*Dananın kuyruğunun kopacağını yazmıştık. Ve beklenen günde aday adaylarının bir bölümü sevindi, çoğu ise üzüldü. Öğle saatlerine doğru siyasette trafik hız kazandı. Listeler açıklandığında tabiri caize bazı taşlar yerinden oynadı…

*Listeler açıklanmadan bir gün öncesinde Saadet Partisi 1’inci sıra adayı Faris Özdemir rahat isimlerdendi. Listesini önceden duyuran SP ve MHP’nin adayları seçim startını verdi bile. Tabanı olan Ak Parti ve HDP’de aday listeleri gün boyu merak konusuydu…

ADAY LİSTELERİ
24 Haziran seçimlerine girecek Milletvekili aday listeleri de açıklandı artık.

Mesai saati bitimine kadar listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na veren partiler, belki itiraz süresi içinde değişiklilikler yapabilir ama aday listeleri artık bu şekliyle 24 Haziran seçimlerine girecek. Tabanı olan partilerde listelerin dışarıya sızmaması için adayların isimleri sır gibi saklandı.

En rahat partiler ise birkaç gün öncesinde Milletvekili adaylarını açıklayan MHP ve Saadet Partisi’ydi…

Uzun bir süredir ismi Saadet Partisi ile gündeme gelen eski Milletvekili Faris Özdemir, ara verdiği aktif siyasete yeniden dönüş yaptı.

Pazar günü telefonumuzun ucunda tecrübeli siyasetçi Özdemir vardı. Yaklaşık 2 haftadır çevresiyle istişarede bulunduğunu ifade eden Özdemir, konuşuyordu: “Aile olarak yıllardır siyaset içerisindeyiz. Özellikle çevremin ve yakın dostların önerisiyle bu kez Saadet Partisi’nde aktif politikaya karar kıldım. Pazar günü Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun davetiyle partimin rozetini taktım. Hafta içinde seçim bölgemde olacağım…”

Özdemir, iki dönem DYP’de milletvekilliği yaptı. Bölgede sevilen bir politikacı. Girdiği seçimlere de heyecan katan bir isim. 24 Haziran seçimlerine renk katacaktır.

MHP’DE TANIDIK BİR SİMA
MHP’nin 1. Sıra Milletvekili adayı da tanıdık bir isim…

1980 Darbesine kadar Batman Belediyesi’nde makine mühendisi olarak çalışan Behçet Deniz, 1996’da Kocaeli’ne yerleşti. Türkiye Elektrik Kurumu’ndan aldığı işler nedeniyle Kocaeli’ne yerleşen Deniz, memleketi Batman’dan kopmadı. 1999 Genel seçiminde de MHP’nin 1. Sıra Batman Milletvekili adayı olan Deniz, müteahhitliğe yönelmiş.

‘Memleketimden hiç uzak kalmadım’ diyen Behçet Deniz, partisine de sadık bir isim.

MHP’nin eski İl Başkanı merhum Şehmus Demir’in yakın ekibinden olan Behçet Deniz, 24 Haziran seçimlerinde mütevazi bir kampanya sürdüreceğini belirtiyor.

MHP’nin milletvekili adayları arasında ön planda olan Deniz, hafta içinde gelip seçim propaganda çalışmalarına başlayacak.

TELEFONLAR SUSMADI
Ak Parti ve HDP’de milletvekili aday listelerini öğrenmek isteyenler sabah saatlerinden itibaren telefonlarımızı kilitledi.

Cep telefonlarını ellerinden düşürmeyen siyaset çevresindeki bazı simalar Batman ile yetinmedi. Ankara’da partilerinin genel merkezlerinde bekleyen bazı adaylar sürekli irtibat halindeydi. Hareketli bir günde en çok konuşulan taban olan iki partinin adaylarıydı.

Listeler açıklanana kadar onlarca aday ismi adeta havada uçuştu. Herkes kendine yakın ismin adayını dillendirdi. Ortaya atılan isimlerin çoğu listeler açıklanınca havada kaldı!

..Ve listeler açıklandı.

Adaylar bugünden itibaren sahada olacak.

Artısıyla-eksisiyle partilerin adayları hem genel merkezin politikalarını hem de şehirleri için vaatlerini seçmenlere aktaracak.

Onlarca aday adayından bazıları üzüldü, bazıları da listeye girmenin sevincini yaşadı. Bakalım hangi partide daha çok küskünler olacak. Bunu da zaman gösterecek.

Her seçimde olduğu gibi 24 Haziran seçimleri öncesinde de açıklanan listelerdeki isimler üzerinde daha çok tartışmalar yaşanacak.