Geçen hafta Batman Kadın Doğum Hastanesi ve eski Devlet Hastanemiz üzerine bir yorumum oldu.

Batman kamuoyundan olumlu tepkiler aldım. Yazım kamuoyunun ilgisini çekti ama ilgililerden bir destek bulamadım.

Hayırlı bir düşünceydi, bugünkü yazımın konusu da o güzel öneriler olacak.

Evet, atıl durumda olan eski devlet hastanesi için ayrıca sosyal medya üzerinden bilgiler paylaşıldı. Eski yazımdan bir derleme ve yapılan yorumları il yöneticilerimizin takdirlerine sunuyorum:

Paylaştığım en çarpıcı değerlendirme şöyleydi;

‘İlgililere önemle duyurulur. Öneriler duyarlı insanlardan:

"Eski devlet hastanesi en fazla 20 - 30 günlük bir tadilat ile göğüs hastalıkları hastanesi olarak hizmete hazır hale getirilebilir.

Hastanenin alt yapısı olduğu gibi duruyor, laboratuar ameliyathane yoğun bakım ünitesi röntgen ve tomografi ünitelerinin alt yapıları projeli olarak duruyor .

Tek yapılaması gereken en fazla bir ay sürecek olan iç dizayn ve bakım tadilatı ile en kısa zamanda göğüs hastalıkları hastanesi olarak hizmet verebilecek duruma getirilebilir."

**

**

YAPILAN YORUMLARDAN BAZILARI:

- bunu o hastane boşaltmadan düşünülmesi ve yine hastane olarak hiç bir eksiği yok iken çok rahat bir şekilde sadece tabela değiştirerek dönüştürüle bilinirdi üstad

- Çok güzel bir fikir batmanın ihtiyacı var umarım yetkililer buna el atarlar öncelikli sayın valimiz yeri de çok müsait.

- Atıl durması çok yazık Mutlaka değerlendirmek gerekir

- Güzel bir fikir batmanın ihtiyaçı var yerel medya destek verirse hemen olur neden olmasın 10 günlük işi var hazır zaten. Hadi hayırlısı

- Çok isabetli bir fikir. Geç olmadan dönüşüm yapılmalı diye düşünüyorum.

- Çok güzel bir düşünce. İnşallah yetkililer sesinizi duyar ve bu konuda olumlu adım atar. Özelikle il sağlık müdürlüğü ve valiliğin işbirliği ile yapılabilir.

- Katılıyorum iki haftalık tadilat yeterli.

- Alt yapısı hazır,araç gereç temin edilerek bir haftada kısmen faaliyete hazır bir hale getirilebilir.yeter ki sorumlular el atsınlar, bu duyarlılığınız için teşekkür ederim.

**

**

SAĞLIK YATIRIMLARI ÜZERİNE…

Değerli Okurlar, Koronavirüs nedeniyle özellikle İstanbul başta olmak üzere bazı büyük şehirlerimizde insanlarımız büyük sıkıntılar yaşıyorlar.

İstanbul’un iki yakasında birer büyük hastane kararı alındı. Sağlık tedbirleri için alınan bu kararların bir an önce pratik bulmasını diliyorum.

Şu anda bölgemizde ve kentimizde endişe verici vaka sayıları yok. Ancak yarınları da düşünmek gerekir.

İlimiz yöneticileri salgının yayılmaması konusunda gerçekten özverili çalışmalar yapıyor, sürekli çağrılarda bulunuyorlar.

Hele Sağlık camiamızın ne kadar çaba gösterdiklerini çok iyi biliyorum. Bütün çabalar salgının yayılmaması, insanlarımızı kaybetmememiz içindir.

Bize düşen alınan kararlara uymak, uyulmasına katkı sağlamaktır.

Evet, yarınlar için önlem alınması hususlarında önerilerimiz olacak.

Batman’ın 500 yataklı hastanesinin gecikmiş olmasını bugün hepimiz çok daha iyi anlıyoruz.

**

**

Şu halde yeni hastane için ivedilik isteyeceğiz. Bir an önce bu hastanenin temelinin atıldığını görmek istiyoruz.

Şu aşamada acilen yapılmasını istediğimiz, duyarlı insanların da önerdiklerini yöneticilerimize, ülkeyi idare edenlere duyurmak isterim. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada şu paylaşımı yapmıştım:

“Duyarlı insanlar güzel öneriler sunuyorlar. Duyarlı bir dostun sözlerini destekleyerek virgülüne dokunmadan paylaşıyorum: ‘İl Nüfusuna göre Hastane yatak sayısı az olan ilimizde yapımı devam eden çocuk Hastanesinin bir an önce açılması. Eski devlet Hastanesinin acil bir şekilde gerekli düzenlemelerin yapılarak pandemi hastanesine dönüştürülmesini ilimiz idarecileri ile sağlık Bakanlığı ve gerekli mercilere önerimdir. Bu düşünceme katılıyorsunuz lütfen paylaşın."

Gerçekten de eski devlet hastanemiz atıl duruyor. Kadın Doğum Hastanesi de bitmek üzere. Bu iki yapının bir an önce hizmete açılmasında yarar vardır.

Halkımız evinde kalarak salgının yayılmaması için üzerine düşeni yaparken, bu iki birim ivedi olarak hizmete açılırsa, olası bir salgını daha rahat karşılayabiliriz. Böylelikle il yöneticilerinin, sağlıkçılarımızın verdiği emekler de boşa gitmez, acılar yaşamayız.

Rabbimden herkes için sağlık ve esenlikler diliyorum