**Tam 6 yıldır bu müjdeli haberi bekliyorduk. Usanmadık, bıkmadık hemen her gün bu sütunda sağlık yatırımının Batman’a gerekli olduğunun altını çizdik. Çünkü Batmanlılar, sağlık hizmetlerinden yeterli düzeyde yararlanamıyordu.

**500 Yatak kapasiteli hastaneyi yıllardır gündemde tuttuk. Nihayet beklenen müjde Resmi Gazete’de yayımlandı. Batman Çağdaş’ın yıllardır gündeminde tuttuğu bu yatırımın 2020’nin yatırım programına alınması önemli bir gelişmeydi.

BATMAN HAK ETMİŞTİ…
Son yıllarda herkesin umudunu kestiği hastane yatırımının bu yıl programa alınmasından umutluyduk.

Günler öncesinden Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, Ak Parti İl Başkanı avukat Akif Gür ve İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu yatırımın sinyalini vermişti.

Batman’da sağlık sorunlarının çözümü için yeni hastane bekleniyordu.

Siyasetçisi de bürokratı da bu anlayıştaydı.

Ancak 5-6 yıl önce söz verilen bu hastane nedense programa alınmamıştı.

Artık bu yıl için karar çıktı.

Elbette devasa bir hastanenin bir-iki yılda bitmesi beklenemez ama Batman’ın 3-4 yıl içinde yeni hastaneyle buluşacağı da bir gerçek. Bazı okurlarımız 2020’de ayrılan bütçenin sınırlı olmasını soruyordu. Elbette bu bütçenin artırılması gerek, fakat 2020 yılında yatırımın ihale sürecinin gerçekleşmesi ve kısa süre içinde de inşaata başlanması en büyük temennimiz.

OKURLARIN DUYARLILIĞI
Hastane yatırım müjdesini okurlarına duyuran Batman Çağdaş da bu yatırımın gerçekleşmesinde emek veren Vali, Milletvekili ve siyasiler kadar tebrik mesajı aldı.

Çağdaş’ın gerçekten de duyarlı okurları var. Süreci yakından takip eden Çağdaş’ın ofisini arayarak kutlayan okurlardan e-mail gönderenlere, sosyal medya hesaplarına mesaj gönderen okurlara dek duyarlılık bizi ayrıca mutlu etti.

İşte Çağdaş okurlarından gelenler:

Kerem Suna: “Kalemini Batman’a adayan, sorunların üstüne giden ve sürekli gündeme getiren Batman Çağdaş Gazetesi ile Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’a teşekkür ediyoruz.”

Hakim Acar: “500 Yatak kapasiteli Hastane haberini sürekli gündemde tutan başta Batman Çağdaş Gazetesi ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Gerçekten Batman bu yatırımı hak ediyor.”

Umut Günden: “Darısı yeni Mardin yolu için. Çabalar artık bu projede olmalı. Üniversite köprüsü açılması lazım. Batı Raman çıkmaz sokak. Yeni hastaneyi aylardır gündemde tutan gazeteci Arif Arslan’ın emeği büyük.”

Serhat Yiğit: “Hayırlı olsun. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Özellikle de Vali Hulusi Şahin, Milletvekili sayın Ziver Özdemir ile Batman Çağdaş gazetesi ailesi ve Arif Arslan.”

Burhan Öztürk: “Hayırlısı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”

Süleyman Çoban: “Osmaniye'ye daha fazla yataklı hastane. Batman'a ise 500 yataklı hastane. Yine de emeği geçenlere teşekkürler.”

Mahmut Ay: “Bu önemli yatırıma vesile olanlardan Allah razı olsun.”

H.B: “Teşekkürler Arif Arslan beye. 500 yataklı hastaneyi sürekli gündemde tuttuğu için teşekkürler.”

B.B: “Batman halkına hayırlı olsun. İnşallah en kısa sürede tamamlanması ve Batman halkının hizmetine sunulmasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese ve özellikle Batman Çağdaş Gazetesi ve Arif Arslan beye çok teşekkürler.”

Burhan Öztürk: “Öncellikle Batman Çağdaş Gazetesi’ne çok büyük katkısından dolayı teşekkür ederiz.”

Sedat Çelebi: “Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Ama bir de Tıp fakültesi de olsa daha iyi olurdu. Batman Çağdaş Gazetesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.”

Mustafa Alphan: “500 Yatak kapasiteli hastane için duyarlılığınız için teşekkür ederim. Çok gündeme getirdiniz.”

Serkan Kaya: “Yeni hastane konusundaki duyarlılığınız için teşekkürler. Arif Arslan bey, Batman halkı olarak bu önemli sorunu ne kadar gündemde tuttuğunuzun bilincindeyiz.”

M. Garzanlı: “Haberi Batman Çağdaş’ta okuyunca gurur duydum. Günlerdir bıkmadan, usanmadan bu yatırımın Batman’a gerçekleşmesine dikkat çeken Batman Çağdaş’ın 500 yatak kapasiteli hastanenin programa alınmasında emeği büyüktür. Katkısı olan herkese sonsuz teşekkürler.”

H. Dalgıç: “Başta Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Avukat Akif Gür olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler. Batman'ımız her şeyin en güzeline layık. Allah hepinizden razı olsun.”

B.A: “Konuyu sürekli gündemde tutarak yatırıma dönüşme konusundaki Batman Çağdaş etkiniz tartışılmaz. Emeği geçenlere teşekkürler.”

T.B: “Arif Arslan beye 500 yataklı hastaneyi sürekli gündemde tuttuğu için teşekkürler.”

Mehmet A: “Batman Çağdaş’ın gösterdiği ilgi ve alakası için teşekkür ederiz.”

Ali: “Helal abim size sürekli dile getirdiğiniz için teşekkürler”

Berat: “Var olun sağ olun emeğinize, yüreğinize sağlık. Gerçekten de çok çaba harcadınız, emeği geçen herkese teşekkürler.”

Mesut: “Tebrikler Arif bey, emeğinize sağlık. Şimdi sıra diğer sorunlarında”

Ali D. : “Hayırlı işlere vesile olmak da büyük bir hayırdır. Siz de bu hayra ortaksınız inşallah.”

Okur: “Emeğinizden ve çalışmalarınızdan dolayı size Batman halkı adına teşekkür ediyorum. İnşallah yatırımın gecikmemesi adına aynı kararlılıkla yazmaya devam edeceğinize inanıyor ve bunun takipçisi olacağınıza samimiyetimle inanıyorum.”