**Yeri hazır, imar sorunu çözülen 400 yataklı Batman’ın yeni hastanesinin ihalesinin gerçekleşmesi an meselesi. Yerel yönetim, 80 dönümle ilgili imar çalışmasını tamamladı. Artık bu sağlık yatırımı bir an önce hayata geçirilmesi bekleniliyor.

**Bir çok şehirde ‘şehir hastaneleri’ projeleri hayata geçirildi. 400 Yatak kapasiteli Batman hastanesinin projesinde; yer dışında diğer çalışmaların henüz gerçekleşmemesi şehir için ciddi bir eksiklik.

BU PROJE HIZLANDIRILMALI
Güney Raman çevre yoluna yakın güzergaha; bir kaç metre mesafedeki 80 dönümlük alana 400 yataklı Batman’ın yeni hastanesine tahsisinin yapılmasının üzerinden aylar geçti.
Belediye o bölgedeki imar çalışmalarını tamamladı.
Yeni hastanenin temelinin atılması için de artık bu ihalenin gerçekleşmesi bekleniyor.
Gerek Milletvekili Ataullah Hamidi gerekse de Vali Ahmet Deniz, bu sağlık yatırımının bu şehir için ne kadar önemli olduğunun altını çiziyor.
Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, bu yatırımının öneminin farkında olacak ki; hastane alanındaki imar çalışmalarını kısa sürede sonuçlandırdı.
Ciddi bir yatırımın daha fazla gecikmemesinin farkında olan buradaki yöneticiler Ankara’yı uyarıyor;
“Batman’ın yeni sağlık yatırımı için yerimiz hazır.”   

BATMAN’IN BU HASTANEYE İHTİYACI VAR
Bu önemli sorunun çözümü konusunda bazı siyasetçilerin de bürokratların da çabaları yok değil. Ancak başkent ayağında bu projeyi hayata geçirmek gerekiyor. Etkili ve yetkililerin bir araya gelip Batman’ın bu önemli sağlık sorununa çözüm bulmaları gerekiyor.
Belki de ciddi bir çabaları vardı ama ortada bir sonuç olmayınca daha fazla çaba göstermeleri gerekliliği ortaya çıkıyor.
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nin yeni yapılanması da gündemde ama etkili ve yetkililerin bu sağlık yatırımı için yanlarına Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerini alıp Sağlık Bakanlığı’nda bu projenin takipçisi olmalılar. Çünkü Batman’ın bu önemli sağlık yatırımına gereksinimi var.
 
***                 ***
OSB’DE ATIL YATIRIM KALMAMALI
Her şeyden önce Organize Sanayi Bölgesi artık bir kaç atölye-tesisten ibaret değil. 2000 Dönümlük alanın eklendiği Batman OSB’de yıllardır özveriyle çalışan, emek veren OSB Müdiresi Zeynep Akbel, yatırımcılara gerekli kolaylığı sağlıyor.
Eğitim ve sağlık yatırımı kadar Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmak isteyen yatırımcılara da imkan yaratan Vali Ahmet Deniz, atıl durumdaki tesislerin artık değerlendirilmesini istiyor.

OSB’de yatırımcılara yer konusunda her türlü kolaylık sağlanıyor ama yıllar öncesinden buraya sözde yatırım yapacak diye “4” duvar çevirip içi boş tesisler var.
Nedense bu tesislerin değerlendirilmesine yönelik hiçbir yaptırım uygulanmıyor.
Atıl durumdaki OSB’deki bazı tesislerin manzarası düşündürtüyor.
Neden o tesisler, kurumsal ve gerçek yatırımcılara tahsis edilmiyor?
 
OSB BÜYÜYOR AMA…
Beşiri-Kıradağı eteğindeki OSB büyüyor.
2000 Dönümlük alanla Organize Sanayi Bölgesi neredeyse Danalı köyü içine kadar giriyor.
Bazı köylüler ‘tarım alan’ı olduğu iddiasıyla önce arazilerinin istimlak çalışmalarına karşı çıkmıştı ama sonradan o yerleşim biriminde oturanlarda arazi bedellerine ikna olmuştu.
O arazi bedellerinin tamamı ödendi.
Şimdi 200’e yakın yatırımcı, Organize Sanayi bölgesinde yer bekliyor.
Önümüzdeki günlerde ‘Cazibe İl’ programı kapsamında kurumsal ağırlıklı firmalara arsalar tahsis edilecek.
Elbette ek arazilerin yatırımcılara tahsis edilmesi beklenen bir çalışma ama bir o kadar da yıllardır atıl durumdaki bazı tesislerin değerlendirilmemesi.
OSB yönetimi; o tesisleri ellerinde tutanlara ayrıcalık tanımayıp başka firmalara tahsis edilmesi için de gerekli çalışmaları başlatmalıdır.
Kısacası; büyüyen ve son yıllarda bölgede hızla gelişen OSB’ler arasında yer alan Batman’ın iş dünyasının nabzının attığı ‘Kıradağ’ı eteğindeki o yatırım alanında atıl durumdaki tesislerin değerlendirilmesinin zamanı gelip geçmiştir.