*Batman, uzun yıllar sonra hak ettiği bir Emniyet Müdürüne kavuştu. 10 Ay gibi bir süre zarfında Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, zoru başardı ve Batman’ı güvenli-huzurlu iller arasında birçok noktada örnek gösterilen il haline getirdi.

*Okurlarımız birçok sorunu mesajlarla bizlere ulaştırıyor. Bu hafta sonu da duyarlı okurların mesajlarına sütunlarımızda yer veriyoruz.

HUZUR, EMNİYET’TE BAŞLADI
20 Eylül 2019 tarihinde Batman Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Köroğlu Kıraç’ı ziyaret ettiğimizde verdiği mesajlar ve halkla iç içe olan yapısıyla bugüne kadar en iyi performans gösteren Emniyet Müdürleri arasındaydı ve bu çizgisini de sürdürdüğü için başarılı olduğunu kanıtlıyor.

Kimse ne derse desin, Batman uzun yıllar sonra hak ettiği bir Emniyet Müdürüne kavuştu.

10 Aydan fazla bir süre geçti Kıraç, zoru başardı ve Batman’ı güvenli-huzurlu iller arasında birçok noktada örnek gösterilen bir il haline getirdi.

Kıraç, Emniyet içindeki huzursuzlukları giderdi, alçak gönüllü tavırlarıyla memurun, amirine güven duymasını sağladı.

Emniyet teşkilatından sonra sıra şehrin huzuruna gelmişti…

O’nun içinde geceli-gündüzlü bir çalışma içine girildi.

ASAYİŞ SUÇLARINDA ÖNEMLİ DÜŞÜŞ
Batman, ‘Asayiş’ olayları açısından geçmişte kara tabloya sahip bir şehirdi. Hem mala karşı hem de cana karşı işlenen suçların yoğunluğu karşında bölgede Diyarbakır’dan sonra en dikkat çeken illerden biriydi.

Özellikle uyuşturucu tacirlerine yönelik yaptığı çalışmalar herkesin takdirini kazandı.

Şehir giriş-çıkışlarına konan kontrol noktalarında güvenlik görevlileri gerekli nezaket kuralını gösterip, şehrin güvenliğini daha iyi bir yetirmesini sağladı Kıraç…

Bireysel silahlanmaların önüne geçildi. Asayiş oranlarında da geçmişe göre önemli bir azalma oldu. Tefeciler nefes alamadı bu süreçte. Hırsızlık olaylarında da hissedilir derecede azalma oldu.

Gençliğin uyuşturucu tehdidi altında bulunduğu Batman’da, Kıraç döneminde çok önemli operasyonlar gerçekleştirildi. Artık eskisi gibi uyuşturucu ve madde bağımlılığına yönelik haberleri neredeyse duymuyoruz. Şehirdeki uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlarla ciddi işler yapıldı.

Kısacası; Köroğlu Kıraç, Emniyet teşkilatını halkla kaynaştırmayı bildi. Hemen herkesin çalışmasından memnun olduğu Emniyet Müdürü Kıraç, güzel çalışmalara yenilerini ekleyecek gibi…

OKURLARDAN GELENLER
Koçer A. : “Tek temennimiz hastane temelinin atılması ve Kantar köprüsünün o muhteşem görünümüne piknik alanları ve imarın kazandırılması üniversite için hayat meselesidir.”

Muhtar A.: “Tüm Batman halkı sayın Valimiz, sayın Ziver Özdemir’e güveniyor. 500 yataklı hastane artık temeli bir an önce atılmalı, bu yatırım Batman için gerekli.”

Yunus Emre: “Kredi imkanı sonrası konut fiyatlarını artıranlardan kimse birkaç ay konut almasın, protesto etsinler bunları. Mecbur fiyatları aşağı çekecekler.”

Vatandaş:  “Müteahhit ve emlakçılar fırsatçılık peşindeler. Son dönemde 100 m2’lik evlere 320 ila 350 arasında fahiş fiyatlar istemektedirler, ilgili kurumlar bu fırsatçılara biran evvel dur demelidir.”

B.B: “Bir Batman Klasiği yaşıyoruz. Fırsatçılık yapma, gözünü ancak kara toprak doyurunca çıkar aheste aheste.”

Furkan S.: “Gerçekten yazık, gözü doymuyor bu insanların. Bin bir güçlükle ev almayı umut edenler yine elinde bir şey yok. Kazanan daire sahipleri oldu, devlet el koymalı bu duruma yazık günah.”

Tahir T.: “Zaten Batman’da daire fiyatını şişirmişlerdi. Bu kredi de üzerine tuz oldu. Geçenlerde baktım batmanda ki fiyatlar 720 bine kadar çıkarmışlar. Bu soruna acilen el atılmalı.”

Salih B.: “Ekran görüntüsünü aldım. Önce 270.000 olarak sonra da 285.000 olarak değiştirmişler fiyatını. 260.000 fiyat yazılmıştı daireye. Kredi teşvikinden sonra dairenin fiyatını 285.000 yapmışlar. Yetkili kişiyi aradım ve durumu sorunca bana dairenin aynısı olmadığını bu dairenin bir üst kat olduğunu söyledi.”

Ayşe A.: “Millet bahçesi oldu ama denedim yok. Gece 3’lere kadar doluşan yüzlerce insanların attığı çığlıklara ve her gün yaşanan kavgalara da bir çözüm bulunsun.”

Batman Sevdalısı: “Güzelim Batman’ımıza ve değerli halkına hayırlı ve uğurlu olsun inşallah. Millet bahçesi gerektiği gibi güzel kullanılır da verilen bu emek heba olmaz. Batman gibi park ve yeşil alanları kıt olan bir şehirde millet bahçesinin önemi büyük olsa gerek. Yeşil alanlarımızı koruyalım, kentimiz nefessiz kalmasın.”

Asena Celbek: “Millet bahçesi, Batmanımıza müthiş bir hizmet, Emeği geçen herkese teşekkürler”

Şehmus Çiçek: “Millet bahçesi için başta sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ve tüm AKP teşkilatı çalışanları olmak üzere emeği geçen herkese kalbi teşekkürler.”

Hanifi Çağine: “Bu parkı kentimize kazandırdığı için sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun. Durmak yok yola devam edersiniz inşallah. Reisimiz neylerse güzel eyler.”

Cuma Çınar: “Millet bahçesini kazandıranlardan Allah razı olsun, emeği geçen herkese teşekkürler.”

Adnan D.: “Yaşar Kemal parkına da bir el atılsın. Bu alanda şehre kazandırılırsa çevredeki mahalleler rahat nefes alır.”