*Adalet ve Kalkınma Partisi, 31 Mart 2019 seçimi için Batman’ın ilçe ve beldelerinde adaylarını, büyük ölçüde değiştirdi. AK Parti Batman’ın ilçelerinde mevcut Belediye başkanlarının 2’si dışında yeni isimlerle seçime girmeyi tercih etti...

*AK Parti’de daha önce Başkanlık yapanların bir bölümü de aday gösterildi. Artık resmen seçim startı veren AK Parti çatısı altında siyaset yapanlara da “Umudunuzu yitirmeyin” mesajı veriyor…

BAŞKAN ADAYLARI TAMAM
AK Parti’de günler öncesinden Batman adayı Murat Güneştekin olarak açıklanmıştı.
Cumartesi günü de 4 ilçe belediyesinden sadece 2’inde başkanların devam ettiğini gördük.
Yücebağ, Kayapınar, İkiköprü ve Balpınar beldelerinde ise 3 başkan adayı, önceki seçimlerde aday gösterilen simalar.
Kozluk-Bekirhan Beldesinde ise Burhan Karabulut, aday olmadığını açıkladı. AK Parti, bu belde için önümüzdeki günlerde adaylığını açıklayacak.
Referandum seçimi döneminde AK Parti’ye katılan Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, Yücebağ Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya ve Kayapınar Belediye Başkanı İsmail Koruyan, bu seçimde tercih edilmedi.
AK Parti’nin yeni il Başkanı Akif Gür, ilçe ve belde Belediye Başkan adaylarıyla önümüzdeki seçimde yeni bir heyecan yaratmak istediklerinin altını çiziyordu ‘aday tanıtım’ toplantısında.
Bu nedenle de bu kadar çok aday değişimini bazı çevreler, partide bir yenilenme hareketi olarak yorumluyordu…

“UMUDUNUZU YİTİRMEYİN” MESAJI
AK Parti’de aday tercihleri yapıldı. Liste, bir hafta rötarlı açıklansa da artık AK Parti Batman, ilçe ve beldelerinde açıklanan adaylarla seçime girecek…

Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’ta Veysi Işık ile Hasankeyf’te Abdulvahap Kusen’in, diğer adaylara göre ağırlığı hissediliyor.
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir aday tanıtım toplantısında, partililere mesaj veriyordu. Vefa mesajı veren Milletvekili Özdemir; “Bu davada sabırla herkes arzulayabildiği yere gelebilir” diyordu.
İlçe ve beldelerde adayların bir bölümü önceki Başkan adaylarından oluştu. Bu da, AK Parti’de siyaset yapanlara ileriye dönük ‘umudunuzu yitirmeyin’ mesajı olarak algılanabilir.
Genel olarak bakıldığında AK Parti’nin ilçe ve beldelerdeki aday listesinin özeti bu…

*******************

GÖÇERLER…

Batman Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik, Koçerlerin yaşam hikayesini en iyi bilen simalardan...

“Bölgenin dört bir yanına yayılan göçerler, gittikleri her yere kıl çadırları yan ‘kon’ kurarlardı. Kurdukları ‘kıl’ çadırlarla komşu köylere kirve oldular, akraba oldular… Yerleşik hayata adapte oldular. Batman’ın kenar mahallelerinde nereden bakılırsa bakılsın. 1500-2000 aile geçimini besicilikten sağlıyor. Ancak göçerlere maalesef bugüne dek arzu edilen ciddi bir destek yok…”

Batman kent merkezinde nereden bakılırsa, bakılsın 5000’e yakın ailenin geçimini sağladığı besicilik petrol şehrinin ekonomisinin adeta can damarı. 

Hafta sonu yolumuz Batman-Hasankeyf yolu üzerindeki Demirbilek köyüne düştü.

Göçerlerin çilesi yüzlerine yansımıştı.

Her yıl çektikleri aynı çilelerini anlatıyorlardı.

Batman’a kış mevsiminde akın eden göçerlerin hayat hikayesinden bir kesit haberi sizlerle paylaşıyoruz ama beklentileri de yok değil. TMO’nun stoklarında beklettiği ‘arpa’nın bahar gelmeden verilmesini isteyen bazı besiciler; “Kış mevsimindeyiz. Sürülerimiz aç kalmasın diye TMO’dan müjdeli bir haber bekliyoruz” diyorlar…

Bizden TMO’ya hatırlatma…