*Bu şehrin gündeminde bazı acil sorunlar hiç düşmüyor. 500 Yatak kapasiteli yeni hastane ve ödeneği hazır yeni kütüphane vb. yatırımlar da bu şehrin çözüm bekleyen sorunlarından…
 

*Alın size yarım kalan bir sorun daha. 23 Milyon TL üzerinde paranın harcandığı Şevket Başak köprülü kavşağın son durumu. Bu manzara o güzergaha hiç yakışık kalmıyor.
 

ŞİMDİ DE ALT GEÇİT SORUNU

3 Yılı aşkındır yapımı süren Şevket Başak köprülü kavşağın, çevredeki işyerlerinin işlerini durduğu, bir çoğununun da kapandığı bir gerçek...
O güzergahta şimdi de bir başka sorun var.
Yaya ve araç trafiği biraz olsun rahatlatacak olan alt geçit meselesi var.

Belde’nin karşısı ile Mereto caddesini birbirine bağlayan alt geçidin tamamlanması planlanıyor.

İşlerin ağır gitmesinden de en çok Belde Mahalle Muhtarı Nuri Altun, şikayetçi. Belediye’nin çalışmasını örnek gösteren Muhtar Altun, “Son dört aydır birçok alana giren ve projelerini neredeyse tamamlayan Belediye’nin çalışmaları dururken, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün pasifliğinden maalesef köprülü kavşağın alt geçidi gelecek yıla kaldı. Kış mevsimi iyi gitti ama yapımcı firma neden ise işi ağırdan aldı” diyor.

GERÇEK SORUNLARA EĞİLELİM
Şehrin kalbinde can çekişen ticaret hayatını canlandırmak için esnaf temsilcileri ele verip kanayan sorunun ortadan kalkması için üzerlerine düşeni yapmasını beklerdik. Maalesef bu sorunu dillendiren mahallenin Muhtarı dışında kimse yok.
O güzergahta yaklaşık 3 yılı aşkın süredir bugüne kadar hiç yaşanmış bir ekonomik durgunluk yaşanıyor. O güzergahta 2 dükkandan biri kapalı...
Batman-Siirt çevre yolu trafiğe açıldığında o güzergah Turgut Özal bulvarına alternatif gösteriliyordu ama şimdi ise durumu vahim.
Bu durum ne yazık ki kimsenin umurunda değil...
Lütfen şehrin gündemini fuzuli konularla meşgul etmeden gerçek sorunlara eğilelim...

 

GÜNDEM NEDEN KISIR?

Bu şehri iyi bilen bir dostum, iyi takip ettiği Batman gündemini yorumlamış...
Bana gönderdi. Birkaç satırını ben de size aktarıyorum;
Yıllardır Batman gündemini uzaktan takip etmeye çalışıyorum.
Yaklaşık 20 yıldır gündemin çok değişmediğini, aynı sıkıntı ve çözülmeyen çözüm önerileri bile aynı olduğunu görüyorum...
Bazı talepler sık sık dillendirilince bir şeyler gerçekleşir, kalanların bazıları birkaç gün tartışılır ve konu kapanır.
Evet, Batman’da son yıllarda gözle görülür bazı projeler hayata geçirildi.
Bir otobüs ile seyahat ettiğinizi düşünün hep aynı çevreyi mi seyrediyorsunuz.
Kesinlikle hayır.
Bu işte böyle. Siz isteseniz de istemeseniz de gelişen dünyada ihtiyaçlar nedeniyle bazı değişiklikler olmak zorunda, tıpkı çocuklarınızın büyümekte oldukları gibi.
Batman’da yerel basının haber ve köşe yazarlarını takip ediyorum.
Bir kısmı insan toplum ve sosyolojik yaklaşımları ön plana çıkarıyor.
Peki yıllardır gündemin değişmemesinin sebebi nedir?
Bence bunun en önemli nedenlerinden biri kendi işinde başarılı olanların idari görevlere talip olmamalarıdır. Ünlü bir düşünürün söyledikleri tam da bizim içindir 'Akıllı bir idareci çevresinde kendinden daha akıllı 10 kişiyi tutabilendir.'
Aslında sıkıntılar ve çözümleri çok açık ve net. Yeter ki çözmek isteyelim.
Çok basit bir mantık yürütelim.
Elinize çözmek için herhangi problemi alalım.
Yapılacak olan ilk iş bu alanla ilgili yetkilileri çağırıp bir toplantı yaparak, çözüm yolu aramaktır. Ancak kamudaki bazı yetkililer işlerini yapabilselerdi, bu zaten problem olmazdı.
Gerçekten Batman için kafa yoran ve bundan menfaat beklemeyen idarecilikle hiçbir işi ve beklentisi olmayan sağlıklı ve özgür düşünebilen ekipler oluşturmaktır.
Kaliteli iş istiyorsanız, özgür düşünen insanlar bulmak zorundasınız.
Bu aşamada sayın idarecilere büyük iş düşüyor.