**Sevgili okurlar, Batman’da yerel sorunlar gündemden düşmüyor. Bir kez daha diyoruz ki; bu sorunlar belki de yüzlerce kez kent dinamikleri tarafından her düzlemde dile getirildi.

**Peki ne yapıldı? Hiç. Kocaman bir hiç... Güney Raman çevre yolunun durumu ortada. Ulaşım meselesinden alın bir sorun daha.  Şu günlerde şehrin trafiğini tıkayan ‘köprülü kavşak’ yapımı gecikince o güzergahtaki semt sakinleri haklı olarak soruyor; “Bu çile ne zaman bitecek?”

BU SORUNLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR
Bu şehrin öncelikli sorunlarından başlıcalarını hatırlayalım.
-Batman Havalimanında 1.5 yıldır beklenen seferler gerçekleşmedi. 2.5 Yıl önce seferlere konulan İzmir ve Antalya seferleri kaldırıldı. Ankara uçak seferleri ise azaltıldı.
-6 Yıldır trafiğin açılması beklenilen ‘Güney Raman çevre yolu’ bu kez 220 metreye takıldı. Aradan yıllar geçmesine rağmen hala o güzergahtaki bazı arazilerin kamulaştırma çalışmaları yapılamadı.
-Batman yıllardır vasıflı göç verip, vasıfsız göç alıyor. Yani durmadan kan kaybediyor ama yerine pansuman bile olmadı. Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü’nün hızla küçülmeye doğru gitmesi petrol emekçilerini kaygulandırıyor.
-Nüfusuna göre işsizlik şampiyonu Batman’da yıllardır önemli yeni yatırım yapılmadı. Ama yine de cazibe İller statüsüne alınması az da olsa yatırımcıyı umutlandırdı.
-Kuzey çevre yolu projesi durdu. Bu projeye ne zaman başlayıp biteceği meçhul.
İşte gündemden düşmeyen bir kaç sorun.
Peki daha kaç kez yetkilisine, ilgilisine, gelenine, gidedine bunları anlatacak bu şehir.
Kaç kez ‘sorunlar çözülecek’ mesajı verilecek?

ULAŞIMA FARKLI BİR ÖNERİ
Batman, toplu taşımacılıkta dolmuş, minibüs ve otobüs sistemini birlikte kullanan bu yüzden de şehir içi trafiği ve ulaşımı sıkıntılı olan bir il.
Bugüne kadar toplu taşıma adına sağlıklı adımlar atılmadı.
Hafif raylı sistem, rantabl olmadığı gerekçesiyle tercih edilmiyor.
Alternatif çözümler belki aranıyordur, ancak bizim haberimiz yok.
Bugün geçmişte birçok ilde kullanılan, ancak yeniden kullanıma giren bir ekonomik toplu taşıma aracını önermek istiyoruz.
Eski adıyla traleybüs…
Yeni adıyla trambüs…
Trambüs, ihtiyacı olan enerjiyi yol boyunca havada asılı olan elektrik hattından alan elektrikli otobüstür.
Trambüsler eskiden troleybüs olarak bilinirdi.
İstanbul, Ankara ve İzmir’de de çok uzun yıllar kullanıldı.

BU SİSTEM NEDEN OLMASIN...
Sık elektrik kesintileri yaşandığında yollarda kalarak araç trafiğini aksattığı için eleştirilen traleybüsler bu nedenle kullanım dışı kalmıştı. Yeni ve modern haliyle trambüsler ise yeni yeni tercih edilen bir ulaşım aracı olmaya başladı. 
Trambüsler, tramvaylarla büyük benzerlik gösterir.
Ancak tramvaylar raylardan hareket ederken trambüsler tekerlekleri sayesinde hareket eder. Ayrıca trambüslerde iki kablo kullanılırken tramvaylarda tek kablo kullanılmaktadır. Bunun nedeni trambüsler lastik tekerlek kullandığı için devreyi tamamlayamamaktadır. Bu nedenle trambüslerde iki kablo kullanılır.
Diğer fark ise trambüslerin tekerlekleri olması nedeniyle tramvaylara göre hareket kabiliyeti daha fazladır yani bir miktar sağa veya sola gidebilir.
Ayrıca yeni nesil trambüslerde bulunan bataryalar sayesinde araçlar yol çalışmalarından, elektrik kesintilerinden ve araç üstünde bulunan kabloların temassızlığından etkilenmiyor. Yeni trambüsler elektrik enerjisinin yanında dizel yakıt ile de çalışabiliyor.
Bu da önemli bir tercih nedeni. 

MALATYA YAPTI, NEDEN BATMAN YAPMASIN
Malatya Büyükşehir Belediyesi, 38 kilometrelik bir hatta, 12 araçlık trambüs filosu çalıştırıyor.
Yeni 10 araç daha hizmete giriyor.
Günlük bu araçları kullanan yolcu sayısının 33 bini geçtiği belirtiliyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma şirketi MOTAŞ tarafından işletilen trambüsleri Malatyalılar pek sevmiş.
Neredeyse her hatta bunlardan istiyorlar.
Neden Batman’da da Turgut Özal Bulvarı ile Hava limanı güzergahında ve başka ana hatlarda trambüs çalıştırılmasın.
Büyük bir altyapı maliyeti gerektirmeyen trambüs ucuz bir sistem olarak tercih edilebilir.
Bizden önermesi…