Son Günlerde üst üste yaşanan gelişmelerin insanda moral bırakmadığını söylesek yanılmış olmayız. Evet, morallerimiz bozuldu. Ama ümitlerimiz hala olduğu yerde duruyor. Bu ülkede Barış mutlaka başarılacak buna inanıyoruz. Bu ülkede kardeşçe kardeşlik mutlaka sağlanacak bunu inanıyoruz ama hukukçuların aldıkları siyasi kararlar, siyasilerin çıkardığı hukuki kararları görünce insanın tadının da tuzunun da yok olduğunu belirtmek gerekiyor.

Bu ülkede artık kimse kimseyi test etmemeli. İnsanların kararlılığı görülmeli. Siyaset yapanlar siyaseti iyi okumalı. Ezberlerin bozulduğunu görmeli. 

Milletvekilliği makamının, Belediye Başkanlığı makamının her şey olmadığını siyasiler iyi görmeli onlar vazgeçmeseler bile birilerinin vazgeçebildiğini herkes görmeli.

Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için sloganının nasıl canlandırıldığını Türkiye siyaseti iyi görmeli.

Bu duygularla okumaktan zevk aldığım Zemheri´nin son şiirlerinden birini sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

Durmuyor bu dökülen kan

Böyle mi kurtulur vatan?

Ey karnından nutuk atan

Tadı da yok, tuzu da yok

 

Tabut gelir sıra sıra

Acep kime gelir sıra?

Yakışmıyor bu asıra

Tadı da yok, tuzu da yok

 

Bir yanda gençlerin nâ´şı

Bir yanda sen çıbanbaşı

Körüklersin bu savaşı

Tadı da yok, tuzu da yok

 

Nerde oğlun, nerde kızın

Göstermelik senin sızın

Bil ki söner bu yıldızın

Tadı da yok, tuzu da yok

 

Yıllar yılı karşımızda

Birkaç bencil başımızda

Zehir oldu aşımızda

Tadı da yok, tuzu da yok

 

ZEMHERİ der sürü müyüz?

Biz âlemin körü müyüz?

Yoksa birer ölü müyüz?

Tadı da yok, tuzu da yok…