**Her yıl yaz mevsiminde OSB yol güzergahındaki Beşiri-İkiköprü karayoluna mıcır taşı dökülmesine yatırımcılar tepki gösterdi. OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Yardımcısı Hıfzullah Özoğul: “Her gün binlerce aracın giriş-çıkış yaptığı OSB yolunda mıcır taşlarının artık dökülmesini istemiyoruz” dedi.

“MICIR YERİNE SICAK ASFALT YAPILSIN”
Batman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımcılar, her yıl yaz mevsiminde Beşiri-İkiköprü karayoluna mıcır taşı seriminin yapılmasına tepkili. Bir grup yatırımcı ile birlikte mıcır taşlarının seriminin yapıldığı yolda inceleme yaptıktan sonra Karayolları Batman Şube şefi Abdullah Topkan’ı ziyaret eden OSB Müteşebbis heyeti Başkan Yardımcısı Hıfzullah Özoğul: “Artık bu yol güzergahına mıcır taşı dökülmemesini istiyoruz. Mıcır taşları nedeniyle her gün yolda onlarca kaza meydana geliyor. Bir o kadar da araçlarda hasar oluşuyor. Bu ilkel asfalt serimine karşıyız. OSB’ye günde 5 bin araç-giriş çıkışı yapılıyor. Öğrenciler var. Yolda kaza olur diye her gün kaygılıyız” diye konuştu.

“KÖPRÜLÜ KAVŞAK DA YAPILMALI”
Özoğul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Valimiz sayın Ahmet Deniz ile Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüştük. Bundan böyle mıcır taşlarının OSB yol güzergahına yapılmamasını istiyoruz. Geçen yıldan bugüne kadar 10-15 kişi bu yolda hayatını kaybetti. İşaret-uyarı levhaları yok. Sıkıştırma tam anlamıyla yapılmıyor. Karayolları Bölge Müdürlüğüne sesleniyoruz; artık Batman’ın bir mahallesi gibi olan bu yol güzergahına lütfen mıcır serimi yapmayın. Daha önce programa alınan OSB’ye köprülü kavşak projesinin hayata geçirilmesini istiyoruz.” Öte yandan Karayolları Şube Müdürü Abdullah Topkan, yatırımcıları Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüştürerek, sorunu çözüme kavuşturacaklarını söyledi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim