**Batman’ın 500 yatak kapasiteli yeni hastanesinin bu yılki programa alınması kuşkusuz şehir için umut verici bir gelişme. Gözlerin çevrildiği bu yatırımın artık ihalesinin yapılması ve temelinin atılması planlanıyor.

**27 Yıllık Organize Sanayi Bölgesi’nin son bir yılda hızla büyümesi kuşkusuz şehre ayrı bir ivme kazandırdı. Yatırımcılar her sorunda yanlarında olan Vali Hulusi Şahin’e güveniyor. Bir ara sendikanın girmek istediği tekstilde şimdilerde daha farklı bir hava var. Büyükşehirlere giremeyen sendikacıların bu şehre yönelmelerine işçi dahi izin vermiyor.

YENİ HASTANEYE DOĞRU
Eski adıyla Irmiye olarak bilinen Erköklü köyü, artık Batman’ın yeni mahallesi. Bu köye yakında komşu olacak 500 yatak kapasiteli yeni hastane, kenar mahallelere de ayrı bir ivme kazandıracak.

Yatırımların hep bir alanda olması büyüyen bu şehrin önünü de kuşkusuz kapatacaktır. Bu nedenledir ki Sağlık Bakanlığı’nın da buradaki yetkililerinin de tercihinin ne denli doğru olduğu yeni yatırımın o bölgede yapılacak olmasıdır.

113 Dönümlük alan, yeni stadyuma nereden bakarsanız bakın 1 kilometre uzaklıkta. Bazı çevreler sıkça gürültü kirliliği olacağını dillendiriyor. O bölgede gürültü kirliliği söz konusu olamaz. Statta 15 günde bir müsabakalar oynanıyor, uzaklık da oldukça yeterli. 5-6 Yıldır yer tercihi yüzünden bu yatırımın epeyce geciktirildiğini defalarca yazdık.

Hastanenin bu yıl ki programa alınmasının ardından yeri kesinleştiği halde yine malum çevreler hastanenin yeriyle ilgili ortaya bir yığın dedikodu atıyor. Bu kadarına da pes doğrusu. Neredeyse projesi kamuoyuna duyurulacak ve ihalesi de hızlandırılan bu önemli yatırımla ilgili daha ne kadar dedikodu üretilecek biz de bilemiyoruz!

Artık bu şehrin 2023 yılına kadar yeni hastanesiyle buluşması gerekiyor. Bir yatırımın üzerinde bu denli spekülasyon olmamalı. Batman’ın yeni hastanesi gündemdeyken, Elazığ ve Şanlıurfa’daki şehir hastaneleri programda değildi bile ama ne yazık ki bu şehir hep ‘yer’ konusu yüzünden hastane yatırımında gecikti.

Hala sohbet ettiğimiz ortamlarda yeni hastanenin yerinden söz edenler gerçekten komik oluyorlar. Çünkü bu hastanenin yeri çoktan netleşti ve yeni yatırım üzerinde ‘arsa rantı’ düşünenler bu tutumdan vazgeçmeli. Artık bu yatırımın üzerinden elinizi çekin. Bu hastanenin öyle ya da böyle bu yıl belirlenen yerde temeli atılacak.

*******************

BATMAN YATIRIMCIYA ÇOK CAZİP
Batman, bulunduğu konum nedeniyle sanayicilerin gözdesi…

Gerek Batı illerinden gerekse de yerli yatırımcıların artık tercihi olan Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci etap bölgesindeki arsaların dağıtılmasını dört gözle bekleniyor.

OSB’de dinlediğimiz birçok yatırımcı Vali Hulusi Şahin’den oldukça memnun.

Geçenlerde Tekstilciler Derneği’nin ziyaret ettiği Vali Hulusi Şahin’e verdiği plaketle sorunlarına ne denli duyarlı olduğunun altını çiziyordu. OSB’de hangi yatırımcıyı dinlerseniz dinleyin, haftada bir ya da iki haftada bir OSB’de incelemelerde bulunan Vali Şahin’e teşekkür ediyor.

Geçen hafta ziyaret ettiğimiz bazı tekstil firmaları umutlu konuşuyordu; “20 Yılı aşkın süredir birikimimizi İstanbul’da yatırıma dönüştürmüştük. Son yıllarda memleketimize geldik. İyi ki de gelmişiz. Burada her şeyden önce yatırımcının sorununu çözen ve yer konusunda her türlü desteği veren değerli bir Valimiz var. Vali beyin bu girişimleri bizi yeni yatırımlara yönlendiriyor. İstanbul’da da atölyelerimiz var ama şimdilik geçici olarak kiraladığımız yerlere artık alternatif olarak kendi binalarımızı kurmak istiyoruz. Özellikle bizi burada tutmaya çalışan ve yatırıma teşvik eden Vali sayın Hulusi Şahin’e teşekkür ediyoruz…”

Organize Sanayi Bölgesi’nde 100’ü aşkın firma var. Bu yılın yaz mevsiminde 30-40 arasında yatırımcıya daha yer tahsisi yapılacak.

Birçok yatırımcı bu yerlerde yapacağı yatırımın planlarını yapıyor.

Vali Hulusi Şahin de boş durmuyor.

Şimdiden ikinci OSB’nin kurulacağı Çevrimova ile Yolveren köyleri arasında 6 bin dönümlük Hazine arazisinin OSB’ye kazandırılmasına gayret ediyor. Vali Şahin’in daveti üzerine Bakanlıktan gelen heyet de Batman’da nabız yokladı.

Kısacası; Batman artık yeni yatırımlarla gündemde. Yatırımcı da yanında olan duyarlı bir Valiyi mahcup etmemek için hayata geçirebilmenin çabasında.