**İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, 2022’de Batman’ın sağlık alanındaki hedeflerine dikkat çekerek; “500 Yataklı hastane sürecinde ilerliyor. Kısa sürede temel atma sürecinin başlamasını bekliyoruz. Bir başka hedefimiz ise Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eğitim kliniklerini açarak uzman doktorlar yetiştirmek. Bu klinikler Tıp Fakültesinin de altyapısını oluşturacak” dedi.

“DOKTOR KADROSU GÜÇLENİYOR”
İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, 2022’de sağlık alanında Batman’da önemli çalışmaların hayat bulması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Editörümüz Barış Arslan’ın ziyaret ettiği Dr. Pamukçu, yeni yıldaki hedeflerini anlattı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktor kadrosunun güçlendiğini belirten Pamukçu; “219’u uzman toplam 300 doktorumuzun bulunduğu Eğitim-Araştırma Hastanemizde özellikle yandal branşları tamamlamak istiyoruz. Son olarak ilimize atanan Çocuk Endokrinoloji ve Çocuk Nöroloji uzmanları büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Başka illere sevkler bu alanda azalacak. 21 yan dal branşına ulaşmış olacağız. Yine İluh Devlet Hastanemizin de doktor kadrosu tamamlandı. Tam kapasiteyle hasta kabulleri yapılıyor” dedi.

“500 YATAKLI HASTANEDE SORUN YOK”
Uzun süredir kentin gündemindeki 500 yataklı hastaneyle ilgili sürece de dikkat çeken Pamukçu, şöyle devam etti; “Kamuoyunun bildiği gibi ihaleyi alan firma belirlendi. Şu anda sözleşmeye davet süreci işliyor. 2022’deki hedeflerimizin başında 500 yataklı hastane sürecinin sorunsuz ilerlemesi var. Yakın bir sürede temel atma sürecinin gerçekleşmesini bekliyoruz. Bakanlığımız işin tamamlanma süresini de 1000 gün olarak açıklamıştı. Süreç sorunsuz ilerliyor.”

“İKİNCİ HEDEFİMİZ EĞİTİM KLİNİKLERİ”
İkinci büyük hedeflerinin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ‘Eğitim Klinikleri’ni açmak olduğunu ifade eden İl Sağlık Müdürü Pamukçu; “Doktorlarımızın ihtisas yapacağı Eğitim Kliniklerine odaklandık. Hastanemizde gerekli branşları açmak için çalışmalarımız sürüyor. Doçent unvanına sahip Batmanlılar ile bölge insanlarımızın bölgelerine hizmet etmesi için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Hastanemize gelerek yeni uzman doktorların yetişmesine katkı sunmalarını bekliyoruz. Bu klinikler açıldığında şehrimizin büyük bir arzusu olan Tıp Fakültesi’nin de altyapısını oluşturmuş olacak. Bu anlamda şehir dışındaki akademisyen hemşerilerimizden duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim