*Dün de bu sütunlarda memlekette gündemin korona virüs olduğuna dikkat çekmiştik. Gerçekten de öyle. Diğer illerde olduğu gibi Batman’da birçok kişi zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyor. Çalışmak zorunda kalanların dışında kimsenin dışarı da kaldığı yok. Batmanlılar, artık eve kapanıyor…

*Dışarıda ise ilginç manzaralar var.  Toprak Mahsulleri Ofisi’nin uzun ömürlü ürünlerinden yararlanmak isteyenlerin oluşturduğu kuyruklara da mesafe getirildi. Pirinç ve fındık ürün satışlarının yapıldığı alana toplu girilmiyor…

EVE KAPANAN KAPANANA…
Kuşkusuz Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi memleketimizde de gündemin ilk meselesi ‘Korona virüs…”

Batmanlılar, artık eve kapanıyor.

Alınan önlemler… Uyarılar…

Yabana atılacak gibi değil…

Çünkü bu işin şakası yok.

Ekranların başından ayrılmayanların, son dakikadaki gelişmeleri öğrendikten sonra uzmanların tavsiyesiyle artık dışarı çıkmamaya özen gösteriyor.

Birçok kişi kendisini izole ediyor haklı olarak.

Bir zamanlar on binlerce yayanın kullandığı ve kentin kalbi konumundaki Turgut Özal Bulvarı, tabiri caizse en tenha ve sakin günleri geçiriyor.

Zorunlu çalışanların dışında artık kimseyi dışarıda göremiyorsunuz.

‘Bana bir şey olmaz deme. Evde kal Batman’ sloganını anlaşılan Batmanlılar sevdi.

“SOSYAL İZOLASYON ÖNEMLİ”
Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, Batmanlıların eve kapanmasına teşekkür ediyor ve sosyal medya hesabında da şu görüşlere yer veriyor:

“Batman, kendine yakışan duyarlılığı gösteriyor. Corona virüsle mücadelenin en önemli ayağı sosyal izolasyondur. Biraz daha gayret, zorunlu haller dışında evden çıkmayalım. Hep beraber bu mücadeleden başarıyla çıkacağız…”

Önceki gün Sağlık Bakanlığı’nın Corona virüs ile mücadele kapsamında Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ilçe hastanelerindeki diş polikliniklerinde hizmet verilmeyeceği uyarısı da yapılıyor. Batman ADSM Başhekimi Masum Ekinci, twitter hesabında vatandaşları uyarıyor:
“Diş hekimlerimiz görevlerinin başında. Acil olan tüm muayene ve tetkik hizmetleri veriliyor. Lütfen gerekmedikçe evlerinizden çıkmayın. Acil ve zorunlu bir durum olmadıkça sağlık kuruluşlarına başvurmayın…”

Bu uyarılar yerinde.

Aman siz, siz olun. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın.

Hiçbir şey sağlınızdan önemli değil.

Dün kent merkezinde ilginç manzaralar vardı.

Kuruyemiş ürünü satanlar, vitrinlere yeşil sabun taşımıştı.

KALABALIK YERLER TENHALAŞTI
Batman Valiliği arama girişlerinde ‘temassız ateş ölçer cihazı’ ile vatandaşların ateşi ölçülüyor.

Cihazdan geçiş yapan vatandaşlar işlemlerini yapabilmek için resmi kurumların yolunu tutuyor.

Dünkü manşetimiz, FOX TV’nin ‘Çalar Saati’ndeydi.

O uyarının ardından dün de bazı banka şubeleri ile TMO önünde kalabalık kuyruklara önlem alınmıştı.

Batman kent merkezindeki bazı banka şubelerinde 10’ar kişilik gruplar halinde içeri alınıyordu.

Kalabalıkların oluşmaması için dikkat ediliyor.

Sadece banka şubeleri değil.

TMO Batman Şube satış noktasında pirinç, fındık ve diğer uzun mamuller için sırada bekleyen vatandaşlar da artık toplu olarak içeri alınmıyor.

Stokların dolu olduğu TMO’da tüm uyarılara rağmen son 3 günde tam 75 ton pirinç satışı gerçekleşmiş. Artık her önüne gelen 20-30 kilo pirinç alamıyor. Vatandaşlara belli oranda pirinç veriliyor…

TMO, dünden itibaren salgına karşı e-ptt avm internet üzerinden diğer ürünlerle birlikte pirinç ve bakliyat satışı yapma kararı aldı…

PANİKLETEN 4 KİŞİYE SORUŞTURMA
Sosyal medyada aslı astarı olmayan ve yanlış bilgilerle halkı panikletenlere karşı Vali Hulusi Şahin, soruşturma başlatacağını açıklamıştı.

Sosyal medyanın halkı paniğe yol açmasından rahatsız olan Vali Hulusi Şahin’le dün görüştüğümüzde, son 2 günde 4 kişi hakkında C. Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığının altını çiziyordu.

Valilik ile Sağlık İl Müdürlüğü’nün bilgilendirme noktasında üzerine düşeni yaptığı şu günlerde; halkı paniğe sevk edenlerin eline ne geçiyor, anlamış değiliz.

Sosyal medyada şu günlerde ciddi bilgi kirliliği hakim.

Aman dikkat…

Dedikodulara itibar etmeden, virüse karşı tedbiri elden bırakmayalım.

Kalın sağlıcakla.