*Korona salgınının tetiklediği kalp krizi ve diğer Koronik rahatsızlıklardan güzel simaları da kaybediyoruz. Taziyelere kısıtlamaların gelmesinin ardından Batman’da çok yakın akrabalar dışında artık herkes telefonla ‘Baş sağlığı’ dileğinde bulunuyor…

*Geçenlerde de üç güzel simayı kaybettik. Eski İl Genel Meclis üyelerinden Enver Aşkın, bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu. Covid salgınını atlatan Batman’ın tanınan esnaflarından Hüsamettin Şenses geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Sevilen emekli eğitimci Selahattin Güneş de Covid salgınından aramızdan ayrıldı…

AŞKIN SEVİLEN POLİTİKACIYDI

Batman’ın ‘İl’ oluşundan önce Siirt’te de Batman’da da üç dönem üst üste İl Genel Meclis Üyeliği yapan aslen Kozluklu Enver Aşkın, yörenin sevilen politikacılarındandı.

Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’un sorunlarını en iyi bilenlerdendi.

Bilge bir insandı.

Herkesle barıştıktı.         

DYP ve AK Parti’de uzun yıllar aktif siyaset yapan Aşkın, son yıllarda siyasetten uzaklaşmıştı.

Sağlık sorunları vardı.

71 Yaşındaki Enver Aşkın, arada bir eski dostlarını arar, sorardı.

Kozluk’ta bir zamanlar eski Belediye Başkanı merhum Burhan Ayhan kadar tanınan, bilinen Enver Aşkın, geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti.

Kozluk, siyasette önemli simayı kaybetti.

Mekanı cennet olsun…

COVİD’İ ATLATTI, KALBİNE YENİLDİ

Batman’da Şenses ailesi birçok alanda başarılı.

Batman’ın iş dünyasında tanınan Şenses ailesinin 60 yaşındaki ferdi Hüsamettin Şenses, bir süre önce Covid-19 salgınına yakalandı.

Covid’i atlatmıştı ama bu illet salgının tetiklemesiyle örnek esnaf Hüsamettin Şenses de geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu.

Batman Barosu Başkanı avukat Erkan Şenses’in amcası Hüsamettin Şenses, bir süredir GAP Mahallesi’ndeki Serhat Caddesi’nde giyim üzerine mağazası vardı.

O güzergahın sevilen esnaflarındandı.

Örnek esnaf Şenses Asri mezarlığında toprağa verildi.

Allah rahmet eylesin…

EMEKLİ EĞİTİMCİ SELAHATTİN HOCA

Turgut Özal Bulvarı’nda Nasıroğlu iş merkezinin önünde her geçişte karşılaştığımız o güler yüzlü emekli eğimci Selahattin Güneş hocayı da kısa bir süre önce Covid-19 salgınından kaybetmiştik.

Nasıroğlu iş merkezinin kaldırımından her geçişte tekrar ‘önüme çıkar’ diye beklediğim Selahattin hoca’nın o küçücük sigorta acenteliğinde, çevredeki esnaflarla yaptığı güzel sohbetler hala kulağımda.

Korona salgınına yakalandığında 21 gün süreyle Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Selahattin Güneş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

69 Yaşında 4 çocuk babası Selahattin Güneş, emekli olduktan sonra Nasıroğlu iş merkezinde açtığı sigorta acentelik işinde de başarılıydı.

Nasıroğlu iş merkezinin sempatik simalarındandı.

Batman Çağdaş’ın da tutkunlarındandı.

İyi bir okurdu.

Yerel medyayı önemserdi.

Bazen bize takılmadan edemezdi;

“Yarın manşetiniz ne olacak?”

Korona virüs salgınının aramızdan erken aldığı Selahattin hocanın mekanı cennet olsun.

Kaybettiğimiz örnek eğitimcinin isminin yıllarca eğitim verdiği okulda yaşatılması dileğiyle sağlıkla kalın…