Batman’ımız henüz ilçe iken günlük köşe yazılarına başlamıştım. Aradan 27 yıl geçmiş, hala günlük yazı yazıyorum.

Dile kolay. 27 yıl, çeyrek asrı geçiyor. Sağlık, kuvvet, azim ve yazma iradesi verdiği için binlerce kez ‘Allah’a hamd olsun’ diyorum.

Bu zaman zarfında binlerce makale yazdım. Kendimi en çok eleştirdiğim husus nedir biliyor musunuz?

Yazı başlıklarını iyi seçemiyorum…

Çarpıcı başlıklar kullanamıyorum. Halbuki biliyorum ki en çok başlıklar okuyucuların ilgisini çekiyor.

Ne yapayım, Rabbim bu kadar vermiş.

Gazetemizin haber başlıklarını bazen çok beğeniyorum. Öyle dikkat çekici başlıklar bazen kullanılıyor ki, köşem için gıpta ile bakıyorum…

Önceki günkü bir haberimizin başlığı oldukça dikkat çekiciydi. Bazı eğitimci ve lise öğrencilerinin fotolarının bulunduğu haberin, “Bu da size kapak olsun’ şeklindeki başlığına bir anlam verememiştim doğrusu…

‘Bu da size kapak olsun’ ne demekti?

Haberi okuduktan sonra gazetemiz mutfağındaki (İnşallah bayram yazımda gazete mutfağı ile ilgili özel bir değerlendirmem olacak) emekçileri kutlamak istedim.

Özellikle habere imzasını atan sevgili Editörümüz Barış Arslan’ı buradan tebrik ediyorum. Bence hem güzel bir haber hazırlamış, hem de birilerine ders olacak şekilde güzel bir başlık atmış. Virgülüne dokunmak istemediğim haberi okuyun, bana hak vereceksiniz:

“Aynı sınıftan 10 öğrencinin Türkiye 1.si olarak gündem oluşturduğu İMKB Belde Ortaokulu öğrencilerinin 41’i Batman Fen ve Batman Anadolu Lisesi’ne yerleşti. Devlet okulunun başarısı, bölgedeki birçok özel eğitim kurumunu geride bıraktı. Öğrencilerin başarısının ulusal medyada yankı uyandırmasının ardından sosyal medyada ve bazı internet haber sitelerinde öğrencilerin başarısını ‘kopya’ çekmekle gölgelemeye çalışanlara ise en güzel cevap ‘yerleştirme’ sonuçları oldu.

BAŞARILARI GÜNDEM OLMUŞTU
TEOG-2’de aynı sınıftan 10 öğrencinin, okul genelinde ise 16 öğrencinin Türkiye
1.si olduğu İMKB Belde Ortaokulu öğrencileri, Fen ve Anadolu Liselerine yerleşti. 495-461 puan aralığındaki başarılarıyla 16 öğrenci Fen Lisesi’ne, 25 öğrenci ise Batman Anadolu Lisesi yerleşerek, bölgedeki birçok özel okulu geride bıraktı. Başarıları Türkiye gündemine oturan okulun 8. Sınıf öğretmeni Hamdullah Canpolat: ‘Okulumuz büyük bir başarıya imza attı. 41 öğrencimiz Batman Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi’ne yerleşti. Bu yerleştirmelerle öğrencilerimizin başarılarının tesadüfi olmadığı bir kez daha kanıtlandı. Bu öğrencilerimiz birçok özel eğitim kurumundan davet almasına rağmen Fen ve Anadolu Lisesi’ni tercih etti. Gururluyuz’ dedi. Öte yandan başarıları bazı sosyal medya hesapları ve bazı internet haber sitelerinde ‘kopya’ çekmekle gölgelenmeye çalışan kesimlere ise en güzel cevabı öğrenciler, ‘yerleştirme’ sonuçlarıyla vermiş oldu. (Barış Arslan)”

http://www.batmancagdas.com/gundem/bu-da-size-kapak-olsun-h52727.html

Haber böyle. Bir devlet okulumuzun duyarlı eğitimcilerinin emekleri sonucu elde edilen başarı varsa, takdir etmek gerekir.

Bu haber ile emekçilerin (okulun) hakları teslim edildiği gibi, başarılı öğrencilerin de hukukları savunulmuş.

Gerçekten İMKB Belde Ortaokulu’nu, idareci ve öğretmenleriyle tebrik ediyorum. Bu arada başarılarıyla Batman’ın adını duyuran öğrencilerimizi de kutluyorum. Rabbim Tevfiklerini arttırsın.

Evet, okulun ve öğrencilerin başarılarını küçümseyen, onları itibarsızlaştırmaya çalışanlara, ‘Bu da size kapak olsun’ başlıklı haberle bir tokat vurulmuştur.

Haberde adı geçen eğitimci Sayın Hamdullah Canpolat’ı yakından tanıyorum. Çünkü kendisiyle teşriki mesaimiz olmuştur. İyi bir eğitimciydi gerçekten.

İMKB Belde Ortaokulunun öğrencilerinin kopya ile ilgileri olmadığı tescillenmiştir…

Fedakar ve cefakar eğitimcilere büyük haksızlık yapanlar utanacaklar mı?

Özel okullarda öğrenim görmeyen öğrencilerin de önemli başarılara imza atabilecekleri gerçeği zaten bilinen bir şey idi. Bu başarı önemli bir kanıt olmuştur.

Fen Liseleri, Anadolu Liseleri illa özel okullarda öğrenim görenlerin yerleşebilecekleri okullar değildir. Herkes bu gerçeği bilsin.

Devlet okullarında çok iyi eğitim veren öğretmenlerimiz var…

Öylelerini tanıyorum ki özel okulların tüm cazip tekliflerini ret ediyorlar…

Gerekçeleri nedir biliyor musunuz?

İdealist olmaları…

Özel okullarda çoğunlukla varlıklı/zengin, devlet okullarında ise tam aksine yoksul çocuklar öğrenim görüyorlar.

Yoksul öğrencilerin iyi yerlere gelmeleri için devlet okullarında ders vermeye devam ediyorlar. Böyle öğretmenleri tebrik ediyorum.

Evet, bir haberden yola çıkarak yukarıdaki değerlendirmeyi yaptım. ‘Bu da size kapak olsun’ başlıklı haberimizden dersler çıkarılmasını dilerken, başarılı öğrencilerimizi ve kendilerine emekleri geçmiş eğitimcilerimizi bir kere daha tebrik ediyorum.