BURADA İSTİHDAM SORUNU VAR

Ankara ve Konya'dan sonra üçüncü durağı olan Batman'da önceki geceyi geçiren Genel Başkan Akyüz, Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Lokman Akkuş ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte petrol emekçilerinin bulunduğu konferans salonunda seslendi. Genel Başkan Akyüz, TPAO çalışanlarının çok şey hak ettiğini ifade etti. Genel Başkan Akyüz: “Her şeyden önce başta istihdam sorunu var. Çünkü yeni petrol kuyuları açılıyor. Haliyle çalışanlara gereksinim var. Ayrıca bazı çalışanların ücretlerinde de iyileştirmeler yapılmalıdır. Çalışanların ücretlerini yeniden ayarlamak gerek” dedi.

Petrol Iş Genel Başkanı Akyüz

BATSO BAŞKAN ADAYI KURT SAHADA
BATSO BAŞKAN ADAYI KURT SAHADA
İçeriği Görüntüle

ÜCRET AYARLAMALARI KAÇINILMAZ

Genel Başkan Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle ücret ayarlamasına yönelik işverenle görüşmelerimiz sürüyor. Önümüzdeki yılbaşında toplu sözleşme görüşmeleri var. Emekçilerin ne eksikleri varsa bunları sözleşme görüşmelerinde gündeme getireceğiz. TPAO kazanan bir kuruluş. Bu nedenle emekçilerin de ücretlerinde mutlaka iyileştirmelere gidilmelidir diyoruz. Bakın Batman hızla gelişen bir şehir. Çalışan kesimin elbette yaşam koşulları zorlaşıyor. Haliyle petrol emekçisi de özellikle özellikle ücretlerinde iyileştirmeleri haklı olarak bekliyor. Çünkü petrol emekçisi riskli iş yapıyor. Bugün emekçilerimizin taleplerini dinledik. Hak edişler çok önemli. Bu nedenle hak ettikleri mutlaka ama mutlaka emekçilere verilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz.”

“ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞIYIZ”

TPAO, TÜPRAŞ Rafinerisi ve BOTAŞ'ta da emekçilerle bir araya gelen Genel Başkan Süleyman Akyüz: “TPIC'te şu anda 2700, TPAO'da 2400 kişi çalışıyor. Haliyle TPAO'nun mutlaka ama mutlaka çalışanların da ücretlerinde iyileştirmeler yapmak zorundadır. Biz de bu nedenle daha çok burada çalışan insanlar istihdam edilmeli diyoruz. Yurt dışından getirilecek çalışanlar değil, burada vatandaşların istihdamına öncelik verilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ