*İnşaat sektörünün gözü yeni hava mania raporunda. Batman’ın hava mania işini üstlenen Segar havacılık firma yetkilisi, telefonumuzun ucundaydı; “Batman geniş bir alanı kapsıyor. Çok titiz çalıştık. Ticaretin önünü de açmak için uğraş verdik…”

*Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’un hava mania sorunun aşılması konusunda bu işin hızlandırılmasında da üzerine düşeni yaptığını anlatıyordu Segar Havacılık firma yetkilisi; “Sayın Aksoy bu konuda çok duyarlı. Yakın bir tarihte Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Milli Savunma Bakanlığı’ndan raporun çıkmasını bekliyoruz…”

“HAVA MANİA İŞ SEZONUNA YETİŞECEK”

Batman’ın gündeminden düşmeyen önemli bir sorun daha var; “Hava mania…”
Petrol şehrinin yeni hava mania raporuyla ilgili çalışmalarını bu işin uzmanından duyunca heyecanlandım...
'Yaşanabilir, örnek ve model bir Batman için’ hava mania projesini geçen yıldan beri üstlenen SEGAR Havacılık firma yetkilisi telefonumuzun ucundaydı.

O konuşuyordu, biz dinledik;

“Belediye Başkanvekili  sayın Ertuğ Şevket Aksoy’un, Batman için belki de ilk icraatlarından hava mania meselesini çözmeye yönelikti. Batman’a yakışan projeleri hayata geçirmeye çalışan sayın Aksoy’u anlatmamıza gerek yok. Batmanlılar, o’nun çalışmasını daha iyi değerlendirir. Geçen hafta işadamlarıyla bir araya gelen Başkanvekilinin dediklerinin tümüne katılıyoruz...”
“Batman geniş bir alana sahip. Çok titiz çalışınca da iş biraz zaman aldı. Batman’da ticaretin önünü de açabilmenin gayretinde olduk. Hava mania raporunu tüm hatlarıyla hazırladık. Bir süre önce de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne sunduğumuz raporun Milli Savunma Bakanlığı’nda onaylanmasını bekliyoruz. Yeni rapor inşaat sezonuna büyük olasılıkla yetişecek” diyen SEGAR yetkilisinden böylesine iddialı ve net sözler duyunca şehrin geleceği için umutlandık.

Bu sözler, heyecanımızı arttırdı.

Umarımız, Batman’ın geleceğine yön verecek olan yeni hava mania; yakın bir süre de açıklanır da inşaat sektörü canlanır, işsizlere yeni istihdam alanı yaratır…

Batman’ın geleceğine ışık tutacak, Batman’ın sorunlarının ve çözüm yollarını enine boynuna çözmeye çalışan Belediye Başkanvekili Aksoy’un, bu şehir için nasıl özveriyle görev yaptığını dışardaki gözlemler önemli….
Kısacası; Batman hava mania’da ciddi mesafe almış gibi.

İŞLERİN RAYINA GİRMESİ ZOR…
Çözüm bekleyen bir çok sorun da olduğu gibi, bu şehirde işlerin yoluna girmesi zaman alır.
Yönetimlerde bulunanlar ve konunun muhatapları kendi sorunlarını kentin sorunları olarak görmesi basitliğinden kurtulmadığı sürece hiçbir yere varamayız...

Bazı Oda ve STK temsilcileri, çözüm yerine çözümsüzlük arıyor
Kente sahip çıkmak sloganlarla olmaz...
Kente sahip çıkmak herkesin görevini eksiksiz yapmasıyla olur...
Sağlık ve Tarım teşkilatlarındaki denetim ekiplerinin görevi kaçak et kesimini fotoğraflamak değil, kaçak et kesimini şehirde sonlandırmaktır...
Son aylarda halk sağlığı ekiplerinin ‘kaçak et’e yönelik çalışmasını hiç duydunuz mu?
Şehirdeki köy pazarının yanı sıra kenar mahallelerde kaçak et kesimi sonlandırmak için bu şehrin denetim mekanizması etkin çalışmalıdır...
Eğer halkın sağlığıyla özellikle Sağlık ve Tarım teşkilatları önemsiyorsa; önce

Kaçak et kesimini sıfırlamalıdır...
Batman’daki kurumlara yakışan da budur...

 

TP VE TPIC DE MANZARA…

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’ne ait eski atölyelerin bir bölümü geçen haftadan itibaren TPIC’e devredildi.

Uzun yıllar Sondaj’ın atölyeleri olarak hizmet veren Makine Bakım, Kaynak ve Elektrik Atölyesi artık TPIC’in çalışma alanına dönüştürüldü.

TP’deki yeni yapılanmayı görünce; 35 yıl öncesinin günleri gözümün önünden film şeridi gibi geçti.

Sakın yanlış anlaşılmasın.

TP’nin başında sıradışı bir Genel Müdür var.

Bir o kadar idealist ve genç bir yönetici TP Batman Bölge Müdürü.

Kimsenin pırıl pırıl ve TP için bir şeyler yapmak isteyen bu yöneticilere itirazı yok.

Konuyu dağıtmadan TPIC’in Batman’daki yapılanması dikkatimi çekti.

80’li Yılların sonunda TP tesisleri içinde hizmet veren taş binadaki Karayolları Şube Müdürlüğü’nde ropörtaj yaptığım yöneticileri hatırladım.

Bir de o bina bitişiğindeki TP İtfaiye teşktilatında iz bırakan merhum Hadi Kavak’ın koşuşturması gözümün önünden geçer gibi oldu.

Şimdi ki TP Bölge binası yoktu. Mehmet Yamaç ve Yardımcısı Adnan Gümüştaş’ın görev yaptığı TÜPRAŞ bitişiğindeki hizmet binasına gittiğim günleri anımsadım... O atölyelerde yüzlerce petrol emekçisinin iş çıkışında şehrin yolunu tutarken, sanki stadyuma gider gibi kalabalığın olduğu günler gözümde bir anda canlandı.

Yine şehirle kesişen o eski sondaj atölyeleri ile Spor Şefliği ve Petrolofisi konaklama tesislerinin yerinde yeller estiği manzara beni gençliğimdeki eski günlere götürdü bir an…

Umarım, TPIC’in yerleştiği o atölyelerde emekçilerin sesleri yükselir, o sessizliğe bürünen Türkiye Petrolleri yeniden hayat bulur…