*Her zaman söylüyoruz; Batman iktidarın nimetlerinden yararlanma noktasında genelde gerilerde kaldı.
*Çok uzaklara ve gerilere gitmeye gerek yok. Bize yakın illerden Elazığ’da yakın zamanda yapılanlara bakalım.

 

ELAZIĞ’IN YENİ ŞEHİR HASTANESİ
Şehir merkeziyle birleşen tarihi Harput kelesinin dibinde yeni şehir Hastanesi için Orman İşletmesi’nin arazisi alındı ve buraya 1050 yataklı çok modern bir hastane yapıldı. Elazığ’da hemen her ihtisasa yönelik hastane var. Buna rağmen bu şehir yeni yatırımlardan pay almaya devam ediyor.

Birçok şehrin eski stadyumları ise şehre meydan olarak kazandırılıyor.

Batman’ın yeşil alanlara gereksinimi var. Eski stadyumun yerinin ‘kent park’ı olarak düzenlenmesi isteniliyor ama bu istek şimdiye dek karşılık bulmadı.

Elazığ’da 1050 yataklı şehir hastanesi inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. Bizim Güney Raman çevre yolu güzergahında  80 dönümlük alana aylardır halen temel atılmamasını hatırlıyor insan. Bizde de sözüm ona 400 yataklı bir hastane yapılacak ama 2 yıldır ihalesi bir türlü gerçekleşmedi.

TEKEL’İN ESKİ BİNALARI ÇÜRÜYOR
Özelleştirilen TEKEL’in eski hangarlarının çoğu Tekstil atölyelerine dönüştürüldü. Bu tesisler arasında Tekel’in eski hizmet binasının bir bölümü ile lojmanlar yıllardır çürümeye terk edilmiş durumda.

Özelleştirme İdaresi’nin iki kez ihaleye çıkardığı ama neticelendirmediği Tekstil kentteki firmaların da eli-kolu bağlı. Bu binaların ne olacağını kimse kestiremiyor. Hasarlı binalara ise kimsenin dokunduğu yok. Atıl durumdaki iki hasarlı bina orta yerde öyle duruyor. Kaderine terk edilen o iki bina için kimse kafa yormuyor.

Bir de Çevre-Şehircilik Müdürlüğü bitişiğindeki lojman, öyle ortada yerde duruyor. Kimsenin sahiplenmediği o binanın en azından bir eğitim binasına dönüştürülmesi bekleniliyor.
 

EKSİKLİKLERİ ÇÖZEMİYORUZ
1990’a kadar Siirt’e bağlıydık…
Hep onların gölgesindeydik…
Vilayet olduk ama onların gölgesinden kurtulamadık…
Çevre iller başarıyor, biz izliyoruz…
Bir eksiklik var bizde…
Ama o eksiklik ne bir türlü çözemiyoruz…