Batman’ın gündemine bakınca üzülmemek elde değil. Kentin il sınırının yarasa logosu şeklinde düzenlenmesi için başlatılan kampanya sığ, uçucu ve pek gariptir.

İsim benzerliğinden kaynaklı bu konu yıllardır ara ara gündeme geliyor. Bugünlerde de bu konu başka bir formda karşımıza çıktı.

Sosyal medyayı sadece Batman değil, Türkiye’deki birçok kullanıcı espri yapmak veya ti’ye almak için kullanıyor. Batman il haritası konusu da sosyal medyada daha çok espri yapmak veya ti’ye almak için konuşuluyor. Tabii günümüzde haber kanalları daha çok sosyal medya minvalinde haber yaptıkları için bu konu haber kanallarında geniş yer buldu. Haliyle bu durum yayılınca da konuşan konuşana…

Batman’ın il sınırının yarasa şeklinde olması için uluslararası kampanya başlatıldı. Şimdiden 12 bini aşkın imza toplanmış. Şuna eminim: 8-9 bin imzayı Twitter’da eğlenen bir grup atmıştır.

Bu konuşulacak hatta değerlendirilecek bir konu değil ama bu durumu ciddi ciddi konuşanlar da var.

Bu tür mevzuların bizim bölgemizde ortaya çıkması da ayrıca araştırılması gereken bir konudur. Van canavarı hadisesini birçok kişi hatırlayacaktır. Bir yaygara… Sonu gelmeyen tuhaf hikayeler… Kısa süreliğine elde edilen turizm geliri ve sonrası hüsran.

Batman’ın ‘Batman’e ihtiyacı var mı?

Batman’ın il sınırı yarasa logosu şeklinde düzenlenirse dönütü ‘Batman’a mı olur yahut Batman’e mi?

Batman’ın kendi tarihi yok mu ki ‘Batman’e ihtiyaç duyuyor?

Bu sorulara yüzümüzü çevirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

-Bu söze fazlasıyla inanırım: Taklitler ancak aslını yaşatır.

-Bu tür ehemmiyetsiz konulardan medet ummanın sırası değil. Kendimize odaklanmalıyız. Bilime ve sanata yüzümüzü çevirip genç işsizlerimize dayanak bulmalıyız. Sanatımız ve yapacağımız yeniliklerle şehrimize turist çekmeliyiz.

Sosyal medyada yapılan bu yorumlara da tamamen katılıyorum:

Adana ve Urfa dürüm şeklinde olsun.

Kars, cars (arabalar) figürüyle olsun.

Afyon da Iphone şeklinde olsun. (Ne olacak canım, bir harf kaydırırız olur biter)

Samsun, uzun samsun şeklinde olsun.

Neresinden tutarsanız tutun içi bir boş bir kampanya. Yurtdışından insanlar gelip sınıra mı bakacak? Önemli olan bir şehirde bulunan yapılar, tarihdir. Bu tür ucuz numaralarla bir iki turist çekersin ama 2 yıl sonra ne olduğunu anlayamazsın.

Bu topraklar öyle hafife alınacak topraklar değildir. Birçok medeniyetin yaşadığı, konakladığı toprağı bu kadar hafife almak ancak bizim işimiz olur. Şarkiyatçıların yaptığı iş olsa anlarım ama kendi aklımızla tarihimizi hiçe sayıyoruz.