*Batman Çağdaş okurlarının yazdıkları yorum ve değerlendirmeleri çok önemsiyoruz. Tabii ki bazen atladığımız ve gözden kaçırdığımız önemli konular da olabiliyor. Sağ olsunlar, var olsunlar duyarlı okurlarımızın uyarısıyla bu şehrin genel sorunlarını gündemde tutmaya çalışıyoruz…

*Yine bu sütunda şehrin dünü ile kent kimliğini içeren geçmişteki öykülere de yer veriyoruz ama maalesef bazı okurlarımız, her gün aynı meselelerin gündemde tutulmasından yana. Batman Çağdaş, tam 37 yıldır bu şehrin sorunlarına ışık tutuyor, tutmaya da devam edecek…

SORUNLARI İŞLEYEN TEK GAZETE
Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş, yıllardır şehrin genel sorunlarına yer verdiği gibi petrol kentinin kimliğini de ön planda tutan tek gazete.

Okurlarının yazdıklarını haftada bir değerlendiren gazete yine Batman Çağdaş’tır.

Gücünü okurlarından alan bu yayın organı, her geçen gün daha büyük okur kitlelerine ulaşıyor. Okurlarımızın bize ulaştırdığı mesajlara yer vermeyi de görev biliyoruz.

İşte son bir haftada elektronik postamıza gelen okur e-mailleri…

Meryem Can: “Arif Arslan bey, lütfen tarihe şimdi bir ara verin de; Batman’ın işsizlik gibi sorunlarının çözümü için ne yapılabilir onlardan bahsedin.”

Mehmet Belen: “Hastane Güney Raman çevre yolunda yapılacak hastane için çalışmalar hızlandırılmalı. Bu sağlık yatırımına ihtiyacı var.”

Baki Ceren: “Arif Arslan bey iyi günler diliyorum. Güney çevre yolunda yapılacak hastane ihalesi ne zaman yapılacak? Batman halkı merak ediyor.”

Orhan Şeker: “Yine tekrar söylüyorum, Batman’a yapılacak  bu hastane şayet batının bir il’inde  olsaydı, 6 sene değil 1 yılda tamamlanıp en geç 2 yılda hizmete girerdi.”

B.B: “Şu hastane nereye yapılacaksa yapılsın bir an önce ihalesi yapılsın artık. Batman bu yatırımda çok ama çok geriledi.”

Habib Seven: “Hastaneler tıka basa. Randevular 10 gün sonraya, röntgen 2 ay sonrasına sıra veriliyor. Lütfen çözülebilirse çözülsün. Artık uzatmayın. Bu hastane yatırımının gecikmesi Batmanlıları sağlıkta perişan hale düşürüyor.”

B.A.S: “Maalesef Batman'a sağlık yatırımlarında haksızlık yapılıyor. Tüm hastanelerde yoğunluk var. bu yükü hafifletecek yeni hastanenin temeli mutlaka bu yıl atılmalı.”

Ali S: “Batman Çağdaş’ı birçok konuda olduğu gibi sağlık yatırımlarında da üzerine düşeni yapan tek gazete. Tebrik ederim duyarlılığınız için.”

S. E: “Arif Arslan bey, hastane ile ilgili çabanız için çok teşekkür ederim. Bakın bizden 3 kat küçük olan Siirt’te 400+450=850 yataklı araştırma hastanesi yapılması kararlaştırıldı. Batman’ın yatırımları neden zamanda gerçekleşmiyor. Batman’a yapılması kararlaştırılan 500 yatak kapasiteli hastane için elimizi çabuk tutmalıyız.”

SORUNLARI YAZDIKÇA…
Geçenlerde politikaya yeni ısınan bir simayla sohbet ediyoruz.

İlk sorusu tuhaftı. Yeni Hastanenin yapılacağı güzergahta da o’nun arazileri var.

Sorusu beni bir hayli düşündürdü:
“Yanlış anlamayın. Sizler yeni hastaneyi çok yazıyorsunuz. Bir de yeni imar alanına dahil edilen Batman-Hasankeyf karayolu çevresini yazıyorsunuz. Birilerinin iddialarına göre acaba sizin orada bir yatırımınız mı var?”

Alın buradan yakın!

Ciddi düzeyde gayrimenkulü olan o simanın bize sorduğu soruyu varın siz yanıtlayın.

Yukarıda mesajlarına yer verdiğimiz okurların çoğu “yeni hastaneyi işleyin, bir an önce ihalesi gerçekleşsin” diye uyarıyor.

Başka okurlarımız ise “Kentin dününü çok yazıyorsunuz, lütfen diğer sorunlara da yer verin” diyor.

Elbette dilimiz döndükçe bu şehrin sorunlarını gündeme getiriyoruz.

Yerel medyanın bir görevi de şehirde aksayan hizmetleri dile getirmektir.

Hangi soruna öncelik tanıyacağımızı biz de bazen karıştırıyoruz ama sürekli gündemde tuttuğumuz sorunları da birileri manipüle ediyor.

Meslekte 40 yılı geride bırakacağız… Halen İluh deresinden sağlık sorunlarına kadar bir yığın sorun varsa bu sadece yerel medyanın çözeceği konular değil. Şehirde yaşayanların sorumluluk üstlenmesiyle sorunlar çözülür.

Hala bu şehirde Tıp Fakültesi ve Araştırma-İhtisas Araştırma hastanesi yoksa bunun faturası yerel medyaya kesilmemeli. Keşke kamuoyu da bizler kadar duyarlı olsa da sorunlar çözülse.

Sağlıcakla kalın.