**Bu şehrin öncelikli talepleri hep ikinci plana itilmiş. Şehri yönetenlere; Oda ve STK temsilcileri zamanında destek olsaydı, bu şehrin ne uçak sefer sayısı yetersizliği konuşulurdu ne de eğitim ve sağlıktaki gerilemesinden söz edilirdi…

**Alın size; sorunlardan sorun. Batman havalimanı tadilatının üzerinden iki yıl geçmiş. Hala ek uçak seferleri gerçekleşmedi. Türkiye’de pahalı biletin satıldığı Batman’da; herkes hava yolculuğunda şikayetçi. İş dünyası haklı olarak pahalı biletlere tepkili…

HAVA LİMANIMIZ AKTİFLEŞSİN
Komşu İl Siirt havalimanında uçak seferlerinin kaldırılması; hava yolculuğunda Batman’ın yükünü daha da artırdı.
Batman limanına sadece Siirt değil, komşu illerin ilçelerinde de yolcu talebi var.
Evet, şehrimizde sorunlar çok.
İsteklerimiz fazla.
Hava limanı konusunda THY ile diğer hava yolları şirketlerini duyarlılığa davet ediyoruz.
Neden Batmanlıların pahalı biletle yolculuk yaptığını soruyoruz.
Bölgenin en güvenli havalimanı Batman’da ama günde uçak sefer sayısı 4’ü geçmiyor.
Ankara’ya günde 1 uçak, İstanbul’a; Atatürk ve Sabiha Gökçen olmak üzere 3 uçuşla sınırlandırılan Batman havalimanı uçak seferleri yönünde en sıkıntılı İl.
Yıllardır sivil trafiğe açık tutulan Batman limanında sefer sayısının yetersizliğinden haklı olarak çevredeki hava limanlarını kullanan Batmanlılar, soruyor;
“Batman limanı iki yıl önce tadilata alındığında uçak sefer sayısı 10’dan aşağı değildi. Şimdi bu rakam çok gerilerde... İstanbul’a gidebilmek için 450 TL, Ankara’ya da bileti en düşük 350 liradan bulabiliyoruz. Otobüs biletlerinin üç kat fazlasıyla hava yolculuğunu yapabiliyoruz.”

YENİ EK SEFERLER BEKLENİLİYOR
Milletvekili Ataullah Hamidi ve Vali Ahmet Deniz’in çabalarıyla Haziran’ın ikinci haftası ile Ekim’de Ankara-İstanbul ek seferleri konusunda THY ile Pegasus hava yollarının ek sefer düzenleme programı var ama Batmanlıların asıl beklentisi İzmir-Antalya’ya da ek seferlerin düzenlenmesi.
Bu 2 İl’e haftada 3 gün ek uçak seferleri, Batman hava limanının trafiğini hem hareketlendirir hem de şehrin ekonomisine katkı sağlar.
Turizm sektörünün gözü de elbette ek uçak seferlerinde.
Bakın Batman’a daha önce bahar mevsiminde Antalya ve İzmir’den gelen turist sayısı bir hayli kabarıktı.
Şimdi Ege’den ne iş dünyasından konuk geliyor ne de yerli turist.
Turizm acenteleri, TÜRSAB başta olmak üzere Türk Hava Yolları ve diğer hava şirketlerine; Batman’daki uçak doluluk oranı konusunda her türlü teminatı verdikleri halde maalesef yeni ek uçuşlar henüz gerçekleşmedi. Batman’daki turizm acenteleri hava limanına sahip çıkmalıdır.
Bu güzel şehrin hava yolculuğunda çektiği çilenin son bulması için de Oda ve STK temsilcileri de Batmanlıların uçak talebi için platform oluşturmalı.

HAVALİMANIMIZA YAZIK…
Son aylarda kamuoyunda sıkça tartışılan Batman havalimanındaki uçak yetersizliği için iş dünyası ve esnaflar, adeta isyanda.
Hem biletler pahalı hem de uçak yetersizliğinden çevre illerin limanlarına yolculuk yapmak zorunda kalan Batmanlılar, bir dönemler seçim bölgesi ‘Batman’ olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten de uçak sefer sayısının artırılması konusunda destek istiyor.
Gaziantep’e gittiği günden bu yana uçak sefer sayısının azaldığı Batman’da bir gerçeğin altını çiziyor bazı okurlarımız;
“Eğer Başbakan Yardımcısı sayın Mehmet Şimşek Batman’da olsaydı, uçak sefer sayımız belki de düşmeyecekti. Milletvekilimiz sayın Ataullah Hamidi ile Vali Ahmet Deniz’in çabaları var ama memleketin Bakan’ı olunca iş değişiyor. Uçak sefer sayısı da artıyor. Hava limanımız, bu şehrin markasıdır. Bu örnek tesis günde dört seferle sınırlı tutulmasın.”
Evet, bu uyarıyı da Batmanlı Başbakan Yardımcısı sayın Şimşek’e hatırlatmamızı istiyor okurlarımız…

***                             ****
SAĞLIKLI HİZMET İÇİN…
Şayet Batman’daki özel hastaneler olmamış olsaydı, Bölge Devlet hastanesi belki de sınıfta kalacaktı.
Bu hastane, hasta kabulüyle dikkat çekiyor ama koca İl merkezinde bu hastaneyi rahatlatacak ne bir Araştırma-İhtisas ne de yeni bir şehir hastanesi var.
Hastane içindeki bazı lavabolar, polikliniğe dönüştürülmüş.
Hastane yöneticilerinin tüm iyi niyetli çabalarına rağmen sağlıklı hizmet yürümüyor.
Tam iki yıl önce verilen 400 yataklı şehir hastanesinin sözünün unutulmamasını istiyor Batmanlılar…
Evet, yeni hastane için adım atılmasını istiyor bu şehir.
Arsası hazır. Bu devasa sağlık yatırımının proje ihalesinin gerçekleşmesini istiyor Batmanlılar.
Yeni Hastane bitişiğindeki 15 bin kişilik statta yeni sezona yetişirse; futbolseverler rahat bir nefes alacak.
Güney Raman çevre yolu Batman’ın en işlek güzergahına dönüşecek.
Yeni hastanenin bitişiğinde AFAD ve diğer kurumların da yatırımlarını düşündükçe o güzergah, şimdiki Turgut Özal Bulvarı’na dönüşecek.
Çözüm bekleyen diğer sorunlarımız için de bir araya gelip ilgili Bakanlıkların kapısını aşındıran Milletvekili Ataullah Hamidi’nin de çabasını unutmamak gerekiyor.
Umarız; bu şehrimizin acil sorunları bir an önce çözüme kavuşur.