*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 yıl aradan sonra Cumartesi günü Batman’daydı. Batmanlıların ‘Tıp Fakültesi’ beklentisi vardı. Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, Batmanlıların ‘Tıp Fakültesi’ talebini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti. Bakalım, önümüzdeki süreçte ‘Tıp Fakültesi’ düşümüz gerçekleşecek mi?

500 YATAK KAPASİTELİ HASTANE’DEN TIP’A…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en son 2018 yılında Şubat’ın da Batman’a gelmişti.
Üç yıl aradan sonra petrol şehrine gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Batmanlıların talebi ‘Tıp Fakültesi’ idi.
Erdoğan’ın Batman ziyaretine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu da katıldı.
Batman’da toplu açılışları yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki günlerde temeli atılacak 500 yatak kapasiteli hastane için Batmanlılara ‘hayırlı olsun’ diyordu.
Güney Çevre yolunda Stadyum bitişiğindeki 120 dönümlük alana yapılacak yeni hastanenin, yer tesliminden sonra temeli Aralık ayında atılması beklenilen ‘500 yataklı hastane’ Batman’da 2021’in en büyük müjdesiydi…
Batmanlıların beklentisi; Batman Üniversitesi bünyesinde açılacak ‘Tıp Fakültesi…’
Bir süredir gerek Vali Hulusi Şahin gerekse de Batman Üniversitesi’nde ‘Tıp Fakültesi’ için ciddi bir çalışma var.
VALİ ŞAHİN; “TALEBİMİZİ İLETTİK…”
Ilısu Barajı’nın açılışını yaptıktan sonra helikopterle tekrar Batman’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk ziyareti, Batman Valiliği idi.
Vali Şahin’in, Valilik konağında karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a beraberindeki Bakanlar, AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı avukat Akif Gür de eşlik etmişti.
Vali Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, yarım saat süren brifing verdi.
Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, Batmanlıların ‘Tıp Fakültesi’ talebini de bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiklerinin altını çizdi.
Batmanlıların, ‘Tıp Fakültesi’ talebi artık Cumhurbaşkanı’na kadar ulaştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu talebe şu ana dek ‘tamam’ demedi, ‘hayır da’ demedi.
Batman’ın etrafındaki tüm illerde ‘Tıp Fakültesi’nin verildiği dönemde neden Batman Üniversitesi’ne bu şehrin hak ettiği fakülte verilmesin.
Yeter ki, bu önemli konu gündemden düşmesin ve Batman lobisi üzerine düşeni yapsın.
Bu yılın Nisan ayında Batman Üniversitesi bünyesinde ‘Diş Hekimliği Fakültesi’nin kurulmasını kararlaştıran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Tıp Fakültesi’ni de Batman’a vereceğine inanıyoruz.
REKTÖR DEMİR; “TIP İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir de ‘Tıp Fakültesi’ için bir hayli umutlu.
Üniversite’nin ‘Tıp Fakültesi’nin kurulmasına yönelik başlattığı çalışmaya devam edeceğini ifade eden Prof. Dr. Demir, dün telefonumuzun ucundaydı.
Prof. Dr. Demir, bakın neler diyor;
“Batman Üniversitemizin bünyesinde ‘Tıp Fakültesi’nin kurulması için Valimiz sayın Hulusi Şahin, Cumhurbaşkanımızdan talepte bulundu. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz. Batman’ın bu önemli fakülteye ihtiyacı var. Bu konuda da üzerimize düşeni yapacağız.”
Diş Hekimliği Fakültesi’ne önümüzdeki yıl öğrenci alınması için de şimdiden hazırlık yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Demir; “Batman nüfus ve hasta potansiyeliyle Tıp Fakültesi’ne çok yakın bir şehirdir. Bu talebimizi yakında YÖK’e de bildireceğiz” diyor.
Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, Cumartesi günü halkın gösterdiği ilgiyi ilgiye teşekkür ediyor ve ekliyor; “İnşallah şehrimizin hak ettiği Tıp Fakültesi’ni Batman Üniversitemize kazandıracağız…”
Sağlıkla kalın…
Next