**Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti, şehrin 70 yıllık ‘il’ sürecine geçmişten günümüze ışık tutan önemli bir etkinliğe imza attı. Bir zamanların Batman’ını yeni jenerasyona aşılatmayı amaçlayan BGYC, şehrin dününde iz bırakan yöneticilerden bazı simaları konuk etti.

**Cemiyetin etkinliğinde Vali Hulusi Şahin, petrol şehriyle özdeşleşecek ‘Petrol Müzesi’nin müjdesini veriyordu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile arasında geçen diyalog sonrası Petrol Müzesi sözünü aldıklarının altını çiziyordu.

ÖNEMLİ BİR BULUŞMAYDI
Geçmişten günümüzde yaşanan süreci şimdi ki kuşağa aktarma ve kent kültürünün oturması amacıyla Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti bir ilke imza attı.

Hafta sonu Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda eski kuşak ile yeni jenerasyonu buluşturdu BGYC…

29 Yıl önce bu şehirde hizmet yapan bazı ilk yöneticiler ile şehrin diğer ilklerini konuk etti, şehrin belleğini oluşturan bu önemli çalışmanın ilki tek kelimeyle mükemmeldi.

Vali Hulusi Şahin’in önemsediği ve destek sunduğu bu etkinlik elbette son değil, devamı gelecek.

Etkinliğe her kesimden katılım bizi ayrıca sevindirdi. Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra diğer il yöneticileri, STK temsilcileri, iş dünyasından isimler, meslektaşlarımız, BGYC’nin gönül dostları,  yaşlısından gencine birçok ‘nostalji sever’ etkinliğe ilgi gösterdi.

Batman Gazeteciler Cemiyeti’nin gönül dostları, şahane bir topluluk oluşturdu o salonda. Konuşmamı yapmak üzere sahneye davet edildiğimde, karşımdaki görüntü beni inanılmaz duygulandırdı.  

Mehmet Ertuğrul (Milli Eğitim Eski Müdürü),  Abdulkadir Tatar (Bayındırlık Eski Müdürü), Ahmet Eke, (Köy Hizmetleri Eski Müdürü), Dr. Hasan Tanrıseven (Eski Gazeteci-Giresun Vali Yrd.), Ömer Faruk Kayhan (İlk Eczacı), Şevket Çelebi (İlk Kırtasiyeci), Fahri Balcı (İlk Bakkal), Fikret Gündüz (DDY Garı ilk büfecisi), Ramazan Başaran (Kore Savaşı Anısı), Kerim usta (ilk sanayi sitesi esnafı) gibi ilkler cemiyetin etkinliğinde geçmişi anlattı.

Konukların anıları ve sözleri bizi nostalji yolculuğuna götürdü.

Valimiz Hulusi Şahin’in konuşması da anlamlıydı…

Vali Şahin: “Öncelikle bu güzel fikirden ve gerçeklemesinde Gazeteciler Cemiyetine ve kıymetli Başkanına teşekkür ediyorum. İnsanlar gelirler geçerler, fotoğraflarda gördük. Aydın Arslan Valimiz, Batman’ın son kaymakamıydı. Çok değerli bir büyüğümüz, meslektaşımız ve ağabeyimizdi. Şu anda aramızda yok, o resmilerdeki pek çok ağabeyimiz de aramızda yok. Ama hizmetler, eserler yaşıyor. Dolayısıyla bir şeyler bırakmak gerekir. Eserler bırakmak, insana katkı sağlamak lazım” diyordu…

Tüm konukların ‘Hatırlanmak güzel bir duygu’ mesajları bizi hem duygulandırdı hem de mutlu etti. O kalabalıkta elini sıkamadığımız dostlarımız da oldu.

Her şeyden önce BGYC’nin bu önemli etkinliğine katılan, katılamayıp telefonla bu önemli etkinliğimizin önemine değinen, sosyal medyadan da bize destek olan, BGYC’nin Batman Nostaljisi etkinliğinde bizleri onurlandıran herkese çok teşekkür ediyoruz.

İyi ki varsınız…

*********************

PETROL MÜZESİ MÜJDESİ
Vali Hulusi Şahin, ‘Batman Nostaljisi-1’ etkinliğinde önemli bir müjdeyi de veriyordu.

Uluslararası sanatçı Ahmet Güneştekin, dünya standartlarındaki bir müze ile yaşam alanını kapsayacak bir proje için şu günlerde Batman-İstanbul arasında mekik dokurken, geçen hafta Batman’a çıkarma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den de şehrin olmazsa olmazı ‘petrol müzesi’ müjdesi geliyordu.

Vali Hulusi Şahin, Bakan Dönmez ile yaptıkları görüşmenin ardından müze sözünü aldıklarını açıklıyordu.

Petrol Müzesi, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü girişindeki eski Gümrük binası yerinde yapılacak.

Vali Şahin’den bir müjde daha alıyorduk. Toprak dolgunun yapıldığı Baro binası önündeki alana Fuar ve Kongre Merkezinin yapılacağını belirtiyordu Vali Şahin…

2019’un son günlerinde Batman, önemli bir etkinliğe BGYC ile imza atarken, şehir adına alınan müjdeler de petrol kentinde güzel şeylerin olacağının birer göstergesi.