Bundan önce yazdığımız iki yazıda Batmandaki çalışmalardan duyduğumuz memnuniyeti dile getirmiştik.  Batmanı şantiyeye çeviren çalışmalardan memnun olmamamızın imkânı yok. Batmanı seven bir Batmanlı olarak sevindiğimiz kader eminim tüm hemşerilerimizde bu yatırımlara ve çalışmalara sevinmektedirler. Büyüyen ve gelişen bir Batmanı kim arzulamaz ki?
Yapılan her çalışmanın bir sıkıntısının bulunduğunu da en iyi bilenlerdeniz. Ancak iyi planlama ve işlerin takibi ile sorunların en az seviyede gerçekleştirilmesinin de mümkün olduğunu en iyi bilenlerdiniz. Çalışmalar yapılırken bazen ortaya çıkan bazı hukuksal veya yasal prosedürler gereği aksamalara olabiliyor. İşi almaya çalışan veya alan firmalar kendi hak ve hukuklarını koruma adına işlerin geç gerçekleşmesine neden olabiliyorlar. Örneğin hava alanı Şehir merkezi yolunun ilgili firmaların hukuksal prosedürü nedeniyle aylarca geciktiğini görmüştük. Sonuçta sorun çözüldü ancak vatandaş da aylarca eziyet çekmek zorunda kaldı.
Bütün işlerin bu şekilde yürümediği de açıktır. Son dönemde TEİAŞ yetkililerinin sulama kuyularındaki elektrik kullanımını gerekçe gösterdikleri düşük voltaj ve elektrik kesintilerinin yarattığı sıkıntı kendini susuzlukla belirgin bir şekilde ortaya koymasına da tanıklık yaptık. Yetkililer bir yandan birbirlerine topu atarken öte yandan paçaları sıvamak kaydıyla sorunun çözümünde de büyük çaba saffettiler. Bu tür atışmaların normal olduğunu belirtip meseleye devam edelim. Bu örneklerden kastımız çalışmaların takip edilmesi durumunda sorunların azaltılabileceği gerçeğidir.
Malum yazın kavurucu sıcakları yaşamı çekilmez kılarken aynı zamanda Ramazan ayının bu mevsime denk gelmesi ile bireysel sıkıntılar da artmış durumda. Bütün sabır sınırlarına rağmen insanlar dayanamayıp agresifleşebiliyorlar. İşin içine başka nedenler de girince sinir katsayısının daha fazla olduğunu ve tepkilerin farklı geliştiğini de dikkate almak gerekir.
İftar yemekleri vermek veya bu iftarlarda bulunmak güzel davranışlar, Hava alanında Kürt Kahvesinin satılması da önemli ve sevindirici ancak yurttaşların karşılaştıkları sıkıntılar karşısında sinir yatıştırıcı olamıyor. Bu nedenle yapılan çalışmalar konusunda duyarlı olmak gerekiyor.
Batmanda bu ara sıkıntıların en büyüğü yol yapım çalışmalarından görülüyor. Gündüz sıcaklarında çalışmaların sürdürülemeyeceği gerçeğini göz önünde bulunduruyoruz ancak gece çalışma yapılabileceğine inanıyoruz. Bu nedenle hem Batman Belediye Başkanlığını Turgut Özal Bulvarındaki yol düzenleme çalışmalarından dolayı hem de Karayolları yetkililerini TPAO Bulvarındaki yol genişletme ve düzenleme çalışmalarından dolayı uyarmak istiyoruz.  Yol Çalışmalarına değinmişken Yeni çevre yolu çalışmalarının Karayolları kavşağındaki tıkanmasının da bir an önce tamamlanmasının gerektiğini hatırlatıyoruz.
Karayolları müteahhitlerinin ödenek sıkıntısından dolayı perişan olduklarının da farkındayız. Karayolları Genel Müdürlüğünün hükümet kararına bağladığı Bayrama kadar ödenek yokluğu söylemlerinin sıkıntıya neden olduğunu da belirtelim. Hükümet elbette ya para verecek ya da çalışmalar duracak buna da kimsenin hakkının bulunmadığı açık hükümetin bu soruna acil çözüm bulması gerektiğini belirterek yeni de çalışmalar nedeniyle vatandaşın cezalandırılmaması gerektiğini belirtiyoruz.
Karayolları çalışmalarında süre limitini bilmiyoruz ancak bildiğimiz işlerin yavaş yürüdüğü. Özellikle Dünya hastanesi civarında kaza olasılığının çok yüksek olduğunu belirtelim. Hem köprübaşı ve çıkışı, hem tek şerit hem de hastane yönüne dönüşlerin açık olması, Trafik yoğunluğu da göz önüne alındığında kaza riskinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Aynı sorun Turgut Özal Bulvarının arka sokaklarında da mevcut.
Sonuç olarak her iki kurumumuzun takibinde olan çalışmaların ağır ve aksak yürüdüğünü ve bu çalışma temposunun vatandaşı mağdur ettiğini, kurumlarımızın işi sıkı tutmak mecburiyetinde olduklarını hatırlatmak istiyoruz. Dileriz yetkililer surat asacaklarına yaptığımız uyarıyı dikkate alır ve çalışmaları hızlandırırlar.