Dünden devam

Saygıdeğer Okurlar, bu köşede kentimizin çok önemli sorunlarının gündeme taşındığını biliyorsunuz.

Sağlıktan eğitime, ulaşımdan işsizliğe, istihdamdan alt yapı ve üst yapıya kadar her sorunu gündeme taşıyıp, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının bilgilerine sunuyorum.

Sorunları yazarak çözümlerine katkı sunmayı amaçlarken en büyük beklentimiz il yöneticilerinin, özellikle de kentin en yüksek mülki amirinin, yani Valinin duyarlı olduğunu görmektir.

Valinin duyarlılığı, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçirmektedir.

Bir köşe yazarı olarak yeni Valimiz Sayın Ekrem Canalp’tan en önemli beklentim de haliyle yazıma duyarlılık göstererek ilgili kamu kurum ve kuruluş yöneticilerini uyarmasıdır.

Sorumluluk bilinciyle hareket ederken kaleme aldığım yazılarımla görevimi yaptığıma inanıyorum. Ancak gündeme taşıdığım sorunlarla ilgili olarak Vali Bey’in tavrı çok büyük önem arz etmektedir.

Sorumluluk bilinciyle hareket ederek halkımıza ve kentimize karşı görevlerini yapan tüm meslektaşlarımın yazılarına duyarlılık gösterecek Valiler halkın takdirlerini de kazanacaklardır.

Yerel basında sorunları gündeme taşıyan tüm meslektaşlarımın amacı da yazılarına duyarlılık gösterilmesidir.

**

**

STK’LARLA İSTİŞARENİN ÖNEMİ…

Valilere bakış açımın ilkesel olduğuna dünkü yazımda dikkat çekmiştim. Tüm Valiler için düşüncem istişareye önem vermeleridir.

İstişareye önem vermeyen, STK’ları dışlayan, yerel basının gündeme taşıdığı sorunlara duyarlı olmayan Valilerin başarılı ve iyi bir idareci olduklarını asla düşünmüyorum.

Yerel basın halkın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dilidir…

Menfaatlerini, kişisel çıkarlarını toplumun genel çıkarlarının önüne koymayan yerel basına kulak vermek gerektiğine inanıyorum.

Sayın Valimiz Ekrem Canalp’ın istişareye önem veren bir mülki idare amiri olmasını dilerim.

Bu kentin daha güzel yarınları için gönüllülük temelinde mücadele veren, çalışan, çabalayan sivil toplum örgütleri ile de sürekli istişare halinde olması en büyük temennimdir.

Tüm STK’ları elbette kast etmiyorum.

Bu kent için değil, bir şekilde nemalanmak için faaliyette olan STK’lar gerçeğine inanıyorum.

Vali Canalp, ufak bir araştırma yapacak olursa, hangi STK’ların topluma karşılıksız olarak hizmet verdiklerini, hangilerinin çıkar ve menfaat peşinde koştuklarını rahatlıkla öğrenebilecektir.

İnsan hakları, doğa, çevre, sağlık, yardımlaşma ve dayanışma alanlarında yıllardır çalışan, siyasete bulaşmadan halkın ve kentin çıkarları için mücadele veren STK’larla istişare halinde bulunmasında yarar görüyorum.

**

**

ÇÖZÜM BEKLEYEN YIĞINLA SORUNUMUZ VAR…

Yeni Valimiz Canalp’ın bilmesini isterim ki bu kentin yığınla önemli ve ciddi sorunu çözüm beklemektedir. Allah’ın izniyle kentimizin önemli sorunları hakkında kendilerini bilgilendireceğiz.

Maiyetindeki daire amirleri, müdürler mutlaka kendilerine sorunlarla ilgili brifing vermişler ve vereceklerdir.

Ancak düşüncemi ifade edeyim; salt daire amirlerinin verdikleri bilgilerle yetinmesin…

Valilik görevi dışında Belediye Başkan Vekilliği (Kayyum)görevini de yürüteceğinden ağır bir görev ve sorumluluk kendilerini beklemektedir.

Neden amirlerin vereceği bilgilerle yetinmesin sorusunun cevabı için de kısa bilgi sunayım.

Yıllar önce Belediye Başkan Vekili koltuğunda oturan Vali Yardımcılarımızdan Sayın Ertuğ Şevket Aksoy’u ziyaret ettiğimde, kendisine asbestli içme suyu boruları, açıkta akan kanalizasyon suları hakkında bilgiler verdiğimde ilgilileri makamına çağırarak neden kendisine bu bilgilerin verilmediğini sormuş ve onları eleştirmişti. O zaman anlamıştım ki açıkta akan lağım suları vs sorunlar hakkında kendilerine net bilgiler sunulmamış diye.

Evet, açıkta akan lağım sularımız gerçeği hala var. İkiztepe ve eski mazbahane alanında iki ayrı yerde lağım suları Batman Çayına akmaya devam etmektedir…

Asbestli içme suyu borularımızın değişimi tamamlanmamıştır.

Batman’ın bütün evsel atıksuları, yani lağım ve kanalizasyon suları sadece fiziksel arıtmadan geçirilmekte, kimyasal ve ileri biyolojik arıtma yapılmamaktadır. Bunun doğal sonucu Diyarbakır, Bismil, çok sayıda ilçelerimizle birlikte Batman’ın evsel atıklarının aktığı Ilısu Veysel Eroğlu Barajı büyük bir fosseptik çukur işlevi görmektedir…

Aslında iki yazıyla Sayın Valimize hitap etmeyi düşünmüştüm, önemine binaen yarın ki mevzum da Valimize açık mektup şeklinde bir yazı olacaktır.

Devamı yarın