*Batman Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması hepimizin isteği.
Birçok duyarlı çevre ile şehrin ileri gelenleri bu konuda mücadele ediyor ama bu çabalar yeterli değil…

 

*Tıp fakültesi için etkin kampanyaları Ankara’ya iletmek gerekiyor. Batman Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulmalı. Aksi takdirde üniversitemizin gelişmesi hayli zor…

AĞRI TIP’I KAPTI, YA BİZ!

Her yıl göç veren Ağrı’nın merkez nüfusu 150 bin… İlçelerle birlikte Ağrı’nın genel nüfusu ise 542 bin.

Petrol şehri Batman’ın merkez nüfusu 402 bin… Beş ilçesiyle birlikte Batman’ın genel nüfusu 585.873. Sığınmacıları da hesaplarsak bu şehirde oturanların sayısı 600 bini geçiyor.
Bakın Ağrı Üniversitesi’ne Tıp Fakültesi veriliyor ama, Batman Üniversitesinin kurulmasının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen bu konuda bir gelişme olmuyor.  Şehrimiz, kendisinden küçük olan kentlerin üniversitelerinin gerisinde kalıyor.
Batman’da neden Tıp Fakültesi kurulması konusunda gecikiyoruz. Tıp Fakültesi'nin daha fazla gecikmemesi için yeni arayışlara girmek gerekiyor.
Bakın, 6 Ocak’ta Batman’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelecek. Bu önemli bir fırsat.
Bu talebi dillendirmekten başka şansımız yok.
Milletvekili Ataullah Hamidi’nin, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiği 5 önemli projeden biri de Tıp Fakültesiydi.

Batman’a Tıp Fakültesinin bir gereksinim olduğu ve Üniversitenin çıtasını da bu fakültenin yükselteceğini herkes biliyor.
 

500 YATAKLI HASTANE

Batman’da sağlık sorunlarının çözümü için de gerek Milletvekili Ataullah Hamidi, gerekse de Vali Ahmet Deniz’in çabası var.
Bunu görmemezlikten gelemeyiz. Fakat bu yatırım geciktikçe de haklı olarak bazı çevrelerin kafasında soru işareti bıraktırıyor. “Acaba 500 yatak kapasiteli hastanenin yeri değişti mi?” diyenler de var.
Oysa yeni stat bitişiğinde hastaneye ait arazinin imarı da tamamlanmış.
Sağlık Bakanlığı’nın Batman’a yapmayı 3 yıldır kararlaştırdığı yeni hastanenin temelinin yeni yılın ilk aylarında atılması beklenirken, bu yatırımın zaman alması bizi üzüyor...
Gerek fiziki olarak gerekse de yılda 1.5 milyon hastanın tedavi olduğu mevcut 350 yatak kapasiteli Bölge Devlet hastanesi yükü kaldıramıyor.
Bizim aylardır Batman’a yapılması kararlaştırılan 500 yatak kapasiteli hastanenin temelinin 2018’in ilk aylarında atılmaması halinde bir kesim hayal kırıklığına uğrar ve herkes üzülür.

Sanırız iktidarın temsilcileri de il yöneticileri de 500 yatak kapasiteli yeni hastanenin üzerinde hassasiyetle duruyor…
 

BAŞKANLARIN BİR YILIK KARNESİ

Son aylarda hep Batman Belediyesi’nin proje ve çalışmaları gündemde. Bu ara Batman’ın 5 ilçesinin Belediye başkanlarının çalışmaları pek yerel medya da yok.
Galiba bu ara ilçelerin gündemlerini ihmal ettik.
Biraz geç de olsa bugün bazı ilçelerimizin Belediye çalışmalarına kısaca değiniyoruz.
Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’ta Belediye Başkanı Veysi Işık, ilçeye her yıl yeni bir park kazandırarak 2017’ye önemli projeler sığdırdı.
İlçenin altyapı sorunlarını çözmeye uğraşıyor.
Hakkında herhangi bir olumsuzluk bize ulaşmadı.
Büyük ilçe olduğu için daha çok çalışması gerekiyor.
Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, doğa harikası ilçeyi turizme tanıştırma adına başlattığı çalışmaları üçüncü dönemin ilk yılında da sürdürdü. 6 Apart otel konusunda üzerine düşeni yaptı. İlçede ilk kez imarı çözdü. Belediye’sini belki de kurumsallaştıran Başkan oldu.
Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, tarihi ilçesinin yeni yerleşim birimine yerel yönetimi taşıyıp o bölgenin de sorunlarının çözümü için çalışıyor.
Başkan Kusen, hem eski yerleşim birimi hem de yeni ilçenin temellerinin atıldığı alanın geleceği için çalışmaya devam ediyor…