*Son günlerde Gerek Vali gerekse de iktidar temsilcileri ile Kent Konseyi’nin gündeme taşıdığı ‘Bölgesel Tren’in bir yıl aradan sonra seferlere başlayacak olması Batman adına sevindirici bir haber…

*Okurlar Sağlıktan Eğitime, Ulaşımdan çiftçi sorunlarına ve şehrin geçmiş günlerini şimdi ki kuşağa hatırlatan Batman’ın ilk günlük gazetesi ‘Çağdaş’a teşekkür ediyor…

SORUNLARI TAKİP EDİNCE… 

Evet ‘Bölgesel Tren’in seferlere yeniden başlayacağını hafta içinde okurlarımıza duyurmuştuk.

Birlikte hareket edilince; sorunların nasıl çözüldüğünü de görebiliyoruz.

Vali Hulusi Şahin, bir süre önce ‘Dinamik Denetim’ toplantısında Bölgesel trenin yeniden seferlere başlaması konusunda gerekli girişimleri başlattıklarına dikkat çekmişti.

İktidar temsilcileri de Pandemi nedeniyle tam bir yıldır seferleri durdurulan ve daha çok orta gelirli vatandaşların yararlandığı ‘Bölgesel Tren’ sorununu Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na iletmişti.

Batman Kent Konseyi de gündemine aldığı ‘Bölgesel Tren’in yeniden seferlere başlayacağının sinyallerini Malatya DDY Bölge Müdürlüğü’nden almıştı.

İşte birlikte hareket edildiği takdirde sorunların çözümünde nasıl rol alabildiğinin bir örneği.

SAĞLIK YATIRIMINDA DA MESAFE

Yıllarca Batman’ın gündeminde önemli bir sorun daha vardı.

Beş yüz yataklı Batman’ın yeni hastanesinin gecikmemesi için Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile görüşerek bu konuda önemli bir mesafe kat eden iktidar partisinin temsilcilerinin çalışmaları da dikkat çekici. Bu önemli hastanenin ihalesinin hızlandırılması için de adım atıldı.

Şu günlerde hastanenin EKAP’ta yayınlanması an meselesi.

Ödeneği ve projesi hazır bu hastanenin artık ihaleye çıkması gerekiyor.

TREN, DAR GELİRLİLERİ RAHATLATACAK

Diyarbakır-Batman arasında çalışan ‘Bölgesel Tren’ pandemi gerekçe gösterilerek, yaklaşık bir yıldır çalıştırılmıyordu.

Vatandaş, bu süreçte Batman-Diyarbakır arasında çalışan minibüslere mahkum edilmişti. Minibüsler kalabalık bir şekilde yolcu taşıdığı için trenin çalışmaması virüsün yayılımına daha fazla imkan tanıyor.

Pandemi nedeniyle alınan tedbirler için bugüne kadar çok üzerine gitmedik ama normalleşme süreci ‘Bölgesel Tren’in yeniden seferlere başlamasını kaçınılmaz hale getirmişti.

Diyarbakır-Batman arasında çalışan ‘Bölgesel Tren’in çalışmadığı için 25 liraya yolcu taşıyan minibüs-yarım otobüslerden çok daha güvenli olacağını düşünüyorum.

Batman-Diyarbakır arasında sefer yapan trenin yolcu ücreti ise 7 TL. Bu ücret dar gelirliler için yüksek bir rakam değil.

Batman artık 22 Mart seferlere başlayacak ‘Bölgesel Treni’ özlemle bekliyor.

Batman’ın bu tren seferlerine ihtiyacı vardı…

*******

OKURLARDAN…

Okurlarımızdan da gelen mesajlar var.

İşte elektronik postamıza gelenler:

Fikret Yöndem (TPAO Batman eski Bölge Müdürü): “Zaman zaman televizyon ekranlarından Batman Çağdaş’ı izliyorum. Yörenin eğitim, kültür ve ekonomisini sürekli canlı tutmanız çok güzel. Çağdaş, Batman için şanstır.”

Cengiz G: “Köprü altı ayaklarının Hamit hocanın fırçasıyla süslenmesi çok güzel. Bu güzel figürlerin üzeri şeffaf bir film ile kaplanırsa temizlenmesi kolay olur. Yoksa kirlendiğinde çirkin bir görüntü oluşmaya başlar.”

Nezir Önal (Spor Yazarı): “Batman Çağdaş Gazetesi’nin değerli emekçileri, ‘Batman’ın Fotoromanı’ adlı nostalji köşesinde bana da yer verdiğiniz için size minnet borçluyum. Beni gençliğimin ilk yıllarına götürdünüz. Satır satır okuyunca o güzel günler bir film şeridi gibi gözlerimin önünden akıp geçti. Çok mutlu oldum. Yayın hayatınızda başarılar diliyorum.”

E.A: “500 Yatak Kapasiteli hastane sürecini tek takip eden Batman’ın ilk günlük gazetesi Batman Çağdaş’ı toplumsal sorunların çözümünde gösterdiği çaba nedeniyle kutluyoruz.”

Mehmet S: “İstanbul’da bir Batmanlı olarak Batman Çağdaş’ı televizyon ekranlarından görmek bizim için gurur kaynağı.”

Hayri Bulut: “Geleceğin fıstık rekoltesi Batman’dan çıkacak. Batman yöresindeki çiftçinin sesi olan Çağdaş Gazetesi’ni kutluyorum. Çiftçinin sorunlarını da gündeme taşıyın.”

F.Y: “Tarımı ve hayvancılığı sürekli gündemde tutun. Dünyanın ve ülkemizin geleceği tarım ve hayvancılık teknolojiye dayanıyor. Çiftçiye akaryakıt ve tarım sübvansiyonlarının sürekli ve devamlı sağlanması gerekiyor. Tarım ve hayvancılığı yeni teknolojilerle yapılması konusunda üniversitelerdeki uzman hocalardan da görüş alın.”