**Dün gece 24.00, Ak Parti’de aday adaylarının son başvuru süresiydi. Partideki görevliler gece yarısına kadar başvuruları aldı. Diğer partilere göre en çok aday adayı başvurusu Ak Parti ve HDP’ye oldu. Diğer partilerde ise başvurular hafta içinde netleşecek.

** Petrolün başkenti Batman ile tekstilin başkenti Denizli’nin ‘Kardeş il’ projesi öncesinde bu şehri bir birine yakın tutan Gamateks firması oldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hafta sonu OSB’de o firmayı gezerken duygulandı ve örnek projeyi hayata geçiren tekstilin duayeni Osman Aydınlı’yı kutluyordu.

ADAY ADAYI BOLLUĞU
24 Haziran 2018 seçimleri için geri sayım başlarken, bu yıl partilerde milletvekili aday adayı bolluğu yaşanıyor. Batman’da en çok aday adayının olduğu partilerin başını Ak Parti, ikinci sırada ise HDP çekiyor…

Aday adayı sayısı, neredeyse il plakası olan 72’ye dayandı Ak Parti’de….

Ak Parti’de aday adayları, Çarşamba günü mülakattan geçecek.

HDP’de ise aday adayı sayısı 40’ı bulmuş. Başvuranların 13’ü ise kadın. İlginç kurallar da dikkat çekiyor HDP’de… Çok eşli olanlar ile kadına şiddet uygulayanlara yer verilmiyor.

İyi Parti ve CHP’de de tek-tük aday adayları var.

Diğer partilerde ise aday adayları henüz netleşmiş değil.

Bakalım partiler 21 Mayıs tarihine kadar listelerde 5 vekil adayı sıralamasını nasıl şekillendirecek?

İlklere sahne olacak 24 Haziran seçiminde oldukça renkli simalar var.

Şimdiden devasa billboardları kiralayanlar ve broşür dağıtan bazı aday adayları, 24 Haziran seçiminin manzarasını gözler önüne seriyor.

İlk kez siyasete ısınan bazı aday adaylarının koşuşturması ise dikkat çekici.

****

KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİREN FİRMA
GAMATEKS, Ege’de tekstilin duayeni olan bir firma…

Bu firmayı markalaştıran ünlü tekstilci Osman Aydınlı, Batman OSB’de üç yıldır hayata geçirdiği örnek bir tekstil atölyesi var. İlk etapta 370 kişinin istihdam imkanı bulduğu bu marka tesis yakın bir tarihte çalışanların sayısını 600’e çıkarmayı hedefliyor.

Hafta sonu sanayinin kalbinin atıldığı OSB’deydik…

Organize Sanayi Bölgesi’nde bazı tesislerde incelemelerde bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gamateks’in Batman’a kazandırdığı örnek tesisine dikkat çekiyordu ve Denizli’nin tekstilde yakalandığı başarı çıtasını da anlatıyordu;

“Türkiye’de bir yerde tekstil sektörünün başkenti sayılırız. Geçen yıl uluslar arası tekstil fuarına Denizli’den 98 firma katılmıştı. Şehrimizde ne kadar tekstil firması var bilmiyorum ama sayısız tekstil atölyelerimiz var. Fakat içlerinden marka olan Gamateks yurt dışına açılan saygın bir firmamızdır. Bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanı sayın Osman Aydınlı’yı, Batman’a kazandırdığı böyle bir yatırım için yürekten kutluyorum. Denizli’deki tesislerden daha modern bir tesisi kazandırmış…”

“BATMAN, DENİZLİ’YE YAKIN BİR ŞEHİR…”
‘Tekstil aslında emeklilerin uğraş alanıdır’ diyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı, Batman Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Ak Parti Milletvekili aday adayı Murat Güneştekin, OSB Müdiresi Zeynep Akbel ve OSB Müteşebbis heyetinden Remzi İnsel can kulağıyla dinliyordu…

Zolan, Denizli’ye tabiri caizse hayat veren bir Belediye Başkanı… Kendi şehrinden örnek veren Denizlili Başkan koyu sohbette bir şehrin gelişimini özetliyordu;
“Bizde tekstil kadar tarım ve turizm de önemli sektörlerdir. Biz yerimizde durmayan bir şehiriz. Yatırımcıya her türlü imkanı sağlamaya gayret gösteriyoruz. Pamukkale’ye ortalama yılda 2 Milyon turist gelir. Bir de tarım sektöründe de iddialı bir şehiriz. İki gündür Batman’dayım. Bu güzel şehir Denizli’ye yakındır. Burada Gamateks’in çok değerli işadamı Osman Aydınlı’nın yatırımlarını görünce kendimi bir anda memleketimde hissettim.”

İşte örnek bir yatırımcının birbirine yakınlaştırdığı iki il; Batman ve Denizli…

Kısacası; kardeş şehir projesi bir yerde böyle yatırımlarla gerçekleşir.