*Geçen haftaydı. Kurduğu Özel Yaşam Hastanesi’nin kafesinde sohbet ettiğimiz işadamı Ahmet Dinç, yakın arkadaşı Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik’e bazı konularda espriyle takılıyordu. Geçen hafta içinde de görüştüğümüz işadamı Dinç’in, Pazar sabahı Kamerun’da iş seyahati sırasında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiği bilgisi geldiğinde bir anda donup kaldım. Çok sevdiği memleketine yatırımları vardı hayırsever Dinç’in…

BATMAN, BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ
Amcasının oğlu Mehmet Dinç’le adeta kanka gibiydi işadamı Ahmet Dinç. İkisinin bulunduğu kareye bakın… Yıllardır bir kardeş gibi hareket eden Ahmet Dinç ile Mehmet Dinç’in geride kalan bu fotoğrafı her şeyi özetliyor.
Evet, Batman bir değerini kaybetti 2017’nin son gününde. O talihsiz kaza ise Kamerun’da yaşandı.
Cep telefonuma gelen mesajda işadamı Ahmet Dinç’in vefat ettiği bilgisi veriliyordu. Daha sonra çevreden gelen bilgiler, o acı haberi doğruluyordu.
1980’li yıllarda gazetecilik yaparken; Ahmet Dinç, küçük çapta akaryakıt işi yapıyordu.
Çevresi ve ailesiyle bin bir güçlüğe göğüs verip akaryakıt sektörünün yanı sıra sağlık, eğitim, tekstil ve ulaşım alanında başarılı oldu.
Amcasının oğlu Mehmet Dinç’le birlikte el ele verip memleketine kazandırdığı Yaşam Hastanesi’ne 2018’in ilk aylarında ek bina projesini de kazandırmak istiyordu.
Birçok işadamı batı illerinde yatırıma yönelirken, o’nu Batman’da yatırımlarda ısrar ediyordu.

 

HEP YENİLİK PEŞİNDEYDİ
İşadamı Ahmet Dinç’in hayallerinden bir de özel televizyon kanalı kurmaktı...
Ankara’da aldığı bir ofisin üst teras katını o TV’ye ayırmıştı.
5’i kız, 2 erkek 7 çocuk babası Ahmet Dinç, akaryakıt sektörü başta olmak üzere birçok sektörde önemli başarılara imza attı.
Bir yığın sorunla karşılaşmasına rağmen memleketinden kopmadı.
Şirketlerinin düzenledikleri her programa bizzat kendisi ya da Mehmet Dinç, bizi telefonla arayarak davet ederdi.
Etkinliklerinin çoğuna katıldım.
Geçen haftaydı. Amcasının oğlu Mehmet Dinç’in annesi rahatsızdı. Dinç ailesinin tümü hastane cafe bölümündeydi. Yanına oturan kadim dostu Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik’in, zincirli spor kıyafetine dokunan Dinç, takılmadan edemiyordu; “Emin Başkan, Allah aşkına bu elbiseleri nereden buluyorsun. O mağazayı bize de söylesene.”

HAYAT ÇOK KISA…
52 Yaşındaki işadamı Ahmet Dinç, 25 yıllık iş hayatında çok şey kazandırdığı memleketinde de dar gelirlinin yanındaydı hep.
Zaman zaman Özel Yaşam Hastanesinde Dinç ile sağlık yatırımları başta olmak üzere Batman’a yapılacak yatırımları konuşurduk.
Ecel, o güzel insanı Kamerun’da bir iş gezisinde yakalamıştı.
Çocuklarını okutmuştu.
Yakınlarını da birçok sektörde başarılı kılmıştı…
Sohbetlerimizde hep görsel medya alanına girmek istediğini söylerdi.
Memleketi Batman’dan 5.800 kilometre uzaklıkta elim bir trafik kazası, bu şehrin bir değerini aramızdan aldı.
Batman, seni unutamayacak güzel insan Ahmet Dinç.…
Mekanın cennet olsun.