*Belediye Başkan vekili Ertuğ Şevket Aksoy, deneyimli bir yönetici... Bu şehrin yanına yaklaşılmayan bazı sorunlarına yakın duruyor. İnşaat sektörünü kilitleyen Hava mania ve toplu taşımacılıkta yeni bir düzenlemeye yönelik çalışmalarla şehirde sessiz sedasız bazı projeler hayata geçiyor.

*Aksoy’un, dördüncü etap olarak dile getirdiği bir başka proje ise Dörtyol kavşağından Karayolları Şubesi’nin olduğu bölgeye kadar yeni bir vizyon projesi. Bu çalışma, yılsonuna kadar biterse şehre ayrı bir çehre kazandıracak.  

ÖNCE HAVA MANİA

Kim ne derse desin, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, çok deneyimli bir yönetici.

Son 1.5 yıldır başında bulunduğu yerel yönetimde hayata geçirdiği projeler konuşuluyor.

Geçmişten günümüze bu şehrin ihmal edildiğini, birçok şehrin kat ettiği mesafeyi alabilmek için de ekibinin geceli-gündüzlü çalıştığını söylüyor Başkan vekili Aksoy.

Şehre karşı duyduğu bir sorumlulukla yeni projelere kafa yorduğunu ve sonrasında bunların hayata geçirilmesi için harekete geçtiğini anlatıyor.

Uzun süredir inşaat sektörünün gözü hava mania’da... Bu sorunun çözümü için de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü başta olmak üzere Çevre ve Şehirlik Bakanlığı’yla ilgili görüşmelerinin de artık sonuç verdiğini söylüyor Başkanvekili Aksoy; “Ben bu sorunun çözümü için üzerime düşeni yaptım. Belediye olarak sorumluluğumuzu yerine getirdik. Bundan sonrası da artık inşaat firmaları ve gayrimenkul sahiplerinin işidir. Hava mania için her türlü ortamı sağladık…”

Hava mania konusunda Başkanvekili Aksoy’un söylemleri net.

Dün bir okurumuz, bize ulaştı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ‘Batman’ için her hangi bir pürüzün de olmadığını bize ulaştırdı. Aslında Batman, hava mania sorunu aşmış gibi. Fakat bu şehrin Mimarlar Odası başta olmak üzere maalesef konunun muhatapları, nedense bu işi sonlandıracak çalışmaya imza atmıyor.

SİYASETİ DÜŞÜNMÜYOR

Batman’ın genelini kapsayan anket çalışmalarında Başkanvekili Aksoy’un, çalışmalarından memnun olmayan yok gibi… Bazı çevreler, o’na önümüzdeki yerel seçimlerde siyaseti sorduğunda; o siyaseti düşünmediğini söylüyor.

O’nun düşüncesi; görevde olduğu süre içinde Batman’a yeni projeler kazandırmak.

Aksoy, toplu taşımacılığı rahatlatmaya yönelik projeleri bir bir hayata geçiriyor.

Eski sebze-meyve hal’inin bulunduğu alanda; köy ve ilçe araçları için ‘ulaşım’ merkezi olarak düzenlenme projesi tamamlanıyor. Bu proje tamamlandığında şehir merkezinin trafik açısından önemli ölçüde rahatlayacağını söylüyor. Bir de toplu taşımacılıkta şehir içi minibüslerin tamamı değişiyor. Ayrıca kartlı sistem uygulamasında da muavin uygulaması da son buluyor.

Aksoy’un üzerinde durduğu bir diğer proje; dördüncü etap vizyonla ilgili.

Dörtyol kavşağından başlayıp Hasankeyf kavşağına kadar güzergahın genişleyerek, Turgut Özal bulvarı gibi şehre ayrı bir çehre kazandıracağını belirtiyor.

Bazı eski yolların genişlemesiyle şehre giriş çıkışta önemli bir rahatlama elde edileceğini düşünüyor Aksoy.

Başkanvekilinin, bu projeleri tamamlandığında faydalı olabilecek çalışmalar.

Aksoy’un, örnek projelerinden biri de köy pazarı Alo Tevşo’dur. Bakanlık da bu projeye ışık yaktı. Eli kulağındaki bu proje tamamlandığında; Batman için yerel Pazar projesi de hayata geçmiş olacak. Bu projenin maliyeti 7 milyon TL.

Bu nedenle bu projenin bir an önce hayat bulması gerekiyor.

40 YILLIK SİYASETÇİ GİBİ

Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, görev yaptığı süre içinde burada 40 yıllık bir siyasetçi gibi duruyor.

Batman basını o’nun her projesine destek veriyor. Yerel yönetim çalışmalarına da geniş yer veriyor.

Belediye’yi ziyaret eden konuklara Başkanvekili Aksoy, görsellerin yanı sıra sinevizyon eşliğinde projelerini anlatıyor.

Batman’ın bazı hizmetlerde geri kaldığına, bu şehrin olması gereken yerde olması için çok çalışmalarının gerektiğine vurgu yapıyor Başkanvekili.

Kim ne derse desin, Başkanvekili kısa sürede yerel yönetimde bir çok algıyı değiştirdi.

ÖNEMLİ SORUNUMUZ NE?

Başkanvekili Aksoy veya bir başkası bu şehir için kafa yoran herkes bizim için değerlidir.

Başkanvekilinin, bu şehir için yeni projeler düşünüp hayata geçirmesi çok değerli.

Bu şehrin en önemli sorunu ulaşım, meydanlar veya parklar kadar önemli sorunlarından biri de bu şehrin 50 yıldır ıslah bekleyen İluh deresidir.

Bu şehir olası bir sel baskınında dere kenarındaki onlarca yorgun ve eski bina yerle bir olabilir.

İluh deresinin ıslahıyla ilgili kafa yormalı.

Bu yüzden Batman’ın hava mania sorunu kadar eski yerleşim birimlerindeki yapıların da gerçeğini bir an olsun aklımızdan çıkarmadan tüm enerjimizi o bölgelere de kullanmalıyız…