*1970 Yılının 23 Nisan Ulusal Çocuk ve Egemenlik Bayramı’nda, Batman’ın ilk Sağlık memuru aslen Artvinli Nurettin Bağcı, o dönemlerde 8 yaşında olan büyük oğlu Yüksel Bağcı ile tarihi meydanda ölümsüzleştirdiği fotoğraf üzerinden tam 52 yıl geçmiş. İşte o fotoğraftaki karede yer alan günümüzün sanatçısı Yüksel, uzaklardan Batman Çağdaş’a olan tutkusunu kaleme almış…

*Yıllar ne de çok geçiyor. O tarihi meydandaki ulusal bayram törenlerini dünmüş gibi hatırlıyoruz. Gurbetteki okurlarımızdan sanatçı Yüksel Bağcı, Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ın tarihe dipnot tuttuğunu söylüyor ve ekliyor: “Geçmişteki güzel hatıraların şimdi ki nesile aktarılmasında köprü vazifesini gören Batman Çağdaş’a büyük minnet duyuyoruz…”

BATMAN ÇAĞDAŞ’IN ÜSTLENDİĞİ GÖREV…
Batman Çağdaş okurları, petrol kentinin ilk günlük gazetesini ilgiyle takip ediyor. Türkiye’nin dört bir yanını sıra yurt dışından okurlarımızın gönderdiği mesajlara olabildiğince yer veriyoruz.

İşte bugün Marmaris’te yaşamını sürdüren Batmanlı sanatçı Yüksel Bağcı, Batman Çağdaş’ın üstlendiği önemli görevi uzun uzadıya yazmış.

Bağcı, bakın neler yazmış:
“Batman Çağdaş’ın nostalji köşesini okuyunca bir anda 40 yıl öncesine gittim, çok kıymetli bilgiler ve şehrin hatıraları her gün Çağdaş’ta çıkıyor. İyi ki, Batman’ın ‘Çağdaş’ı var.  Çok güzel bir nostalji köşesini hazırlayan Çağdaş, ölümsüz bir hatıra olarak çocuklarımıza bırakacağımız bir miras sayfasını  bizlerle buluşturuyor. Geçmişteki güzel hatıraların, şimdi ki nesile aktarılmasında köprü vazifesini gören Çağdaş’a büyük minnetle şükranlarımızı sunuyoruz…”

Sanatçı Bağcı, Batman’ın geçmiş günlerini okurlarıyla paylaşan ilk günlük gazeteye teşekkür ediyor ve eski günlere özlem duyduğunu da şöyle özetliyor:
“Batman’dan ne simalar gelmiş, geçmiş. Batman Çağdaş’ta müthiş hikayeleri okuyorum. Çok kıymetli ve arşivlik bilgiler var… Batman Çağdaş’ta yapılan kronolojik tespitlerle nereden nereye geldiğimizin bir özetini görüyoruz. O dönemlerde emek verenlerin hatırlanması ve vefa gösterilmesi nedeniyle Batman Çağdaş ailesine teşekkür etmemizi elzem kılıyor. İyi ki varsınız…”

Ünlü sanatçı Sertap Erener’in aslen Batman’ın Beşiri ilçesinden olduğunu anımsatan Bağcı, şöyle devam ediyor:

“Bir zamanlar Batman’ın, Beşiri ilçesine bağlı olduğunu bilmiyordum. Batman Çağdaş’ta petrolcülerin öyküsünü okurken çok etkilendim. Pandemi öncesinde bir konserin provasında Sertap Erener ile provadaydık. Sohbet esnasında Batman’da doğduğumu söyleyince, o da ‘Ben de Beşiriliyim’ demişti, çok şaşırdım ve gurur duydum. Sertap Erener’in babası aynı zamanda bestekar. Bir ay süreyle İstanbul Radyosu’nda solistlik yapmış, sonra avukat olmuş…”

“RAMANLI AİLESİNİN HİZMETLERİ VAR”
Sanatçı Yüksel Bağcı’nın babası Nurettin Bağcı, Batman’ın ilk sağlık memurlarından. 1960’lı yıllarda görev yaptığında bir-iki doktorla çalışmış. Nurettin Bağcı, herkesin yardımına koşmuş, adına ‘Doktor’ verilmiş. Bursa’da yaşamını sürdüren Nurettin Bağcı’nın büyük oğlu Yüksel, yıllarca komşu kaldıkları Raman ailesiyle komşu kaldıklarını söylüyor ve şunları ekliyor:
“Raman ailesiyle uzun yıllar komşuluk yaptık, aile fertlerinin hepsini tanıyorum. Merhum Sait ve Mustafa Ramanlı’nın Batman’a çok büyük hizmetleri var, her zaman da saygıyla yad ediyoruz...”

Bir de bir zamanların TPAO Orkestrası’nın büyük başarısına da dikkat çeken Bağcı, geçmiş günlerin Batman’a bir çok alanda zenginlik kattığını hatırlatıyor:
“İlhan Telli ve orkestrası ile ilgili çok şey duydum, okudum. Kendim de müzikle uğraştığım için başarılarını çok iyi anlıyorum ve takdir ediyorum. O dönem İlhan Telli Orkestrası’nın Batman’da olması büyük şans. Maalesef onları canlı izleme şansım olmadı…”

Marmaris’ten Batman Çağdaş’a övgü dolu mesaj gönderen Yüksel Bağcı, kısaca özetlemiş:

“Batman’ın geçmişine ışık tutan ve anlatım diliyle muhteşem hatıraları bizlerle buluşturan Çağdaş emekçilerinin kalemine ve gönüllerine sağlık…”

Bugünlük de uzaklardan değerli bir sanatçımızın Çağdaş’la izlenimi sizlerle paylaştık…

Sağlıkla kalın…