*Yeni stadyuma yakın oluşu, gürültü ve arazi yetersizliği nedeniyle Batman’ın 500 yatak kapasiteli yeni hastanesi ile Araştırma-İhtisas hastanesi için şu günlerde yeniden yer arayışı sürüyor…

*Batman’da şimdi de şehrin farklı yerlerinde, trafik sıkışıklığından uzak bölgelerde 180 dönümlük yer arayışında. Yatak kapasitesi artırılan yeni hastane için aylar öncesinden tespit edilen Güney Çevre yolundaki 90 dönümün yetersizliğinden yeni sağlık yatırımına yer arandığı kulaktan kulağa yayılıyor…

180 DÖNÜMLÜK ALAN ARANIYOR
Batman’ın yeni 500 yataklı hastane yeriyle ilgili söylentiler son günlerde oldukça yaygın.
Yeni stadyum ile Erköklü (Ermi) köyleri arasındaki 90 dönüm alanın yetersiz olduğu, yeni stadyuma yakın oluşundan gürültü nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın sıcak bakmadığı ve söz konusu ciddi sağlık yatırımı için 180 dönümlük yeni bir yer arayışının sürdüğü de gelen haberler arasında... Yeni hastaneye bir de Araştırma-İhtisas hastanesinin eklenmesiyle geniş bir yerin yeni sağlık yatırımına ilave edileceği de öne sürülüyor.
Yeni hastane yeri tespit edilirken, üç yıl öncesinin eski yöneticileri stattaki gürültüyü göz önüne almadan bu araziyi neden önerdiler bilmiyoruz.
Ancak hastane için galiba trafik sorunun olmadığı o bölgeyi seçtiler.
Orada stadyum gibi kalabalık alanların oluşabileceği yatırımları galiba hesaba katmadılar.
Güney Raman çevre yolunun birkaç kilometre ötesinde; Batman Üniversitesi Batı Raman kampus alanı ve TOKİ emekli konutları var… Öyle veya böyle artık 3 yıllık yer arayışı mutlaka neticelendirilmeli.
Batman’ın yeni hastanesi için bir an önce yer tespit edilmeli. Çünkü bu şehrin yeni sağlık yatırımlarına gereksinimi var. Batman’ın mevcut Bölge Devlet hastanesi, Batman’ın sağlık yükünü kaldıramıyor…

BU SAĞLIK YATIRIMI HIZLANDIRILMALI
Her ne kadar üç yıl öncesinin yöneticileri, Güney Raman çevre yolunda daha önce tespit edilen araziye; sağlık yatırımın yapılacağı konusunda görüş belirtiyseler de şimdi de bazı nedenlerden daha geniş bir arazinin bulunmasına yönelik çalışma başlatılmış durumda.
Bunun yanında Batman’ın yeni imar alanları belirleniyor.
En baştan bu yana söylüyoruz.
Yılda 2 milyon üzerinde hastanın muayene olduğu Batman Bölge hastanesini rahatlatacak 500 yatak kapasiteli hastanenin yapımına bir önce yapılmasının bir gereksinim olduğunu söylüyoruz… Yeni hastaneye, bir de Araştırma-İhtisas hastanesinin de ekleneceği gelen haberler arasında.
Üst düzey bürokratlar bu yatırım üzerinde ısrarcı olmalı.
Bu Batman için sağlık alanında yapılacak en büyük ‘iyilik’ olacaktır.

KADIN DOĞUM HASTANESİ İHALESİ

Batman Bölge Devlet Hastanesi bitişiğinde inşaatının bir kısmı tamamlanan Kadın Doğum ve Çocuk hastanesi ikmal bölümü binasının ihalesi geçen hafta yapıldı.
Bu ek inşaatın 450 günde bitmesi tamamlanıyor.

TOKİ’nin ihalesini yaptığı bu işi önceki firmanın üstlendiği söyleniyor.

Ancak kesin kararı TOKİ’nin açıklaması bekleniyor.
Yeni Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları hastanesinin de önümüzdeki yılın sonlarında Bölge Devlet hastanesi bitişiğinde hizmete açıldığında o yeni gelişen bölgede otopark sıkıntısını ne boyutlara getireceğini hep birlikte göreceğiz.
Bu süreçte hastane çevresinde nerde boş alan varsa mutlaka otopark olarak değerlendirilmeli.
İnşaat çevresinde kullanılmayan alanlardan başlamak üzere otopark için uygun olanlar araştırılmalı.
Hasta ve hasta yakınlarının bu en büyük talebine mutlaka cevap aranmalı…

Bizden hatırlatma…