“AİLEMİZİN TARİHİ, KÖKÜ VE HATIRASI DEĞİŞMEZ”

Batman Recebanlılar Derneği Başkanı Mehmet Salih Baktaş, iki yıl önce Batman-Hasankeyf yol güzergahındaki kavşakta Recebanlılar ismi taşıyan “Receban Caddesi” tabelasının kaldırılmasına anlam veremediklerini ifade etti. Dernek binasında yönetim kurulu ve üyeleriyle birlikte açıklama yapan Başkan Salih Baktaş: “Receban Caddesi isminin değiştirilmesi konusunu öğrendiğimiz ilk andan itibaren bu kararın ailemiz açısından taşıdığı hassasiyeti ve düşüncemizi Sayın Vali'ye, Milletvekiline ve Ak Parti İl Başkanına açık ve net bir şekilde bildirdik. Buna rağmen bugün geldiğimiz noktada ailemizin açıkça ortaya koyduğu bu hassasiyetin yeterince dikkate alınmadığını görüyoruz” dedi.

HEM NEM HEM MAZOT VURDU
HEM NEM HEM MAZOT VURDU
İçeriği Görüntüle

“RECEBANLILAR BU ŞEHRİN EN ESKİ AİLESİDİR”

Başkan Baktaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Batman topraklarına geçmişte yaklaşık yüzde 80‘lik bir bölümün Receban ailesine ait olduğu ve Recebanlıların bu şehrin en köklü, en eski ailelerinden biri olduğu gerçeği bu şehrin tarihinin önemli bir parçasıdır. Bizler bu şehrin dününü de biliyoruz, bugününü de biliyoruz. Ailemizin Batman'ın oluşumunda, gelişiminde ve geçmişinde nasıl bir yer olduğunu da biliyoruz. Receban Caddesi'nin isminin değiştirilmesi bizim açımızdan yalnızca bir tabela değişikliği değildir. Bu isim ailemizin geçmişi, büyüklerimizi ve şehirde bıraktığı izi temsil eden bir değerdir.”

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Recebanlılar Derneği Başkanı Baktaş açıklamasında şunları kaydetti: “Bizim varlığımız bir tabelaya bağlı değildir. Bizim geçmişimiz, köklerimiz ve bu şehirde bıraktığımız iz çok daha eskidir. Söz konusu Receban ailesinin adı olduğunda bunun bizim için sıradan bir isim değişikliği olarak değerlendirilmesi mümkün değildir. Hassasiyetimiz tam olarak da buradadır. İlgili kurumlara olan saygımızı her zaman muhafaza ediyoruz. Devletimizin her kararının başımızın üstünde yeri vardır ancak bu saygı ailemizin açıkça ifade ettiği bir hassasiyetin göz ardı edilmesini kabullenmemiz anlamına gelmez. Bu hassasiyetimizin dikkate alınmadan hareket edilmesine itiraz ediyoruz. Bu davanın peşini bırakmayacağız. Ailemizin hassasiyetini bundan sonraki süreçte de hukuk çerçevesinde kurum ve kuruluşlara gerekli bilgilendirmeleri yaparak ifade etmeye devam edeceğiz. Hukuki ve idari süreçler kapsamında üzerimize düşen tüm girişimleri kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Muhabir: CEMAL GÜLER