**Batman bir değerini daha kaybetti. Emekli güreşçi ve Türkiye’nin tuş kralı Mehmet Emin Şimşek’in kardeşi antrenör Latif Şimşek, geçirdiği kalp krizi sonucu 64 yaşında yaşama veda etti.

**TPAO Batman Bölge Müdürlüğü bünyesinde bir zamanlar Petrolspor Güreş Takımında kimler yoktu ki? 1980’li yıllarda Bulgaristan’a giden güreş takımındaki pehlivanların çoğu Petrolspor takımından oluşuyordu. Şimdilerde ise Ata sporu ne yazık ki şehirde rafa kalkan spor branşı oldu.

ŞİMŞEK AİLESİNİN ACI GÜNÜ
1980’li yıllardı, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Petrolspor birçok spor branşında bir numaraydı.

Futbol dışındaki diğer spor branşlarını izlemek için o dönemin gençleri, TPAO’nun kapalı spor salonu ile futbol sahasının çevresinden ayrılmazdı.

Güreş takımı, deplasmanlara çıkmadan Milli güreşçi ve Türkiye tuş kralı Mehmet Emin Şimşek’in açıklamaları, Çağdaş’ın spor sayfasını süslerdi. Samsun, Erzurum, Bursa, Ankara, İstanbul ve yurtdışı turnuvaları öncesi Şimşek’in müsabakalarla ilgili açıklamaları futbol kadar bu şehirde güreşseverlerin de ilgisini çekerdi.

Nedense bu spor dalı 2000’li yılların başında TPAO’nun gündeminden çıktı ve o eski güreşçiler işçi statüsünde oldukları için petrol sahalarında bir zamanlar sondaj işçisi olarak da görevlendirilmişti.

Eski Milli güreşçi Mehmet Emin Şimşek’in deyimiyle; “Onlar bir zamanlar kartaldı”

Mehmet Emin Şimşek’ten 4 yaş küçük olan 64 yaşındaki eski güreşçi Latif Şimşek, önceki akşam geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti.

1980’li yıllarda gazeteciliğe başladığım dönemde spor sayfasını, farklı spor aktiviteleriyle renklendirmek için futbol kadar Petrolspor’un güreş müsabakalarını da taşırdık.

TPAO Bölge Müdürlüğünde o eski tesisler arasında dünden bugüne belki de ayakta kalabilen tek bina Melih Genca Kapalı Spor Salonu’dur. Emektar futbol sahasının hemen karşısındaki o kapalı spor salonunun dili olsa da geçmişte ne heyecanlı güreş müsabakalarının yaşandığı o atmosferi anlatabilse…  O salonda hep başarının sesleri yükselirdi.

Turnuvalar öncesinde Milli antrenör-güreşçi Emin Şimşek’i dinlerken, antrenmana çıkan Latif Şimşek, Reşit Ekingen, Mehmet Demir, Hüseyin Özer, Gani Demir, Şehmus Akça, Hüseyin Aksu ve Mehmet Bayır, güreşte ne kadar iddialı olduklarını anlatırlardı bize…

Samsun, Erzurum, Bursa, Ankara ve İstanbul’daki turnuvalara her sıklette güreşçilerle giden Petrolspor’un o güreş takımında nice güreşçi forma giydi.

Batman’da futbolun dışında güreş sporunu canlandıran aile Şimşek’lerdi…

SAYISIZ BAŞARIYA İMZA ATTILAR
Milli güreşçi Mehmet Emin Şimşek’i, Milli güreş antrenörü Mehmet Esenceli keşfetmişti.

Şimşek, Ata sporunun Milli güreşçilerden Dünya şampiyonu Ali Rıza Alan, Vehbi Akdağ, Alattin Demir, Ali Tayar ve Yusuf Demir ile mindere çıkan Türkiye’nin tuş kralıydı.

Deplasmanlı güreş liginde 1971-72 yılında Türkiye tuş kralı olan Şimşek, 1975 yılında Akdeniz Olimpiyat şampiyonasının yapıldığı Cezayir’de altın madalya ile dönmüştü.

İşte Milli pehlivan Emin Şimşek’in izinde olan 4 yaş küçüğü Latif Şimşek de güreş sporunda başarılı bir simaydı. 80’li yıllarda güreşçilerin yanından TPAO’nun eski yöneticileri ayrılmazdı. O güreşçileri, dönemin yöneticileri gölge gibi izlerdi. TPAO’nun eski yöneticilerinden ve aramızda olmayan eski güvenlik amiri Sadi Özbeden, İdari İşler Müdürü Çetin Yıldırım ile eski muhasebe müdürü Nurettin Hoşanlı, eski kulüp yöneticisi Baki Osmanoğlu ve dönemin TPAO Bölge Müdürleri, güreş sporuna ayrı bir değer verirdi.

Nedense bu Ata sporu, 2000’li yıllardan sonra bu şehrin ve TPAO’nun gündeminden çıktı. Şimdilerde varsa yoksa futbol… Gerçeği bu branşı da kaybetmek üzereyken duyarlı bir Vali bu kulübe can simidi oldu. Bu kulübü ayakta tutabilmek için de herkesten çok çaba sarf ediyor Vali Hulusi Şahin…

Konuyu fazla dağıtmadan; bu şehrin bir zamanlar olmazsa olmazı olan ve kendilerini güreş sporuna adayan değerli simaları kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Keşke bu simalar hayattayken değer görebilselerdi.

Mehmet Emin Şimşek ve kardeşi Latif Şimşek, güreş sporunu büyük fedakarlıkla kitlelere yayan örnek kardeşlerdi.

Batman’ın güzel bir siması daha aramızdan ayrıldı. Adı belki TPAO ya da bu şehrin cadde-sokaklarında yaşamayacak ama o güzel insanlar gönüllerde hep yaşayacak.