*Batman Çağdaş’ın kurucusu ağabeyimiz merhum Enver Arslan’ın güzel bir sözü vardı: “Halkın sesi olacağız…” Batman Çağdaş, o gün bugün o ilkeyle yayın hayatını sürdürdü. Bugün, Batman Çağdaş için özel bir gün…

*Türkiye’de az sayıda yayın organı aralıksız 10 bin sayıya ulaşabiliyor... 10.000’inci sayısıyla okurlarına ‘merhaba’ diyen Batman Çağdaş’ın, sloganı ise hiç değişmedi; “Halkın gözü, kulağı ve dili…” Okurlarından aldığı destekle bugünlere gelen Çağdaş, bu kentte en fazla sayıya ulaşan tek gazete…

ÇAĞDAŞ İÇİN ÖZEL GÜN…
Batman’ın medyasının bugünlere gelmesinde emekleri olan duayen gazeteciler Adanalı Nazım Sökmen, Haluk Yargıcı ve Enver Arslan’ı rahmetle anıyorum, mekanları cennet olsun... Nur içinde yatsınlar.

Mesleğimizin duayenleri 60’lı yılların başında çıkardıkları yayın organlarının 10 bin sayıya ulaştığını göremediler. Fakat onlardan sonraki jenerasyon bugünleri de gördü.

Batman’ın Çağdaş’ın 10 bininci güne gelmesi hiç de kolay olmadı…

Bu gazete ne badireler atlattı.

‘Eski Tekel Caddesi’ olarak bilinen Gülistan caddesinde el dizgisi ve pedal teknolojisiyle yayın hayatına başladı Batman Çağdaş. Yerel medyada yeniliği kendine şiar edinen bu gazete, 80’li yılların ortasında sıcak pota entertip dizgisiyle, ardından 90’lı yılların başında ofset ve renkli yayınlarını sürdürdü.

O dönemlerde Çağdaş’ın ‘duvar’ gazetesi de birçok Batmanlının hala belleklerinde…

Teknolojinin bu denli gelişmediği yıllarda bile Batman’ın yerel medyasında bir öncü oldu Çağdaş…

36 Yıllık süreçte bu gazetenin yayın ilkeleri hiç değişmeden devam etti.

Batman’ın ilk günlük gazetesi olmanın sorumluluğunu hep üzerimizde taşıdık.

Tek derdimiz Batman oldu. Batman’ın çıkarlarını her şeyin üzerinde tuttuk.

Şehrin değerlerine sahip çıktı, geleceğine katkı sunmaya çaba gösterdik.

Okurlarının desteğiyle şehrin en etkili gazetesi olduğu Çağdaş…

10 BİN SAYININ ÖYKÜSÜ
Sararan arşivinde 10 bin sayıya ulaşan Çağdaş’ta, bu şehirde yaşayanların hemen hepsinin bir hikayesi vardır.

Bu şehrin sorunlarının yanı sıra ilçe, belde, köy ve mezralarda da Çağdaş’la yolculuk yapanların hikayelerini arşivimizde görmek mümkün.

70 Yıllık şehrin serüveninin yarısına tanıklık yapan Çağdaş, bir okul gibi gazetecinin yetişmesinde önemli rol oynadı. Kimi bürokrat, kimi politikacı, kimi de iş dünyasından saygın bir yer edindi.

Çok nesille büyüdük, yürüdük…

Batman basının ilklerine adını yazdırdı Çağdaş…

Petrol şehrinin ilk günlük gazetesi ünvanı, ayrı bir gurur ve ayrı bir mutluluk... Gazetenin bugünlere gelmesinde tüm gazete emekçileri ve okurlara teşekkür ediyor, nice 10 bininci sayılarla da beraber olmayı yürekten diliyoruz.

ŞEHRİN BELLEĞİ…
Batman Çağdaş’a yolculuk yapanlar bu yayın organının şehrin belleği olduğunu hep anlatırlar, yazarlar… Bugün çok değerli konuk kalemlerden İhsan Dörtkardeş, Özcan Tikit ve Hüsniye Karakoyun, değerlendirmeleriyle Çağdaş’ın, Batman için ne denli önemli bir yayın organı olduğunu üçüncü bir gözle saptıyor.

Sağ olsunlar, var olsunlar…

Türkiye’de çok az sayıda yerel yayın organı şehrin dününe tanıktır. Neredeyse 500 gündür şehrin dününü anlatan fotoğrafları okurları ile buluşturuyor Çağdaş…

‘Batman’ın fotoromanı’ nostalji köşesine o kadar anlamlı mesajlar geliyor ki, bu köşeyi daha uzun süre sürdürmeyi de planlıyoruz. Batman’ın yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanına yerleşen hemşerilerimiz ile kentteki okurlarımız, bu köşeyi takip etmeden edemiyor. Bu da bizim için ayrı bir mutluluk.

Batman’ın yerel medyasında henüz hiçbir gazetenin ulaşamadığı 10 Bininci sayısı ile bugün okurlarına ‘merhaba’ diyen Çağdaş, ayrı bir rekoru da elinde tutuyor.

Türkiye’nin birçok saygın gazetecilik kurumundan 100 civarındaki ödülü de kente kazandıran Çağdaş, şehrin en fazla sayısını çıkarmanın haklı gururunu yaşıyor.

Dünden bugüne Çağdaş’a emek veren tüm emekçiler ve okurlara teşekkürler.