Stada ilk girince küçük bir izlenime sahip oluyorsunuz, bundan da sanırız mevcut 16 Mayıs şehir stadının ‘stat’ normlarında olmadığından kaynaklanıyor.
Tribünlere çıktığınızda mevcut stat ile yeni stat arasındaki farkı çok da net görüyorsunuz.
Bir kere stat; her bir noktasından maçlar büyük bir keyifle izlemek mümkün olacak şekilde planlanmış.

STAT KORKULUKLARI
Tribündeki korkuluk yüksekliğinden ön sıralarda oturanların maçları güçlükle izleyeceği eleştirileri haklı gibi geliyor bize…
Batmanlı taraftarların bulunacağı tribünde ‘Kırmızı-Beyaz’lı koltuk renkleriyle ‘Batman’ yazılmalı.
Güneydeki kale arkasında 1960, Kuzey’dekine de ‘Batman Petrolspor’ logosu olmalı. 15 asansörü bulunan statta 14 ayrı loca ve yeterli miktarda tahliye merdiveni var.
Stadın 150’si kapalı olmak üzere 1100 araç kapasiteli oto parkı var.
Stada gelen takım otobüsleri binanın içine kadar girebilecek. Soyunma odaları oldukça büyük, refah ve modern.
Aslında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sahibi görünüyor ama stadın Petrolspor’a mı verileceği, Batman Belediyesine mi tahsis edileceği henüz belli değil.
Binanın çevresinde henüz bir çalışma yok. Su ve elektrik aboneleri yapılmamış. Doğalgaz hattı çekilmemiş. Stat zeminindeki çim zemini ve koltukların montajının ne zaman yapılacağı meçhul.
Tribünde oldukça geniş bir alan ayrılan basın için büyükçe bir salon tahsis edilmiş.

LOCA REKLAMLARI
14 Locanın olduğu statta bunların satışı nasıl yapılacak?
Yoksa yıllardır eski statta ‘market’ usulü yöntemimi uygulanacak?
Sporsever Vali Ahmet Deniz, o locaların reklamını geçen yıl Petrolspor’a katkı amaçlı olarak verileceğini açıklamıştı.
Stadın localarının nasıl değerlendirileceği de henüz bilinmiyor.
Stat için çim nereden getirilecek? Stat zeminine hibrit çim mi gerçek çim mi tercih edilecek? Hibrit çimin bakım maliyeti daha fazla olduğu için gerçek çim tercih edilebilir.
Yaklaşık 100 milyon liraya ihaleye verilen stadın inşaatı 2013’te başlamış ve 800 günde bitirileceği söylenmişti.
Ekim’de Petolspor maçlarının bu statta oynanması hedefleniyor.
Peki stat Ekim’e yetişir mi?
Bu çalışmalarla bitmez.
Stat bittiğinde Petrolspor’a ayrı bir hava vereceğini düşünüyoruz.
İşin ilginç yanı; Batman stadının protokolü bir çok şehirden önce imzalandığı halde halen bitmemesi. Gerçi, memleketin kaderi nedir bilinmez ama hiçbir yatırım zamanında bitmez.
Umarız, stad bu yıl biter de adı da büyüklüğüne yakışır ve Batman ‘il olma’ günü olan 16 Mayıs şehir stadı tabelası asılır…