**Bu şehrin iş dünyasında kiminle konuşursanız, konuşun. Ortak sorun; “Bu şehirde uçak seferlerinin artırılması kaçınılmazdır. Çevremizdeki hava limanlarında günde onlarca uçak seferleri yapılıyor. Biz hala hergün komşuDiyarbakır’dan uçmak zorunda mıyız?”

**Biz ısrarla, Batman havalimanında günde dört seferle sınırlandırılan THY’nin sefer sayısını artırmasını istiyoruz. Cazibe İl kapsamında Batman’a yatırım yapmak isteyen Batı illerdeki yatırımcılar, nasıl Batman limanından yararlanacak?

KOMŞUYA HERGÜN ARAÇ
Uçak sefer sayısının yetersizliğinden Batman’da bazı kurumlar, her gün komşu İl Diyarbakır’a araç göndermek zorunda kalıyor.
Türkiye Petrolleri, TÜPRAŞ, petrol sektörleri ile diğer kurumlar, Ankara ve İstanbul’dan gelen misafirlerini alabilmek için her gün ama hergün Diyarbakır’a 10-15’e yakın araç gönderiyor.
Bazı kurumların yanı sıra üç-dört katı kadar da işadamı, esnaf ve sade vatandaş özel aracıyla komşu İl’in yolunu tutuyor.
Her gün Batman-Diyarbakır arasında mekik dokuyan minibüs ve özel araçları da hesaba katarsanız, ne kadar para kayıbı olduğunu düşünün.

Batman’da uçak seferlerinin artırılması tartışmalarına katılan bazı işadamları haklı olarak yakınıyor;
“Batman havalimanına yeni seferler şart. Sık aralıklarla Batman’dan kestiğimiz pahalı biletlerle THY’yi zengin ettik. Diyarbakır, Mardin, Elazığ ve diğer İllerdeki hava limanları gibi neden ucuz yolculuk yapamıyoruz buradan?”

“BATMAN’DA 60 YILLIK LİMAN”
Batman’ın genç işadamlarından Mansur Nasıroğlu, bir Batman sevdalısıdır.
Geçenlerde Batman havalimanındaki uçak seferleri üzerine konuştuk. O da Batman’dan uçak seferlerinin yetersizliğinden yakınıyordu;
“Batman havalimanı, bölgedeki iller arasında en eski hava meydanından biri. 1957 Yılından bu yana Batman’a kurulan hava meydanında maalesef hava yolculuğu seyahatinde yeterli düzeyde yararlanamıyoruz. Sabiha Gökçen hava limanından Şırnak’a bile Anadolu Jet uçak seferleri var. Bu seferler Batman’da yok. Israrla Batman limanından sefer sayısının artırılmasını istiyoruz. Diyarbakır havalimanına gittiğimizde yolcuların yarısı Batmanlı. Acaba bu manzarayı kimse görmüyor mu? Batmanlılar, hava yolculuğu seyahatinde en kötü dönemi geçiriyor.”
60 Yıllık bir hava limanın halini özetleyen genç işadamı Nasıroğlu’na katılmamak elde mi?

GÖZLER ODA’LARDA
Batman Ticaret ve Sanayi Odası ile Batman Borsası başta olmak üzere diğer Oda ve iş dünyasına ait dernekler ‘lobi’ oluşturmalıdır.
Türkiye’nin en pahalı uçuşların yapıldığı Batman’da uçak seferlerinin artırılması konusunda Vali Ahmet Deniz, daha önce söz aldıkları bürokratlardan olumlu sinyaller aldıklarını söylüyor;
“Cazibe iller kapsamındaki Batman’da bazı yatırımlar önümüzdeki günlerde netleşecek. Şehrimize yatırım yapmak isteyen batı İl’lerdeki yatırımcılarımız içinde uçak seferlerini artırmalıyız…”

Başlattığımız “Uçak sefer sayısı artırılsın” kampanyasına destek veren BATSO Başkanı Abdulkadir Demir ile Oda Meclis Başkanı Emin Çelik’ti.

BATSO yeni uçak seferlerinin başlatılmasına yönelik önümüzdeki günlerde Oda ve STK’larla ilgili geniş bir toplantı yapmayı da planlıyor.

“UÇAĞA BİNMEYEN UÇAĞI KONUŞMASIN”
Batman havalimanı son yılların en durgun dönemini yaşıyor.
1960-70’lı yıllarda bile bu limandan 4-5 uçuş seferi yapılıyordu.
90’lı yılların sonunda Iraklı peşmergelerin, ABD Guam adasına gönderildiklerinde; dünyanın en büyük uçaklarının indiği yer Batman hava limanıydı.
Batman çay yatağı bitişiğindeki Alkami köyü, Batman hava limanının büyütülmesi için de kamulaştırılmıştı.
90’ların başında Körfez savaşında Batman havalimanı, önemli bir ‘hava üssü’ydü.

Maalesef konumu önemli bir limanda şimdilerde 4-5 uçak seferi dışında in-cin’in top oynadığı Batman havalimanı; o eski hareketli günlerini ‘mum’la arıyor.

SADECE TARTIŞIYORUZ
Nüfusu Batman’dan küçük illerde ‘Şehir hastane’lerinin bir bölümü hizmete açıldı. Bazılarının da inşaatı devam ediyor.
Bizde ise yıllardır kısır tartışmalarla sağlıkta yerimizde debelenip duruyoruz.
Yeni hastanenin gecikmesi ne zaman gündeme gelse, ne zaman halkın arasına karışıp nabız tutsak, ‘yeni hastane temeli’nin ne zaman atılacağını soruyorlar.
Beyler artık yeni hastanenin temelini atmanın zamanı.
Başka şehirlerde hastane üstüne hastane yapılırken bizde neden 400 yataklı hastanenin temeli geciktiriliyor?
Allah aşkına, artık yeni hastaneyi tartışmak yerine temelini atalım?
Bu önemli yatırım gecikmesin.

Batman, kaybetmesin...