**Batmanlılar, Tıp Fakültesi ve Araştırma İhtisas hastanesi hayaliyle yanıp tutuşuyor. Maalesef bu şehrin sağlık yatırımında; bu iki önemli alanın olmamasından çok şey kaybediyor.

**Hastane yatak kapasitelerimiz yeterli değil. 400 Yataklı hastane inşaatına 2 yıldır  başlanamadı. Güney Raman çevre yolu yakınındaki gayrimenkul sahipleri haklı olarak soruyor; “Acaba yeri tespit edilen hastane arsasına inşaatı birileri mi engel çıkarıyor?”

FAKÜLTE VE ARAŞTIRMA HAYALİMİZ…
Bu şehir için Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi bir hayal.
Bu düş bir gün gerçekleşir diye de umutvarız.
Yarım milyonluk koca bir şehirde ne Tıp Fakültesi ne de Araştırma-İhtisas Hastanesi var.
Sağlıkta iki alan Batman için başlı başına önemli gelişme olur ve şehrin sağlık yatırımlarına ayrı bir sinerji vermiş olur.
Batman’da hastane yatak kapasiteleri yeterli değil.
400 Yataklı yeni hastanenin yapımına bir türlü başlanılamadı.
Batman’da ne yazık ki Türkiye’de nüfus başına düşen hastane yatak kapasitesi diğer illerin çok gerisinde.
Tuhaftır sanki birileri, bu şehirde sağlık yatırımlarının engellemelerine yönelik çaba gösteriyor.
Bu şehrin sorunlarına duyarlılığıyla bilinen Vali Ahmet Deniz, Milletvekili Ataullah Hamidi ve Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’un yaklaşımları umut verici.
Bu üç ismin yoğun çabasına rağmen bir hastane inşaatı bu kadar gecikiyorsa, geciktirilebiliyorsa dönüp düşünmek lazım.
Batman için yoğun çaba sarf edenler, bir kez daha gösteriyor ki; bu şehirde olması gerekenleri, bizden daha çok düşünüyorlar.
Geçmişten günümüze bazı yatırımların önünü tıkamaya çalışanlara birileri inatla; “Bu yatırımlar bu şehirde gerçekleşecek” diyor.
Umarız, bu şehrin ihtiyaç duyduğu yatırımlar gerçekleşir.

TIP FAKÜLTESİ İÇİN GEÇ KALIYORUZ
Batman Üniversitesine ‘Tıp fakültesini’ kazandırabilmek için henüz bir lobimiz oluşmadı. Bu yörenin ‘Sağlık Turizmi’nin adresi konumundaki Batman, maalesef ‘Tıp fakültesi’ talebiyle bugüne dek YÖK’ün kapısını çalmış değil.
Batman’ın en büyük sorunu olan hayati projeleri takip etme meselesi için elini taşın altına bırakanlar olmazsa; Tıp Fakültesini de başka illere kaptırmış oluruz.
Henüz işin başındayız.
Tıp Fakültesi kararı YÖK’ten çıksın.
Gerisi kendiliğinden oluşur.
Karar çıktıktan sonra 5-6 yıl içinde ‘Tıp Fakültesi’ tam anlamıyla hayata geçer. 

Yeter ki YÖK Genel Kurulu’ndan ‘Fakülte’ kararı çıksın.
Tıp Fakültesinin olmadığı 15-20 İl arasındaki iller arasında en şanslısı ‘Batman’dır ama yeter ki, bu işi birileri takip etsin.
Yoksa kendiliğinden bu ‘şehre’ Tıp Fakültesi gelmez.
Batman, eğer Ankara’daki lobiyi iyi kullanırsa, Tıp Fakültesi yolundaki engelleri daha rahat aşabilir.
Yoksa bu çalışmayla yerimizde daha çok sayar ve yanı başımızdaki iller bizden önce ‘Tıp Fakültesi’ne kavuşmuş olurlar.
Bizden anımsatma.

 

****          ******
KENETLENME ZAMANI!..
Batman’ın profesyonel ligdeki tek temsilcisi Petrolspor, yeni sezonun ilk maçını İstanbul-Bayrampaşa deplasmanında oynayacak. Haydi hayırlısı...
Yeni bir Başkan, yeni bir yönetim ve yeni bir teknik heyetle sezona ‘umut’la başlayan Kırmızı-Beyazlı ekibe ‘başarılı’ bir sezon diliyoruz.
Bu şehrin tek profesyonel temsilcileri Petrolspor tam 14 yıldır 3.ligde.
Bizler artık “Takımı 3.ligde olan nasıl bir şehiriz” diye kedimizi sorguluyoruz. Başkalarını bilmem ala 57 yıllık bir kulübün 3.ligde olması bir utanç kaynağıdır.
Hep birlikte şehrimize, kendimize yaşattığımız bu utançtan kurtulmamız gerekiyor. Bu utançtan kurtulmanın yolu bu utanca nasıl birlikte imza attıysak, bu şehrin bu utancı görmesidir.
Eğer bizler, onu, bunu, şunu düşüşten sorumlu tutmayı çalışırsak, bu işten kendimize pay çıkaramazsak bir yere varamayız.
Emin olun yeni sezonda da bundan sonraki yıllar daha büyük utançlar yaşarız.
Eğer bu şehir kenetlenmez, son yıllardaki düşüşlerden ders almazsa bir dönemler futbola efsane yıldızlar kazandıran Batman Petrolspor, gelecek yıllarda amatör ligde oynar, bir efsane olarak belleklerde bir süre kalır, sonra unutulur gider.
Evet, yeni sezona yeni bir sayfayla başlayan Kırmızı-Beyazlılar, geçmişten ders çıkarıp önüne bakmalı. Yapılan yanlışlıklara düşmemelidir.
Batman Petrolspor bir markadır. Bu değere hep birlikte sahip çıkalım.
Sahip çıkalım ki; bu takım ‘utanç kaynağımız’ olmasın.