*Batman’da şu günlerden tanıdıklardan gelen ölüm haberleriyle sarsılıyoruz. 40 Yılı aşkın süredir Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası Batman Şube Başkanlığı’nı yapan 80 yaşındaki Aydın Sarı da geçirdiği kalp krizi sonucu ayrıldı aramızdan…

*İki gün önce üstat Bekir Coşkun da yaşama veda etti. 1997 Yılında ödül töreninde Ankara’da bir araya geldiğimiz Bekir Coşkun, bu bölgede gazetecilik yapanları önemserdi. Urfalı üstat Coşkun’un özlemi; bir gün bu coğrafya ile buluşmaktı…

SARI DA ARTIK ARAMIZDA DEĞİL
Şu günlerde bu şehre tanıklık yapanlardan gelen ölüm haberleriyle sarsılıyoruz.

Genç bir delikanlıyken yerleştiği petrol şehrinde gerek turizm alanında gerekse de akaryakıt bayilerini bir çatı altında toplamayı başaran iş insanı 80 yaşındaki Aydın Sarı’yı da kaybettik.

Yıllarca oturduğu Akyürek Mahallesi ile işyerlerinin bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’nın çevresini terk etmeyen örnek bir işadamıydı Aydın Sarı…

1990 Öncesinde Japon pasajı arkasında hizmete açtığı Aydın Oteli, bir zamanlar sayılı konaklama merkeziydi. Şimdilerde ise kaderine terk edilen bir bina.

1988 Yılında dönemin SHP lideri merhum Erdal İnönü, Batman’a konuk olduğunda TPAO Kristal Park’ta ağırlanmasına izin verilmemişti. İnönü ve beraberindeki heyet, Aydın Sarı’nın otelinde konaklamak zorunda kalmıştı.

Otelinin kapılarını Erdal İnönü’ye açan Sarı, konuklara şöyle seslenmişti:
“Bizde misafirperverlik var. Otelimiz belki Kristal Park ayarında değil ama konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayacağız.”

O zamanlar geceyi Batman’da geçiren merhum İnönü ve beraberindekiler, Otelin hemen karşısındaki Paris Pasajı’nın ikinci katında Batmanlılara seslenmişti.

1992 Yılında dönemin Başbakanı merhum Süleyman Demirel ile Yardımcısı Erdal İnönü’ydü… Batman Öğretmenevi’nin açılışını yapan iki eski siyasetçi, bu kez İnönü’nün alınmadığı TPAO Kristal Park’a konuk olmuşlardı…

O gezide karşılaştığımız iş insanı Aydın Sarı, bizi görünce dayanamadı sordu; “İnönü, iki yıl önce alınmadığı o tesis, ‘Şimdi Başbakan Yardımcısı’ diye ağırlanışı doğrusu tuhafıma gidiyor. Keşke muhalefet döneminde de İnönü, otelim yerine orada konaklasaydı. Batman olarak biz o zaman İnönü’ye mahcup kalmıştık.”

İş insanı merhum Aydın Sarı sempatik bir simaydı.

Sevecendi, babacandı…

Ömrünün yarısını eski Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Batman Şube Başkanlığı ile geçirdi. Bir dönemler akaryakıt bayilerinin kalbinin atıldığı Batman’da, Sarı’nın düzenlediği kongre ve toplantılara bölgenin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından akaryakıt bayileri katılırdı…

Batman’ın  ‘İlçe’ olduğu dönemde Aytemiz Akaryakıt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı ve PÜİS Genel Başkanı İsmail Aytemiz, Bölge Müdürü Yılmaz Tüzün ve yılları akaryakıtçılıkta geçen ünlü simalar, petrol kentinde bir araya gelirdi.

Sarı, tüm akaryakıt bayilerini Batman’da toplardı.

Aydın Sarı, Siirt-Tillo beldesindendi ama Batman’ı hiç bir yere değişmezdi.

1.5 Yıl öncesinde Akyürek Mahallesi’ndeki evinin yol güzergahındaki DDY üst geçit köprüsünde gazeteci arkadaşımız Şehmus Ustabaşı ile karşılaştığımız Aydın Sarı ile son fotoğrafı çekmiştik.

Tillo beldesinde toprağa verilen Sarı’ya, Allah’tan rahmet diliyoruz.

“AYRILIK AYLARI…”
İki gün öncesinde de kaybettiğimiz büyük üstat Bekir Coşkun’un, 28 Eylül 2014 yılında yayınladığı yazısıyla bugün ki, köşemi noktalamak istiyorum.

Üstat Coşkun, bakın bu hüzünlü mevsim için neler demiş:

“Ayrılık mevsimidir bu aylar.

Her sene bu aylarda ben ‘ayrılık’ yazımı yazarım.

Her cümle sonunda noktalar, artık iki damla.

Hüzün günleridir.

Yaz gözden ayrılır.

Ne çok giden olur.

Ne çok el sallanır bu mevsimde.

O ne çok vedadır.

Bu mevsimde ne çok ‘Beni unutma’ vardır.

Ayrılık mevsimidir bu aylar…”

Yazılarını şiir gibi yazan üstat Bekir Coşkun ile 1997 yılında ödül töreninde Ankara’da bir araya gelmiştik. Coşkun, aslen Urfalıydı ve bölgedeki gazetecileri de önemserdi. O törende ‘Batman’ın adını duyunca kutlamıştı bizleri…

Üstat Coşkun’la bu hatıra karemiz geride kaldı.

Sağlıkla kalın…