*Batman’ın 500 yatak kapasiteli yeni hastanesinin yerinin kesinleşmesinde büyük rol oynayan Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin’e vatandaşlar güveniyor. Batmanlılar, bu yıl hastane temelinin atılmasını dört gözle bekliyor…

*Tek derdimiz; memleketin ihtiyaç duyduğu yatırımların gecikmemesi ve gazetecilik yapmak. Gazetecilik mesleğinin omuzlarımıza yüklediği sorumlulukla bu şehrin yeni hastane yatırımı başta olmak üzere benzeri sorunları kamuoyunun takdirine sunuyoruz…

YENİ HASTANENİN
YERİNİ KESİNLEŞTİRMİŞTİ
Batmanlıların tam 5 yıldır yapımına başlanılmasını dört gözle beklediği 500 yatak kapasiteli hastanenin bu yıl programa alınması aylar öncesinde heyecan yaratmıştı.

1.5 Yıldır görev yaptığı Batman’da bu şehrin öncelikli sorunlarından biri olan 500 yatak kapasiteli hastanesinin yer tartışmalarını sona erdiren Vali Hulusi Şahin’in, Ermi (Erköklü) Mahallesi bitişiğindeki 113 dönümlük arsanın tahsis işlemlerini tamamlamıştı.

Yeni hastanenin akıbetini zaman zaman sorduğumuzda Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, net yanıt veriyor: “Merak etmeyin. Bu yatırım mecrasında gidiyor. 113 dönümlük yer artık yeni hastanemizin alanı.”

Pandemi döneminde sağlık yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

Batman’ın da bu süreçte 500 yataklı hastaneye çok ama çok ihtiyacı olduğunu sıkça dillendiriyoruz.

Evet bizim tek derdimiz; şehrimizin ihtiyaç duyduğu yatırımlara kavuşması.

Bu önemli sorunların başını da 500 yatak kapasiteli hastane alıyor.

Gazetecilik mesleğinin omuzlarımıza yüklediği sorumlulukla şehrimizin genel sorunlarının çözümüne dikkat çekiyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle yazdıklarımıza yorumla destek veren ve bizi takip eden okurlarımıza da sevgilerimizi sunuyoruz.

OKURLARDAN GELENLER
Okurlarımız, şehrin gündemine dair ve yeni hastane ağırlıklı sorunları bize aktarmışlar.

İşte okurlarımızdan gelen mesajlar:

V.B: “Şu an hastane servislerinde ve yoğun bakımda yer sıkıntısı olmaya başladı. Son iki ay daha iyi idi. Ve neredeyse hiçbir yerde kurallara uyulduğunu görmedim. Halktan kendi kendine bir şeyler yapması beklenmemeli. Çünkü kimse umursamıyor ve yapmıyor. Eski tedbirler tekrar dönülmeli.”

D. Seven: “Tarım teşkilatında görevli ağabeylerimiz koltuklarından kalkıp bir denetleme yapsınlar. Vahşi sulama yöntemine karşı o zaman bu şekilde sulama olur mu acaba?”

Koçer B. : “Baraj gölü havzasında suların yükselmesiyle Kantar köprüsü çevresinde biraz piknik alanları yapılsa 10 numara olur. Batman Çağdaş’ta Kantar köprüsünün son manzarası dikkatimizi çekti.”

Sinan A: “Batman’daki sağlık sistemi üzerinde duran Vali Hulusi Şahin beyin, büyük bir gayreti söz konusu. 500 yatak kapasiteli hastane temelinin atılması için elinden geleni yapıyor. Keşke diğerleri de o’nun temposuna uyabilse.”

Mehmet Şirin Yasak: “Evet Arif Arslan bey, hastane konusunda ben de görüşünüze içtenlikle katılıyorum. Biran evvel şu Hastane temelinin atılması her işten öncelikli bir görevdir.”

Nurullah A: “Yeni hastanenin bu yıl ki yatırım programına alınması kuşkusuz sevindirici ama artık 2020’nin sonu gelmeden. Bu yatırımın temeli atılmalı. Bu konuda Vali sayın Şahin’e güveniyoruz.”

Mehmet B.: “Batman’ın yeni hastaneye ihtiyacı var. Bu yatırımın gerçekleşmesi için de 5 yıldır bekliyoruz.”

Can Aslan: “Hastane yeri belirlenmiş, ne zaman yapılacak diye beklenirken, hala bazı çevreler yer tartışmasını yapıyor. Yeni hastanenin yeri belirlenmiş, yerini kabul edemeyenler var içimizde. İlgili kurumlar ne yapsın?”

Mehmet A: “Sayın Arif Arslan bey, artık bizim şehre 500 yatak kapasiteli hastane yetmez. Batman’a 1250-1500 yataklı hastane lazım. Son On yıl içinde çoğu şey değişti, nüfus arttı. Batman’ın yeni hastanesi 20-30 seneye yetecek kapasitede olmalı. O’nun için otoparkı, bahçesi, mimari ve çevresi ile örnek teşkil edecek bir hastane lazım Batman’a.”

Ahmet M: “Batman’a yapılacak yeni hastane milletin faydasına olacak şekilde ve biçimde inşaa edilmeli. 900-1200 yatak olacak şekilde tam teşekküllü hastanelerden olsun diyoruz. Şimdi ki Bölge hastanesi gibi olmasın. Çoğu hastalar yer yetersizliğinden özel hastanelere sevk ediliyor, bu başlı başına bir mağduriyettir.”

Serdar Y: “500 Yatak kapasiteli hastane Batman'a yetmez. En az 750 yada bin yataklı olmalı Batman'ın ihtiyacı göz önünde bulundurularak, modern bir hastanenin temelinin atılmasını istiyoruz. Bu önemli yatırımın gecikmemesini istiyoruz.”