**Bu cümleye dikkat çekmeye çalıştığımız eksiklik Batman’ın hava yolları açısından ne durumda olduğunu gösteren vahim bir tablo.

**Evet, 600 bin nüfusu bulan, yakında ‘Büyükşehir’ statüsüne kavuşacak olmasına rağmen Batman havalimanındaki sefer sayısı neredeyse Şırnak’ın gerisinde.

ŞIRNAK’A VAR, BATMAN’A YOK
Geçenlerde İstanbul Sabiha Gökçen havalimanında Batman’a gelmek isteyen bir okurumuz gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyememişti;
“Şırnak hava limanına kalkış yapan Anadolu Jet uçağını görünce donup kaldım. Bir şey söyleyemedim. Yanımdaki arkadaşım, bana sormadan edemiyordu;
“Yahu Batman, Şırnak’tan küçük mü? Batman’a gidebilmek için Sabiha Gökçen’den Diyarbakır’a bilet ayırdık. Bir bilete de tam 360 lira ödedik...”
İşte nüfus ve iş potansiyeliyle Diyarbakır’dan sonra bölgedeki tüm illeri ikiye, hatta üçe katlayacak düzeyde olan Batman’da hava yollarıyla seyahat etmek; Batmanlılara böyle işkence çektiriyor.
İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Batı’daki diğer illere uçakla yolculuk yapmak isteyen Batmanlılar, ya Diyarbakır’a ya da Mardin’e gitmek durumda kalıyorlar.
İktidar partisi mensuplarının referandum öncesinde Batmanlılara ‘uçak sefer’ sayısının artırılması konusunda vaatte bulunan Başbakan ve diğer Bakanlara Batman havalimanındaki uçak seferlerinin yetersizliği için girişimlerde bulunmalarını istiyoruz. Başkentte sefer sayısının 2’ye çıkarılması, İzmir ve Antalya’ya hafta da 3’er gün Batman hava limanından sefer düzenlenirse; sanırız iş dünyası başta olmak üzere hava seyahatinde bu sorun kalıcı olarak çözüme kavuşabilir.

BATMAN LİMANINA CEZA MI?
Batman havalimanındaki uçak sefer sayısının düşüşüne yabancı konuklar da inanmak istemiyor.
Batman’ın yanı başındaki hava limanlarında sefer sayısının 10 ila 24 arasında değişmesi; bu şehirde yaşayanları hayretler içinde bıraktırıyor.
Hava yolları ulaşımı açısından bu şehrin ne durumda olduğunu gösteren vahim bir tabloyu günlerdir bu sütunlarda dile getiriyoruz ama maalesef Batman’da kimsenin kılını kıpırdadığı da yok.
Şehir merkezi nüfusu 50 bini bulmayan Şırnak’a İstanbul Sabiha Gökçen’den her gün uçak var, Batman’a ise yok.
Bu ne yaman çelişki?
Bu şehir ulaşımda yerinde saymaya devam ediyor.

OKURDAN GELENLER…
Okurlarımız, sağ olsunlar, var olsunlar; uçak seferlerinin artırılması konusunda başlattığımız kampanyaya her platformda destek veriyor.
Bugün okurlarımızdan gelen yorumlara da bu köşede yer vermeyi bir görev biliyoruz. 

Petrol kentli; O rahatsız olanlar. Hayırdır tekelinize bir şey olur diye mi korkuyorlar yada başka hesapları mı var? Her Batmanlı bu köşede yazılan sorunların ortadan kalkması için destek olması lazım, köstek değil.

Memleket sevdalısı; Çok önemli bir konuya değinmişsiniz tebrik ediyorum sizi.
Bu konuya tez zamanda çözüm bulunmalı, bu problemin daha çok ses getirmesi için tepkimizi artırmalıyız.

Ahmet; Diyarbakır lobisini kıramadığımız sürece bu köşede daha çok su alır, bu mesele...!

Cemal Nur; Gerçek anlamda duyarlı olmanızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. İl’in güzel yönleri yanında aksayan hizmetlerinden de bahsetmenizden daha doğal ne olabilir ki, sizin gibi duyarlı 3 kişi daha olsa bu problem şu an kalmamıştı.

Necmeddin Can; Rahatsız olanlar kimlerdir. Kim olduklarını bu sayfadan yazın ki, Batman halkı onları bilsin.

Mesut; Sayın Arslan, size destek olmayan insanları adam yerine koyup yazı yazmanıza değmez. Siz her Batmanlının kalbinden geçenleri yazıyorsunuz. Gerisi kim ne düşünüyor, bu önemli değil. Batman’ın sizin gibi aydın kalemi adalet üstüne insanlara ihtiyacı var.

Kadir; Diyarbakır’a iniyorsa Batman’a da inebilir. 5 Sefer ise Batman’a alınsın yarı yarıya olsun demiyoruz. Orası büyükse burası da küçük değil, arkadaşım minimum 3 sefer olmalı Batman’da.

Edip Oğuz; Maalesef Batman’ı itibarsızlaştırmak için her şeyi yapıyorlar.
Bazı şeylerin farkındayız. Gerçekten Batman’a çok yazık...

Fevzi Ayhan; Ve maalesef bu önemli sorunu sizden başka gündeme getiren yok.
Çevre illerin bürokratları, siyasileri nasıl daha iyi hizmet götürürüz düşüncesinde iken, bizimkiler sadece eş dost, akraba ve ahbaplarını düşünüyorlar, ne yazık ki…

Veysi Doğan; Ağzınıza, yüreğinize sağlık. Özellikle İstanbul dışındaki tüm illerden Ankara aktarmalı olduğu için sabah saati hariç uçuş bulunamıyor. Mecburen bulunduğumuz ilden Ankara aktarmalı Diyarbakır uçuşu alınmakta olup bu da biletlerde pahalılığa sebep oluyor. Diyarbakır’dan Batman’a gelmek için de birinin sizi Diyarbakır’dan alması gerekiyor. Bu da artı bir maliyet getiriyor. Anlayacağınız Batman ve Batmanlılar sahipsiz. Yazık çok yazık.

Ali Salim; Batman havalimanını bu hale düşürenlere yazıklar olsun. Ne diyeyim söylenecek çok söz var ama kalsın.

Muhammed Emin; Tebrikler. Çok mühim bir noktaya değindiniz. Umarım yetkililer bu yazdıklarınızı okuyacaktır. Vicdan sahibi rant peşinde olmayanlar bu ise bu şehrin sakinleri için el atacaktır.

Tahir Alp; Batman’a ve Batmanlılara yazık oluyor. Gerçekten bu şehre sahip çıkan, sorunlarını çözen yok.

Hasan Sevilmez; Elazığ 10 bin yataklı hastane demişsiniz. O’nun haricinde her kelimesi doğru ve isabetli tespit.

Fırat Taş; Şehirde sadece siyaset konuşuluyor her platformda. Geri kalmamız gayet normal…

Selman Ebru Kardelen Kalkan; Ağzınıza yüreğinize sağlık Arif bey. Bir Trabzon damadı olarak ayda bir kere de olsa Batman-Trabzon direk uçuşu da dört gözle bekliyoruz...

Zeki Biçen; Birazda sıkça ve bolca Batman’daki işsizliği bir nebze rahatlatacak inşaat sektörünün canlanması için su hava mania sorunu gündeme getirseniz diyorum.