Gazetecilik, yazarlık benim açımdan halka hizmet ve düşüncelerimi ifade edecek bir araçtır. Hiçbir zaman etiket, gösteriş, çıkar ve menfaat için gazeteciliğe soyunmadım.

‘Köşe Yazarı, Gazeteci’ desinler diye değil, gerçekten halkıma inancım doğrultusunda hizmet vermek, sorunların çözümüne katkı sunmak için bir vesiledir. Buna Allah şahittir…

Bugün 2 Mart, Batman Çağdaş’la bir yaş daha yaşlandım. Her gün günlük köşe yazılarımın yayımlandığı Batman Çağdaş Gazetesi bugün 37. yaşına girdi…

Bu satırların acizane Yazarı olarak 30 yıldır karşınızdayım. İlk yedi yıl hariç her gün Batman Çağdaş’ta sizlere hitap ediyor, büyük bir sorumluluk bilinciyle kaleme aldığım yazılarımda sizleri ilgilendiren her sorunun çözümüne katkı sunmaya gayret gösteriyorum.

Batman’da çok sayıda yerel gazete yıllardır yayımlanıyor. Bu gazetelerde sahipleri dışında muhabirlik ve köşe yazarlığı yapan benden kıdemli, yani daha eski meslektaşlarım var. Ancak gazete sahipleri dışında benim kadar “Aralıksız Günlük Yazı” yazan meslektaşım bulunmuyor.

O kıdemli meslektaşlarım belli zaman diliminde ya ara vermişler, ya da günlük yazmamışlar.

Bana ilham vererek yazılar yazmam ve bahşettiği sağlık ve afiyet için milyonlarca kez hamd ve şükür ediyorum.

ZORLU SÜREÇLERDE GAZETECİLİK…

**

**

1990 yılında aralıksız günlük yazı yazmaya başlamıştım. 90’lı yılların başında Batman’da Vali Yardımcısı olarak görev yapan, fırsat bulunca yerel basını dolaşarak gazetecilerle hasbihal eden, bizlerle sıcak ekmek, kavun/karpuz ve peynirle kahvaltılar yaparak güzel dostluklara imza atan Sayın Mustafa Ali Örnek (Emekli olmuş, uzun ve sağlıklı ömür diliyorum), “Günlük yazı yazmak bir Allah vergisidir. Siyasal Bilgileri bitirmiş, Amerika’da yüksek lisans yapmış biriyim ama senin gibi günlük yazı yazma becerim yok. Çok dürüst bir kalemin var, cesursun da. Fincancıların katırlarını ürkütme konusunda dikkatli ol” diye nasihatlerde bulunurdu.

O zaman elime aldığım kalemi hiç bırakmadım. Batman Çağdaş benim için çok güzel bir hizmet aracı oldu.

Geçen zaman sürecinde Çağdaş yazı kadrosuyla, emekçileriyle sayısız sorunların üzerine kararlılıkla gittik. Kesinlikle çok büyük sıkıntılar yaşadığımız süreçlerden de geçtik…

Yarı feodalitenin, aşiretlerin ve örgütlerin, baskıcı yönetimlerin olduğu zaman dilimlerinde, aldığımız her türlü tehdide rağmen hiçbir çevreye boyun eğmedik…

Hep dik durduk, açılan davalardan da, dava tehditlerinden de çekinmedik, çünkü sadece gazetecilik yapmaya çalıştık, o nedenle mahkumiyet almadık, hüküm giymedik.

Bütün zorlu şartlara rağmen dürüstlük temelinde ‘Vefa’ kavramının gereğini yerine getirerek çalıştığım gazetenin daha da büyüyerek saygınlık kazanmasına çaba gösterdim…

Dünya hayatı, mal ve mülk geçicidir düşüncesiyle görevimi yaptığıma inanıyorum.

**

**

Evet, zaman ne çabuk geçiyor, zaman değirmeni ne çabuk dönüyor Allah’ım!..

Batman Çağdaş 37. Yaşına ayak basmışsa, demek bir yıl daha ömür sermayemizden tükettik.

Patenti bana ait olan cümleleri yine yazı yazdığım gazete için tekrarlayabilirim. Takvimler 2 Mart 1984’ü gösterirken bölgemiz çatışmalı bir sürece yelken açıyordu. Çatışmalı sürecin başlamasıyla birlikte kente karanlığın çökmeye başladığını biliyorsunuz…

İşte Batman Çağdaş, bir açıdan bakılırsa, 1984 yılının zorlu koşullarında karanlıkta yakılan muma benzetilebilir…

‘Batman’ın gözü, kulağı, dili’ logo ve parolasıyla yayın hayatına başlayan bir gazete olan Batman Çağdaş, karanlığa yakılan bir ışık, bir mum olarak nice zorlu süreçlerden geçerek günümüze gelmiş, 37. Yaşına ayak basmıştır…

Daha güzel, daha temiz, daha yaşanabilir, sorunları çözümlenmiş, insanları mutlu bir kent için Batman Çağdaş’ın katkı sunduğuna inanıyorum.

Batmanlıların sağlık, eğitim, ulaşım, alt yapı ve aklınıza gelen her sorununun çözümü için bu gazete her zaman demokratik bir baskı unsuru olmuştur…

Eksikliklerinin olmadığını söylemiyorum. Ama gazeteciliğin ateşten gömlek olduğu bir coğrafyada Batman Çağdaş’ın iyi bir görev yaptığına inanıyorum.

Batman Çağdaş’ın kurucusu merhum Enver Arslan’ı rahmetle anıyorum. Zorlu süreçte tarihe tanıklık eden bu gazeteyi Batman’a kazandırdığı için gerçekten de iyi bir hizmet gerçekleştirdiğine inanıyorum.

12 Eylül askeri darbesinden sonra insanların korkudan sinip köşelerine çekildiği bir süreçte, Batman Çağdaş Gazetesi’nin nüvesini oluşturma cesaretini gösterdiği için takdiri hak ediyor.

Çocukluğumda aynı mahallede kendisine ‘ağabey’ diye hitap ettiğim Merhum Enver Arslan’ı, bir trafik kazasında yitirmiştik. Kendisi aramızdan ayrıldı, ancak adı ile birlikte geride bıraktığı eseri yaşıyor.

Sorumlu gazetecilik, sorunlara duyarlı olmayı gerektirir. Büyük bir sorumluluk bilinciyle, basın meslek ve ahlak ilkelerine bağlı kalarak yolumuza devam etmeye çalışıyorum. Önümüzdeki süreçte de gören gözünüz, işiten kulağınız, ve hakkı savunan diliniz olmamızı istiyorsanız, yanlışlarımızı eleştirmeniz, bizi doğruları yazmaya sevk etmeniz ve sahiplenerek desteklemeniz yeterlidir. Hatalarımız varsa, lütfen uyarın…