*Evet, zor bir hafta geride kaldı. Yine kayıplarımız oldu. Belde Mahallesi’nin unutulmayan muhtarlarından Ahmet Türkan, sesiz-sedasız ayrıldı aramızdan. Batman’ın güzel bir simasıydı. Hep karşılaştığımız Sanat Sokağı ile eski Kozluk Çayevi’nde demli çayı masasından eksik olmazdı…

*Korona salgınında manzara hiç de iç açıcı değil. Önceki haftalara oranla vaka sayısında artışın söz konusu olduğu Batman’da esnaf umudunu yitirmek istemiyor. Haftanın son mesai gününde ise Batmanlı esnaf, bugün petrol şehrinde olması beklenilen CHP’nin ‘Esnaf Masası’na sorun anlatacak gibi…

ESKİ SİMALAR AYRILIYOR…
Bir şeyi ne kadar unutmak istersen peşini bırakmaz... Hayat, bazen yaşamak istemediğin olaylarla karşılaşmanı sağlayabilir.

Evet, şehre mal olan renkli simaları bir anda görmeyebiliyorsun. O simaları bir türlü unutamazsın. Rüyalarına girer, bir şekilde gözünde bir film şeridi gibi geçer. Uzun bir süre unutamazsın.
Evet, zor bir hafta daha geride kaldı. Bir tanıdık sima daha ayrıldı aramızdan. Batman Çağdaş’ın kurucusu ağabeyim merhum Enver Arslan’ın kadim dostlarındandı Ahmet Türkan.

Petrol kentinin eski esnaflarındandı. Uzun bir süre de Belde Mahalle muhtarlığını yapmıştı Türkan… Korona virüs salgınını atlatmıştı ama Koah hastasıydı. Bir süredir tedavi görüyordu. Yaşadığı strese kalbi dayanamayan sevilen sima Türkan, önceki gün son yolculuğuna uğurlandı. Allah rahmet eylesin.  

************

CHP HEYETİ BATMAN’DA
Evet Korona açılımı devam ediyor, esnaf hala mutlu değil ama kurallara da dikkat etmezse tekrar kepenk indirebilir.

Bizden hatırlatma.

Bugün CHP’nin Batman ziyareti var.

Dün akşam komşu Mardin’den Batman’a gelen CHP’nin ‘Esnaf Masası’ heyetinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Vali Ağbaba, Antalya Milletvekili Osman Budak, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adana Milletvekili Ayhan Barut, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Bursa Milletvekili Nurhayat Kayışoğlu, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Manisa Milletvekili Bekir Başevingen, İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur ve PM üyesi Nevaf Bilek bulunuyor.

Esnaf Odaları ile esnaflara yönelik gezi sürdürecek olan CHP heyetinin mesaisi gün boyu sürecek…

MÜKEMMEL BİR PARK
Batman Belediyesi, Adalet Sarayı bitişiğindeki 16 dönümlük alanı ‘Sağlıklı Yaşam Parkı’na dönüştürdü. 50 Bin nüfusuyla Batman’ın en büyük mahallesi Gültepe, bu yeşil alanla rahat bir nefes alacak. Akşamları önünden geçerken led ışıklı devasa park sizi büyülüyor.

Gültepe, yıldızı parlayan bir semt olmaya aday.

Bu parka benzer 5 park daha kazandırmaya çalışan yerel yönetimin ‘yeşil örtü’ye yönelik bu projeleri alkışlanır... Batman ‘yaşanabilir projelerle artık havası en kirli şehirler arasında değil.

 ‘Mahalle Buluşmaları’nda da muhtarların isteklerini değerlendiren Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, yeşil alan talebinde bulunan muhtarların isteklerine de ‘yeşil ışık’ yakıyor…

Batman’da yeşil alan sayısı azalıyor, şehirde hava kirliliği de ‘yok’ oluyor.

BİR DE BİZDEN…
Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş, artık Web TV’yle karşınıza çıkıyor.

Editörümüz Barış Arslan sorumluluğundaki ‘Çağdaş Web TV’ ülkenin dört bir noktasından ünlü konuklar ağırlıyor. Bizi takip edin, sorunlarınızı ve sorularınızı bekliyoruz...
Batman Çağdaş Web TV, yeni yayın döneminde sesiniz olmaya devam edecek.

Sağlıkla kalın…