**Balpınar, Batman’ın en büyük beldelerinden biri. Ziyaret ettiğimiz Belediye Başkan Hüseyin Geylani, 2020 yılında yapacağı projeleri özetliyordu. 6 Bin nüfuslu Balpınar’ı doğalgaza kavuşturmak, başkanın öncelikli hedeflerinden…

**Yeşilin, doğanın değerini anlatan TEMA Vakfı’nın kurucusu, kırmızı süveterli adam Hayrettin Karaca’yı kaybettik. İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın Batman’da Valilik yaptığı dönemde şehre konuk olan Karaca’nın, bu coğrafyaya bakışı bir başkaydı…

BALPINAR’DA BİR BAŞKAN…
Üçüncü dönemdir 6 bin nüfuslu Balpınar Belediye Başkanlığı yapan Hüseyin Geylani, geçen yıl beldeye bağlanan Segırka ve Zorköy yerleşim birimlerini de belde kadar önemsiyor.

Masasında 2020 yılında yapacağı projeleri bulunduran Geylani’nin aslında en büyük hedefi beldeyi doğalgazla buluşturmak.

Geçen yılın son ayında Batman’a konuk olan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e hem elektrik hem de doğalgaz sorununu bizzat anlatan Başkan Geylani bu projelerin takipçisi.

AKSA SİBADAŞ Bölge Müdürü Mustafa Yardımcı’dan da önümüzdeki yıl doğalgaz şebeke çalışmalarının beldelerine başlatılması isteyen Balpınar Belediye Başkanı Geylani: “Beldemizin girişindeki 2.200 metreyi bulan duble yolun asfaltlanması için yüklenici firma ihaleyi üstlendi. Hava şartlar nedeniyle asfalt serimini önümüzdeki sürece bıraktık. Öncelikle belde giriş yolunun düzenlenmesini istiyoruz” sözleriyle bir anlamda beldenin ulaşım sorununun çözüleceğini ifade ediyordu…

Balpınar, Batman’ın adeta tahıl ambarı…

Bir yerde seracılığın merkezi olan bu şirin beldede içme suyu sorununu da çözüme kavuşturan Başkan Geylani bakın neler anlatıyor: “Belediye binamızın bulunduğu bahçede içme suyu kuyusunu açtık. Bu yıl hem yeni mahallelerimize bol içme suyu hem de altyapı ve kanalizasyon sorununu çözeceğiz. Biriken sorunlar var. Hepsini tek tek çözüme kavuşturabilmenin çabası içindeyiz…”

Belediye Başkanı Geylani, avucunun içi gibi bildiği Balpınar’da 2020 ve diğer yıllarda yapacağı projelerin arasında imar planı da var.

Kısacası; Belediye Başkanı Geylani, çok şey kazandırmak istediği Balpınar’ın sorunlarının çözümü için şu sıralar epeyce kafa yoruyor.

KIRMIZI SÜVETERLİ ADAM
Bu ülkede yeşilin, doğanın değerini anlatan, TEMA Vakfı’nın kurucusu kırmızı süveterli adamı kaybettik.

Karaca gibi Türkiye’nin en ünlü giyim markalarından birinin kurucusu olmasına rağmen eskimiş kırmızı süveteriyle tanıdığımız Hayrettin Karaca, önceki gün 97 yaşında yaşama veda etti.

Sadece doğayı korumak için kurduğu TEMA ile değil tüketim toplumuna açtığı mücadele ile tanıdığımız Karaca’nın 2004 yılında Batman’a yaptığı gezide söylemleri o zaman tüm çevrecileri etkilemişti…

Bu ülke için yaptıkları çok değerli ve unutulmazdı. Bu güzel insana, kırmızı süveterli adam Hayrettin Karaca’ya Allah’tan rahmet dilerken, o’nun verdiği ilginç bir mesajı da okurlarımıza tekrar anımsatmak istiyoruz; “Ak Merkezi’in önünden geçmeye utanıyorum. Nedir bu ışıklar bu rezalet. Yılbaşı demek, al-tüket, yok et, yaşamı mahvet demek. O yüzden bu yırtık kazağı gururla taşıyorum üzerimde. Global ekonomi insanları kullanıyor ama bakın beni kullanamıyor, çünkü izin vermiyorum. Çok da mutluyum, bunu elimden hiçbir güç alamaz. İnanç her şeyi halleder…”

Karaca’dan bazı kesitlerle yazıyı tamamlayalım;

“Açlıktan ölen her çocuğun katilleri vardır. Bugünkü tüketim iki katına çıktığı gün belki dünyada yaşam olmayacak. En büyük tehlike gıdada. Bir Amerikalı çocuk doğduğunda 30 çocuğa eş değerde dünya nimetlerini alıp götürüyor…”

“Benim de kırk tane kravatım vardı. O zaman 30 yaşındaydım, ben de tükettim ama bilerek yapmadım bunu. Artık farkına vardım bunun. Ne zamandır alışveriş yapmadığımı hatırlamıyorum. Kendime sadece kitap alıyorum. Nedir benim ihtiyacım? Doymam, sağlığım, barınmam ve kuşanmam. Bunun dışında hiçbir şey tüketmeye hakkım yok. Gömleklerim var, yakısı çevrilmiştir. Ayakkabılarıma bakarsanız altı yamalıdır. 9 Senedir bu pantolonu giyerim, paltom da yırtıktır. Param var ama tüketmeye hakkım yok. Bunu herkes yapabilir…”