** Günlerdir bu şehrin sorunlarının çözümü konusunda bu sütunlarda yazıp, çiziyoruz. Elbette şehirle ilgili farklı görüş ve talepler var. Ancak Batman’ın bazı alanlarda gerilediğini görünce yazmadan edemiyoruz. Biz bu şehirde olması gereken yatırımların şart olduğunu dile getiriyoruz.

**Yanlış anlaşılmasın ama bazı çevreler, bazı konuları sık sık dile getirince hiç de hak etmediğimiz eleştirileri sıralıyorlar. Varsın yazsınlar. Yapıcı eleştirilere her zaman açığız. Ancak farklı algılar ve manipülasyon yapanları ciddiye bile almıyoruz.

BU ŞEHİR GÜZEL YATIRIMLARA LAYIK
Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre her ne kadar Batman’ın nüfusu 402 bin gözüküyorsa dahi son göçlerle birlikte bu rakam 600 bin civarındadır.

Batman’ın bazı yatırımlarda çok geciktiğini iddia ediyoruz.
Özellikle sağlık ve eğitim yatırımlarında Türkiye ortalamalarının altında olduğumuzu somut verilerle dile getiriyoruz.

Yaklaşık 2 yıldır hava mania sorunu olan bu şehirde artık kentsel dönüşüm projelerinin devreye sokulması gerektiğini ifade ediyoruz.

Bu şehrin yeni imar alanı ‘Doğu’ tarafına kaydı diye dile getirdiğimizde maalesef bazı çevreler; bizim orada gayrimenkullerimiz varmış gibi algı oluşturuyor! Algı oluşturanların hesabı bozulsa gerek oldukça ilginç yorumlarda bulunuyorlar.

Oysa 5-10 yıl içerisinde Batman-Hasankeyf karayolunun Binatlı köyü sınırına kadar olan bölge yeni yapılaşmanın adresi olacak. Şimdiden o bölgedeki duble yol çalışmasını, yatırımcıların beklentilerini bu sütunlara aktarmak bazı kesimlerce manipüle edilmeye çalışılıyor.

İsteğimiz; artık kabuğuna sığmayan ve kent merkezi sıkışan bu şehrin hava mania sorunu başta olmak üzere birçok sorununun çözüme kavuşması...

YATIRIMLARDA GECİKİYORUZ
Sağlık yatırımlarının hızlandırılarak bu şehirde nüfus başına düşen hasta sayısı açığının, yatak kapasitesi sorunun çözülmesini istiyoruz.

Yeni hastaneden Kadın Doğum Hastanesi’ne, Araştırma Hastanesi’nden Tıp Fakültesi’ne dek Batman’ın ihtiyaç duyduğu yatırımların gerçekleşmesi için günlerdir, halkın taleplerini dillendiriyoruz.

Bunları yazmak yerel basının görevi değil de nedir?

Bu şehirde hala 10 uçak seferi yapılamıyorsa bu şehir için büyük bir eksiklik değil midir?

Batmanlılar, en pahalı ücretle hava yolculuğu yapıyor.

Batmanlılar, Antalya’ya gidebilmek için iki uçak değiştirmek zorunda kalıyor.

Aktarmalı uçaklarla Antalya’nın yolunu tutan bu şehirde yaşayanlar, bir süre önce başlatılan İzmir-Batman direkt uçak seferlerinin, Antalya’ya da uygulamasını istiyor. Hem zaman kaybı hem de bilet pahallığı bu şehrin insanını yolculukta perişan ediyor.

Uçak seferlerinin arttırılmasının gerektiğini yazdığımızda da maalesef bu kez bazı otobüs firma temsilcilerinin yakınmasıyla karşılaşıyoruz.

Peki, yanı başımızdaki Büyükşehir Diyarbakır’ın yeni imar alanlarındaki sorunlarını komşudaki meslektaşlarımız yazdığında kimsenin dediği bir şey yok.

Yine hemen hemen tüm hava yolları şirketlerinin uçak seferlerini düzenlediği Diyarbakır hava limanındaki hareketlilikten tek bir otobüs firmasının şikayeti de yok.

Nüfusları hızla büyüyen kentlerin talep ve isteklerini yerel medyanın işlemesinden daha doğal ne olabilir, anlamakta güçlük çekiyoruz.

Kişisel isteklerde değil, vatandaşların menfaatine olan yatırımları istiyoruz sadece…
 

YATIRIMLARDA HIZLANABİLİRSEK…
Batman’ın kanayan yarası İluh deresinin ıslahı ile hava mania sorununun çözümü gibi konularının da takipçisiyiz.

2 Yıldır özlemle temelinin atılmasını beklediğimiz 400 yatak kapasiteli yeni hastanenin hep geciktiğini ve bu yatırımın bir an önce gerçekleşmesinin gerektiğinin altını çizdik.

Sağ olsun, bu konularda duyarlılığıyla bildiğimiz Milletvekili Ataullah Hamidi ve Vali Ahmet Deniz’in bu yatırım gerçekleşmesi için yaptıkları girişimi de unutmuyoruz.

Batman potansiyel olarak en iyisini hak ediyor.

50’ye yakın il, şehir hastanelerine kavuşuyor.

Rize’nin merkez nüfusu 145 bin, Batman merkez nüfusu ise 402 bin… Rize’de şehir hastanesi, denize dolgu yapılarak yapılacak. Biz de ise arsası hazır yeni hastanenin ihalesi geciktikçe gecikiyor.

Bölgede Şanlıurfa ve Elazığ, bini aşkın yatak kapasiteli şehir hastanelere kavuşacak, biz hala yeni hastanenin temelinin bir an önce atılmasını bekliyoruz!

Kısacası; biz bu şehrin özlemle beklediği yatırımların gerçekleşmesinden yanayız. Batman, konumuyla nüfus potansiyeli ile daha büyük yatırımlara layık bir şehir.

Elbette bu şehirle ilgili farklı görüş ve talepleri olabilir. Yerel basın bu talepleri dillendirdiğinde de bazı çevrelerin manipülasyona yönelmesi doğru bir tutum değil.

Yakında bu şehir, ‘büyükşehir’ statüsüne kavuştuğunda daha farklı projeler masaya yatırılacak.

Şehrimizle ilgili sorunları ve talepleri aktarmaya devam edeceğiz.