**Batman Çağdaş’ın 40. Yılı nedeniyle iş insanı Ferhat Nasıroğlu konuğumuzdu. İki yıldır inşaatı süren Necat Nasıroğlu Külliyesi ve Bilim Merkezi üzerine sohbet ettiğimiz Nasıroğlu, bölgede benzeri olmayan külliyede çalışmaların artık son aşamaya geldiğini söylüyor ve ekliyordu: “Bu eser tüm Batmanlılarındır. Herkes bu eserden yararlanabilecek…”

**Eski Devlet Hastanesi yerinde temeli atılan Bilim Merkezi ve diğer donatıların çalışmaları da yıl içinde tamamlanacak. Pandemi ve deprem nedeniyle tamamlanması birkaç ay geciken külliye, Ramazan ayının ilk gününde ibadete açılmayacak ama Kadir Gecesi ve Bayramın ilk gününde kapılarını ibadete açacak.

BATMAN’A ÖNEMLİ BİR ESER KAZANDIRILDI
Hayırsever ve sulh insanı merhum Necat Nasıroğlu adına Esentepe’de yapılan külliye yerleşkesi artık kendini gösteriyor.

Önceki gün Fernas İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Nasıroğlu, Batman'da 60'ı aşkın imamla külliye yerleşkesindeydi.

‘Burası önce hocalarımızın evidir’ diyen Nasıroğlu, beraberindeki imamlarla yerleşke hakkında konuşuyordu…

İlk kez külliyeyi gören imamlar şaşkınlıklarını gizlemiyordu.

Batman eski Müftüsü Cüneyt Kavşut ve emektar imamların hayran kaldıkları külliye yerleşkesinde artık çalışmalarda sona doğru gelindi. İbadethane bölümünün dışında konferansların verileceği çok amaçlı kültür aktivitelerinin de yapılacağı kütüphane, toplantı salonu ve diğer yapılarla külliye farklı mimarilerle şaheser bir yapıt olduğunu gözler önüne seriyor.

Bazı imamlar ilk kez gördükleri külliye yerleşkesine hayranlıklarını dile getirip iş insanı Ferhat Nasıroğlu'na teşekkür ediyor ve ekliyorlardı: “Dışarıdan külliye binasının şekillendiğini biliyorduk ama yerleşkenin dört bir yanını dolaşınca böyle bir eseri doğrusu beklemiyorduk. Mekanı cennet olsun, merhum Necat Nasıroğlu'nun adına yakışan bir eser olmuş…”

BABNİRLİ MELE ABDULLAH’LA SOHBET
Batman'ın saygın alimlerinden Babnirli Mele Abdullah Aydın da yerleşkeyi gezen imamlarla birlikte Ferhat Nasıroğlu'nun konuğuydu.

İş insanı Nasıroğlu, Batman'a yıllarca emek veren imamların görüş ve önerilerini alırken, bir ara göz göze geldiğimiz mele Abdullah Aydın'la eski günlere daldık gittik.

Mele Abdullah Aydın hocanın büyük oğlu Mehmet Aydın, Ankara'da saygın bir bürokrat.

1987 ile 1989 yılları arasında Batman Çağdaş'ın yazarlarındandı Aydın…  

İlçe döneminde Batman Çağdaş'a renk katan yazılarıyla gündem oluşturan Mehmet Aydın, şimdilerde başkente köşesine çekilmiş gibi ama memleketi Batman'da bir ayağı var. Geçenlerde amcasını kaybeden Mehmet Aydın'a başsağlığı diliyoruz. Babası Babnirli Mele Abdullah ile birlikte külliye yerleşkesini dolaşan Aydın, aynı zamanda iş insanı Ferhat Nasıroğlu’nun da yakın dostu.

Babnirli Mele Abdullah, iş insanı Ferhat Nasıroğlu'na külliye ile ilgili bazı önerilerini anlatırken önemli bir ayrıntıya da dikkat çekti; “Türkiye'de sayılı eserlerden biri de merhum Necat Nasıroğlu adına yapılan külliyedir. Harika bir eser olmuş. Emeği geçen herkesi kutluyorum…”

BİLİM MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI
Külliye yerleşkesinin bir ayağı da bilim merkezi olacak.

Batman Çağdaş’ı ziyaretinde Ferhat Nasıroğlu, Bilim Merkezine de ayrı bir parantez açıyordu;

“Bilim merkezimizin de temeli atıldı. Kısa sürede bu binayı tamamlayacağız. Millet bahçesiyle iç içe olacak bu alana ayrı bir görünüm kazandıracak Bilim Merkezi üzerinde örnek projelerimizi hayata geçireceğiz. Eski Batman ile yeni Batman'ı birleştirecek Esentepe'deki külliye yerleşkesinde herkes kendini görebilecek ve herkesin eseri olacak. İbadethane bölümünü ise Kadir Gecesine yetiştirmeyi hedefliyoruz. Eğer yetişmezse Ramazan Bayramı namazını burada kıldırmayı planlıyoruz. Bilim Merkezi de tamamlandığında ‘yeşil kuşak’ projesiyle burası Batman'ın en yeşil alanlarından biri olacak…”

ÇAĞDAŞ'A 41 KEZ MAŞALLAH
Batman Çağdaş'ın 40. Yılını kutlayan iş insanı Ferhat Nasıroğlu, lise döneminde tiryakisi olduğu Batman'ın ilk günlük gazetesine ayrı bir parantez açıyordu:
“Liseli yıllarımızda duvarda okuduğumuz gazete şimdilerde artık ceplerimizde. Dijital habercilikte kendini sürekli yenileyen Batman Çağdaş'ı her yerde okuyabiliyoruz. Yayın hayatına başladığı günden beri toplumsal olaylara gösterdiği duyarlılıkla şehrimizin sorunlarının çözümüne büyük katkı sunan Çağdaş aynı zamanda şehrimizin belleğidir…”

40. Yıl dönümünde Çağdaş’ın stüdyosunda da görev yapan arkadaşlarımızı kutlayan Nasıroğlu, bir dahaki ziyaretinde canlı yayına katılacağını söylemeden edemiyordu:
“Bir süre önce Çağdaş Tv’ye katılmıştım. Batman Lisesi’nde eski öğretmenlerimizden Orhan Alpaslan hocamla eski günlere yolculuk yapmıştık. O programdan keyif almıştım. Çağdaş TV yaklaşık bir yıldır nostalji programlarıyla birçok kesimin ilgisini çekiyor. Ben de mümkün olduğu sürece bu programı kaçırmıyorum. Erken olacak ama Çağdaş’a 41 kere maşallah. Gazetenin 40. Yılını kutluyorum.”

40. Yayın yılımız nedeniyle misafir ettiğimiz iş insanı Ferhat Nasıroğlu, Batman’a birçok açıdan değer katacak külliyedeki son süreci de bizlerle paylaştı.

Bu eser memlekete hayırlı olsun.

Sağlıcakla kalın.