Uzun süredir karayollarımızdaki mıcırlar ve bölünmüş yol sorunlarını gündeme taşıyor, ilgilileri, özellikle de Karayolları Diyarbakır Bölge yöneticilerini duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Mıcır/mucur ne demektir, önce sözlük anlamına bakalım:

Mıcırlı yol: “Mıcır serpilmiş, bazen de ziftlenmiş ancak sıkıştırılmamış yani mıcır taşlarının serbest hareket edebildiği bu sebeple de yüksek hızlarda araçların kontrollerinin zorlaştığı yol.”

Evet, bu köşede sayısız kez Karayolları yetkililerini göreve, sorumluluğa çağıran yorumlar okudunuz.

Maalesef ve maatteessüf uzaylılara sesleniyormuşuz!..

Çünkü ses veren yok…

**

**

Sadece ben uyarsam ‘haydi neyse’ diyeceğim.

Sosyal medyada tepkiler zaten çığ gibi. Sayısız paylaşımlar yapılarak duruma tepki gösteriliyor…

Ayrıca bütün yerel basınımız haberleri, yorumları ile Karayolları yöneticilerine sesleniyorlar. Kimse yerel basını takmıyor…

Neden?

Çünkü hesap soran kimse yok. Bu kent sahipsiz de ondan. İtiraz eden varsa, yazılı kayıtları kendilerine sunacağım.

**

Bakınız, 11 Temmuz 2018 günü Yazı İşleri Müdürümüz Sayın Arif Arslan, köşesinde açıkça uyardı. Şu sözler makalesinden: “Hemen her yıl Temmuz ayı geldi mi Karayolları’nın ilk işi, Batman ile Beşiri arasındaki yol güzergahına mıcır taşını dökmek...
Önceki gün öğle saatlerinde OSB Müteşebbis Başkan Yardımcısı Hıfzullah Özoğul, telefonun ucundaydı.
Haklı olarak yakınıyordu... Yatırımcı Özoğul; 'OSB'ye nereden bakarsanız günde 4-5 bin arasında araç giriş-çıkışı var ve bu araçlar, onlarca işçi ve öğrenci taşıyor. Yol güzergahına serimi yapılan mıcır taşları resmen görünmez kazalara davetiye çıkarıyor. Özellikle mıcır taşının dökülmemesi için daha önce Karayolları Bölge Müdürlüğü'nü uyarmıştık ama maalesef uyarılarımıza aldırış eden kimse yok. Görüyorsunuz düzgün yola bile 3. Dünya ülkelerinde bile olmayan bir asfalt serimi yapılıyor.”

http://www.batmancagdas.com/micir-taslari-makale,12828.html

**

**

Bu makale ardından bir de haber yapıldı, sadece spotuna bakalım: “Her yıl yaz mevsiminde OSB yol güzergahındaki Beşiri-İkiköprü karayoluna mıcır taşı dökülmesine yatırımcılar tepki gösterdi. OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Yardımcısı Hıfzullah Özoğul: ‘Her gün binlerce aracın giriş-çıkış yaptığı OSB yolunda mıcır taşlarının artık dökülmesini istemiyoruz’ dedi.” http://www.batmancagdas.com/gundem/micir-tepkisi-h58492.html

GÖZ GÖRE GÖRE KAZA

Yukarıda linklerini verdiğim makale ve haber ardından söz konusu karayolunda trafik kazası yaşandı. Batman Çağdaş, “Olacağı Buydu” manşeti ve ‘Göz göre göre kaza’ ara başlığı ile kamuoyuna duyurdu haklı olarak. O haberden bir kesiti de arz edeyim:

“Batman Çağdaş’ın önceki gün gündeme getirdiği ‘Mıcır tepkisi’ haberinin ardından dün Batman-Beşiri-İkiköprü arasındaki yol güzergahında otomobil takla attı. Yol güzergahını kullanan OSB’deki yatırımcıların uyarısına rağmen mıcır taşları nedeniyle özel otomobil devrildi. Araçtaki 4 kişi yaralandı. OSB’deki yatırımcılar ile Batman Çağdaş’ın sık sık gündeme getirdiği ‘mıcırlı’ asfalt serimi, kazalara neden olmaya devam ediyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün mıcır taşı serimini yaptığı Beşiri-İkiköprü karayolunun 7. Kilometresinde araç sürücüsü belirlenemeyen 56 KA 484 plakalı özel otomobil, mıcır taşları nedeniyle takla attı. Toteme çarparak durabilen araçtaki yaralılar, güçlükle otomobilden çıkarıldı. Yaralananlar arasındaki 11 yaşındaki Mustafa Efe Kaçmaz, yoğun bakıma alındı.”

http://www.batmancagdas.com/gundem/olacagi-buydu-3-h58533.html

**

**

Batman-Beşiri karayolunu örnek verdik, geçtiğimiz aylarda yaşanan trafik kazasında çok sayıda vatandaşımızı kaybetmiştik. Bir kazada yanlış hatırlamıyorsam 6 insanımızı yitirmiştik. O kaza sonrasında yine bu köşede açıkça eleştiri ve uyarılarda bulunmuştum.

Konu çok önemli. Halkımız yerel basını dayanak yaparak hakkını aramalı, yitirilen insanların ve malların hesabını yargı yolu ile sormalıdır. Israrlı uyarılara rağmen gerekli tedbirleri almayan Karayolları Bölge Müdürlüğü gerçeğine inşallah Pazartesi yazımda da ışık tutacak ve somut belgeler sunacağım.

Devamı var